Vin Scully

Care este valoarea netă și salariul lui Vin Scully?

Vin Scully este un reporter sportiv american care are o netă de 25 de milioane de dolari. Scully este cel mai bine cunoscut pentru că a fost reporterul sportiv de multă vreme pentru Los Angeles Dodgers. Vin a fost prezentatorul sportiv pentru Dodgers timp de 67 de sezoane fără precedent, program cu Brooklyn în 1960 și terminând-se la Los Angels în 2016.

Mandatul său de 67 de sezoane este cel mai lung dintre orice radiodifuzor cu o singură echipă din istoria sportului profesionist. Dincolo de jocurile sale pentru Dodgers, Scully a organizat și a numeroase evenimente de baseball, golf pentru CBS Sports, fost crainic principal de baseball la NBC Sports în anii ’80.

Viața timpurie și începuturile radio

Vin Scully sa născut pe 29 noiembrie 1927 în cartierul Bronx din New York și a crescut în cartierul Washington Heights din Manhattan. Tatăl său, Vincent, era vânzător de mătase, în timp ce mama lui, Bridget, era casnică. Când avea patru ani, tatăl său a murit de pneumonie. Ulterior, Scully a fost crescut de mama sa, care sa recăsătorit cu un marinar comerciant englez pe nume Allan. În tinerețe, Scully a mers la Fordham Preparatory School din Bronx. A avut primul loc de muncă la hotelul Pennsylvania din Manhattan, livrând bere și poștă, curățând argint și împingând rafturi pentru haine în subsolul clădirii.

După doi ani de serviciu în Marina SUA, Scully și-a început cariera ca student de radiodifuzor și jurnalist la Universitatea Fordham. Acolo, el a co-fondat postul de radio FM al școlii WFUV și a devenit asistent editor sportiv pentru The Fordham Ram în ultimul an. Tot la Fordham, Scully a cântat într-un cvartet de frizerie, a jucat pe terenul central la echipa de baseball Rams și a sunat la emisiuni radio pentru echipele de baseball, baschet și fotbal. După ce a trimis peste 100 de scrisori către posturile de pe Coasta de Est în căutarea unui loc de muncă, a primit un răspuns de la WTOP, afiliat CBS Radio din Washington, DC, care la angajat să acopere fotbalul universitar.

Dodgers Broadcasting

Scully și-a obținut cel mai bine și prolific job în 1950, când sa alăturat lui Red Barber și Connie Desmond în calitate de crainic pentru Brooklyn Dodgers. A avut un moment notabil de la început când a sunat la World Series 1953, făcându-l cel mai tânăr om care a făcut-o vreodată la vârsta de 25 de ani. Când Barber a părăsit Dodgers pentru a lucra pentru Yankees, Scully a devenit principalul crainic al echipei. Printre colegii săi de-a lungul anilor 50 s-au numărat Andre Baruch, Al Helfer și Jerry Doggett. În 1958, Scully sa mutat împreună cu Dodgers în noua locație din Los Angeles. El a devenit bine cunoscut în Orașul Îngerilor și în toată California de Sud pentru piese de teatru, pe care publicul le-a considerat necesar pentru a urmări acțiunea din cavernosul Los Angeles Memorial Coliseum. Până în 1976,

De-a lungul timpului de 67 de ani, Scully a devenit renumit pentru vocea sa distinctă, și introducerea stilului de vânzare. El a plecat, de asemenea, cu stilul modern comun al mai multor reporteri sportivi care au conversații în aer în timpul jocurilor, așa cum și partenerii săi Doggett și Ross Porter numeau fiecare repriză separată. Scully a convocat ultimul său meci din sezonul regulat de la Dodger Stadium pe 25 septembrie 2016. Apoi a convocat finalul sezonului Dodgers la San Francisco pe 2 octombrie, înainte de a se retrage oficial la vârsta de 88 de ani.

Stephen Dunn/Getty Images

NBC Broadcasting

Dincolo de Dodgers, Scully este bine cunoscut pentru difuzarea sa de baseball pe NBC din 1983 până în 1989. În această perioadă, a numit jocuri de sâmbătă, trei World Series, patru NLCS și patru All-Star games. Împreună cu partenerul Joe Garagiola, Scully a numit multe dintre cele mai memorabile momente din istoria baseballului, inclusiv Grand Slam-ul lui Fred Lynn din 1983; mitingul New York Mets în Jocul 6 din Seria Mondială din 1986; primul joc oficial de noapte din istoria Wrigley Field în 1988; și homer-ul lui Kirk Gibson câștigător în meciul 1 din Seria Mondială din 1988. Scully și-a convocat ultimul joc MLB pentru NBC în 1989, la Game 5 al NLCS. După sezon, rețeaua și-a pierdut drepturile de televiziune pentru a acoperi MLB către CBS. Pe lângă baseball, Scully a fost un crainic pentru acoperirea golfului PGA Tour în timpul petrecut la NBC.

