Zlatan Ibrahimovic

Valoare netă Zlatan Ibrahimovic: Zlatan Ibrahimovic este un jucător de fotbal profesionist suedez, care are o avere netă de 190 de milioane de dolari. Ibrahimovic este considerat unul dintre cei mai buni atacanți ai tuturor timpurilor. Este unul dintre cei mai decorați fotbaliști activi din lume.

Primii ani de viață:  Zlatan Ibrahimovic sa născut la Malmo, Suedia, la 3 octombrie 1981. Tatăl său, Sefik Ibrahimovic, a emigrat în Suedia din Bosnia în 1977 și este musulman. Mama lui, Jurka Gravic, a emigrat in Suedia din Croația și este catolic. Părinții lui s-au întâlnit în Suedia. Ibrahimovic a fost crescut catolic. Ibrahimovic are un frate și patru frați vitregi. Părinții lui Ibrahimovic au divorțat când era copil și, deși creșterea lui a fost împărțită între ei, el a petrecut mai mult timp cu tatăl și-a crescut. A început să joace fotbal la șase ani cu mai multe cluburi locale. Până la 15 ani, era aproape să renunțe la fotbal și să lucreze în schimbul documentelor din Malmo, dar antrenorul său la convins să continue.

Cariera:Ibrahimovic a semnat cu Malmo în 1999. Sa transferat la Ajax în 2001. A câștigat titlul Eredivisie cu clubul în 2001-2002 și a marcat de patru ori în Liga Campionilor înainte ca Ajax să fie eliminat de AC Milan. În 2004, bilanțul său împotriva NAC a câștigat onorurile „Goal of the Year”. El a fost mutat la Juventus mai târziu în acel an, după acuzațiile coechipierului lui Rafael van der Vaart că Ibrahimovic la rănit intenționat. În timp ce era la Juventus, i sa acordat Guldbollen, o onoare acordată fotbalistului suedez al anului. Ibrahimovic va continua să joace cu Internazionale, Barcelona, ​​​​AC Milan și Paris Saint-Germain. El face parte din echipa națională a Suediei, respingând oportunitatea de a juca pentru Croația și Bosnia și Herțegovina.

În decembrie 2014, ziarul suedez Dagens Nyheter la clasat pe locul doi ca cel mai mare sportiv suedez vreodată, după tenismenul Bjorn Borg.

În octombrie 2015, a devenit principalul marcator al lui PSG din toate timpurile. În anul următor, sa alăturat lui Manchester United cu un transfer gratuit și a câștigat FA Community Shield, Football League Cup și UEFA Europa League în primul sezon.

Ibrahimovic sa alăturat clubului american LA Galaxy în 2018. În 2020, a revenit la Milan.

Ibrahimovic este unul dintre cei 10 jucători care au făcut 100 sau mai multe apariții la echipa națională a Suediei. El este cel mai mare marcator al țărilor din toate timpurile, cu 62 de goluri.

Katharine Lotze/Getty Images

Pe 8 octombrie 2019, o statuie a lui Ibrahimovic a fost dezvelită în orașul său natal, în afara Stadionului din Malmo. Statuia are o înălțime de 8 picioare și 9 inci și cântărește aproape 1.100 de lire sterline.

Documentarul sportiv „Becoming Zlatan” a fost lansat în februarie 2016. Filmul următor pe Ibrahimovic în primii ani cu Malmo FF și Ajax până în cariera sa cu Juventus în 2005. Filmul a fost proiectat la mai multe festivaluri de film din Europa.

În august 2020, contractul său cu AC Milan urmează să expire.

În 2020, sa comparat cu Benjamin Button după ce a devenit prima persoană care a marcat 50 de goluri pentru ambele cluburi din Milano. El a spus: „Sunt ca Benjamin Button. Întotdeauna am fost tânăr, niciodată bătrân”.

Viața personală:  El și partenerul de lungă durată Helena Seger au doi fii: Maximilian (2006) și Vincent (2008). El, Seger și copiii lor locuiesc în prezent în afara Los Angeles, deși sunt încă o casă în Malmo, unde petrecem verile.

Vorbește fluent cinci limbi – suedeză, bosniacă, engleză, spaniolă și italiană.

Nu bea alcool, dar se cunoaște un drogat de zahăr.

În afara terenului, Ibrahimovic este cunoscut pentru că este neclintit și deschis. De asemenea, se referă la el însuși la persoana a treia.

Ibrahimovic a fost critic pentru că a fost implicat în mai multe lupte, inclusiv unele cu propriile coechipieri.

Pe 11 august 2014, Ibrahimovic a plătit 51.000 de dolari pentru a trimite echipa națională de fotbal a Suediei pentru persoane cu dizabilități intelectuale la Campionatele Mondiale de Fotbal INAS din Brazilia.

Îl are pe Ibrahimovic tatuat în arabă pe spatele brațului drept. Are numele fiilor săi Vincent și Maximilian pe brațul drept. El are o serie de alte tatuaje de natură religioasă și budistă, precum și de cărți de joc, în special așii inimii și trefurile.

Repere salariale:  Când a jucat pentru Manchester United, salariul său anual maxim a fost de 35 de milioane de dolari. În ultimul său an la Manchester United, a câștigat 27 de milioane de dolari. Când sa alăturat LA Galaxy în 2018, a acceptat un salariu de 1,4 milioane de dolari.

Imobiliare : Ibrahimovic și Seger locuiesc într-un conac din Beverly Hills, California, împreună cu fiii lor și câinele lor. Ibrahimovic are și el o casă în Malmo.

Articolul precedentLarry King
Articolul următorHopsin

Related Articles

Ultimele articole