Post-NBC

După ce a părăsit NBC, Scully a revenit la rolul său de crainic radio național pentru World Series. El a convocat jocuri până în 1997, ultimul joc din Seria Mondială fiind Jocul 7 dintre Florida Marlins și Cleveland Indians. În plus, Scully a difuzat jocul anual de piese de golf pe ABC, precum și jocul de piele pentru seniori.

Alte apariții media

Datorită popularității sale, Scully a făcut apariții în numeroase filme, jocuri video și seriale de televiziune de-a lungul carierei sale. El a povestit sitcom-ul de scurtă durată NBC „Occasional Wife” în anii ’60, a găzduit serialul NBC „It Takes Two” din 1969 până în 1970 și a găzduit propriul său program de discuții în timpul săptămânii, „The Vin Scully Show. ”, în 1973. Mai târziu și-a împrumutat vocea ca crainic în seria de jocuri video Sony PlayStation MLB. Printre filmele sale, Scully a făcut apariții cameo în „For Love of the Game”, „Bachelor in Paradise” și „Wake Me When It’s Over”. Între timp, vocea lui poate fi auzită anunțând meciuri de baseball în filme precum „Zebra în bucătărie”, „Petrecerea” și „Lista de găleți”.

Salariu si Contracte

Vin a semnat primul său contract cu Brooklyn Dodgers pe 23 decembrie 1949. Contractul a plătit 100 de dolari pe săptămână în timpul sezonului de aproximativ 30 de săptămâni de baseball. Aceasta a ajuns la 3.000 de dolari pe sezon, ceea ce este la fel cu aproximativ 32.000 de dolari pe an după ajustarea pentru inflație. În deceniile dintre 1990 și 2008, Vin a câștigat între 1 și 1,5 milioane de dolari pe an. Din 2008 înainte, salariul lui Vin Scully a fost de 3 milioane de dolari pe an. În diferite momente ale vieții sale, a avut și contract separat cu rețele precum NBC și Fox.

Născut în Bronx, New York, Vin Scully a urmat cursurile Universității Fordham, unde a început să lucreze ca radiodifuzor pentru jocuri de colegiu. Anii săi de facultate au fost ocupați, deoarece a co-fondat un post de radio, a servit ca emițător pentru mai multe sporturi, a cântat cu un cvartet, și-a editat anuarul clasei și a jucat în echipa de baseball. A primit o singură ofertă de muncă după facultate, dar asta a dus la un loc de muncă care transmite jocuri de fotbal la colegiu pentru CBS Radio. A devenit parte din echipa de acoperire a Brooklyn Dodgers în 1950 și a rămas cu Dodgers chiar și după ce s-au mutat în California. Acțiunile sale play-by-play erau atât de populare, anunțul fanii aduceau radiouri pe stadion pentru ai asculta comentariile, în timp ce urmăreau meciul în direct. De asemenea, a continuat să cheme jocuri de fotbal și, ocazional, tenis și golf, pentru CBS. La începutul anilor 80, a trecut la acoperirea baseballului pentru NBC. A acoperit baseballul pentru acea rețea până la sfârșitul anilor 80, când și-au tăiat acoperirea de baseball. Vin a continuat să numească jocuri de baseball pentru Dodgers, inclusiv mai multe jocuri din Seria Mondială, timp de mai bine de șase decenii. Sa retras la sfârșitul sezonului 2016.

Viata personala

În 1957, Scully sa căsătorit cu Joan Crawford; în 1972, a murit din cauza unei supradoze medicale accidentale. Ulterior, Scully sa căsătorie cu Sandra Hunt în 1973. Între căsătorie de vânzare, Scully are patru copii, doi copii vitregi, 16 nepoți și trei strănepoți. Fiul său cel mare, Michael, a murit într-un accident de elicopter în timp ce lucra pentru o companie de transport în 1994. După 48 de ani de căsnicie, soția lui Scully, Sandra, a murit în 2021 din cauza SLA. Scully locuiește în Thousand Oaks, California, și frecventează în mod regulat Biserica Sfântul Iuda Apostolul din Westlake Village.

Imobiliare

În 2001, Vin a plătit 1,587 milioane de dolari pentru o casă de 11.600 de metri pătrați în Hidden Hills, California. Proprietatea sa superbă de 2 acri este situată într-o comunitate exclusivă, numită Ashley Ridge. Este considerat cel mai râvnit cartier al lui Hidden Hills. Pentru a-și cumpăra valoarea casei lui Vince, luați în considerare faptul că Paul George a cumpărat casa alături pentru 7,4 milioane de dolari în 2016. George și-a scos casa la vânzare în 2020 pentru 9,5 milioane de dolari. Proprietatea lui George are 1,3 acri, în timp ce a lui Scully este de 2 acri.

Articolul precedentShonda Rhimes
Articolul următorMika Brzezinski

Related Articles

Ultimele articole