Shonda Rhimes

Valoarea netă Shonda Rhimes: Shonda Rhimes este un regizor, scriitor, autor și producător american, care are o avere netă de 140 de milioane de dolari. Ea este cel mai faimoasă pentru că a fost creată, producătorul executiv și scriitoarea principală a emisiunilor „Scandal”, „Grey’s Anatomy” și „Private Practice”, printre altele.

Primii ani de viață:  Shonda Lynn Rhimes sa născut în Chicago, Illinois, pe 13 ianuarie 1970. Este cea mai mică dintre șase copii. Shonda a urmat liceul catolic Marian. În timpul liceului, ea a servit ca voluntară în spital, ceea ce a inspirat un interes pentru mediile spitalicești. Ea a urmat Colegiul Dartmouth unde sa specializat în studii de film. Shonda a absolvit cu BA în 1991. După licență, Shonda sa mutat la San Francisco pentru a lucra pentru o afacere de publicitate. Sa mutat la Los Angeles pentru a se alege programul de masterat la USC School of Cinematic Arts. Sa concentrat pe scenariu și a fost în fruntea clasei ei USC.

Carieră: După ce a absolvit USC, Rhimes, la fel ca mulți alți absolvenți de facultate, a fost un scenariu șomer la Hollywood. Ea a lucrat la documentarul din 1995 „Hank Aaron: Chasing the Dream”, care a câștigat premiul Peabody în 1995.

Rhimes a fost angajat să scrie filmul HBO din 1999 „Prezentarea lui Dorothy Dandridge”. În 2001, Rhimes a scris „Crossroads”, filmul de debut al lui Britney Spears. Rhimes a lucrat apoi la scrierea continuării „The Princess Diaries”. Rhimes a vorbit adesea despre experiența minunată pe care a avut-o scris „The Princess Diaries 2: Royal Engagement” din 2004. Îi plăcea în special să lucreze cu Julie Andrews. Rhimes a scris primul ei pilot pilot pentru ABC în 2003, dar rețeaua a refuzat-o.

În 2003, Rhimes a început să lucreze la un nou proiect. Acel proiect a fost „Grey’s Anatomy”. ABC la cumpărat pe un teren și la programul ca înlocuitor la mijlocul sezonului în 2005. „Grey’s Anatomy” a debutat ca înlocuitor la mijlocul sezonului în martie 2005. Până la sfârșitul primului sezon, „Grey’s Anatomy” a avut 20 de milioane de telespectatori în fiecare săptămână. În mai 2006, ABC a anunțat planurile unei mutații „Grey’s Anatomy” în zilele de joi pentru a încă programarea rețelei de joi seara. În 2007, Rhimes a creat și produs serialul spin-off „Grey’s Anatomy” „Private Practice”. În mai 2012, ABC a preluat „Private Practice” pentru sezonul de televiziune 2012–13, cu 13 episoade. Finalul serialului a fost difuzat pe 22 ianuarie 2013.

Mike Coppola/Getty Images

În mai 2011, ABC a comandat scenariul pilot al lui Rhimes „Scandal” pentru serial. Kerry Washington a jucat rolul Olivia Pope, o expertă în managementul crizelor politice. „Scandal” a rulat timp de șapte sezoane, debutând în aprilie 2012, cu episodul final în aprilie 2019. În decembrie 2013, ABC a comandat un pilot pentru un nou serial Rhimes, „How to Get Away with Murder”. Actrița Viola Davis sa alăturat distribuției ca personaj principal în februarie 2014. A fost preluat oficial în serial pe 8 mai 2014. În mai 2019, ABC a reînnoit serialul pentru o șaselea și ultimul sezon, care a avut premiera pe 26 septembrie 2019.

Pe 14 august 2017, Netflix a anunțat că a încheiat un acord de dezvoltare cu Rhimes, în baza tuturor producțiilor și viitoare vor fi seriale Netflix Original. Este o afacere exclusivă pe mai mulți ani, care se adaugă faptului că streamerul cumpără deja drepturile de streaming din SUA pentru toate episoadele anterioare din „Grey’s Anatomy” și „Scandal”.

În iunie 2018, Netflix a anunțat primul proiect din acord va fi o adaptare a poveștii New York Magazine „Cum Anna Delvey păcăli pe oamenii de petrecere din New York”, care a fost scrisă de Jessica Pressler. Versiunea lui Rhimes a poveștii se va numi „Inventing Anna” și va fi un serial în 10 părți, în care are rolul de jurnalistă pe Anna Chlumsky din „Veep” (probabil bazată pe Pressler) care investighează o moștenitoare germană, interpretată de geniala Julia. Garner din „Ozark”. . Laverne Cox din „Orange Is the New Black” și Katie Lowes din „Scandal” mai joacă. Filmările pentru „Inventing Anna” au început în octombrie 2019, așa că, probabil, producția a avut timp să se încheie înainte ca pandemia de coronavirus să blocheze producția de film și televiziune (și orice altceva).

În 2017, Rhimes a spus E! că ea și starul „Grey’s Anatomy” Ellen Pompeo (Meredith Grey) au o înțelegere de lungă durată pentru a face spectacolul atât timp cât dorește Pompeo. „Ellen [Pompeo] și cu mine avem un pact că voi face spectacolul atâta timp cât ea va face spectacolul. Așadar, spectacolul va exista atâta timp cât vom dori amândoi să o facem. Dacă ea vrea. opriți-vă, ne oprim. Deci, nu știu dacă vom vedea 600, dar vreau să-l păstrez proaspăt. Atâta timp cât există povești noi de spus și atâta timp cât suntem amândoi încântați de Povestirile fiind spuse, ne aflăm. Deci, vom vedea unde ne duce asta.” Începând cu 2020, „Grey’s Anatomy” este programat să se desfășoare în sezonul 2020-2021, deși este de așteptat să fie amânat de pandemia de coronavirus. Pentru cât valorează, Kim Raver, Kevin McKidd, și Camilla Luddington au contract de trei ani cu „Grey’s Anatomy” deschis cu sezonul 2020-2021. Acest lucru îi face pe fani să speculeze că Rhimes și Pompeo au un plan de trei ani pentru a pune capăt „Grey’s Anatomy”. Nu există nicio dovadă rece a acestui zvon.

În 2018, „Station 19”, al doilea serial spin-off „Grey’s Anatomy” care va fi produs de Shondaland, a avut premiera la ABC. Este vorba despre un grup de pompieri din Seattle și EMT cu legături cu Gray Sloan Memorial Hospital și diverși membri ai distribuției „Grey’s Anatomy”.

În 2020, „Bridgerton” produs de Rhimes va debuta pe Netflix. Serialul îl reunește pe Rhimes cu Julie Andrews. Se bazează pe cele mai bine vândute romane ale lui Julia Quinn despre lumea competitivă a erei Regency a înaltei societăți din Londra.

Viața personală:  Rhimes și-a adoptat prima fiică în iunie 2002 și a adoptat o altă fată în februarie 2012. În septembrie 2013, Rhimes și-a întâmpinat a treia fiică printr-un surogat.

În 2014, Rhimes a ținut un discurs de absolvire la alma mater, Dartmouth College, unde a primit un doctorat onorific.

În septembrie 2015, Rhimes a dezvăluit că a slăbit 117 de kilograme prin exerciții fizice și dietă.

Cântecul Snow Patrol „Chasing Cars” o face mereu să plângă pe Shonda. A fost melodia din episodul din „Grey’s Anatomy” în care moare Derek Shepherd (Patrick Dempsey). Și asta a fost intenționat. Episodul respectiv (Sezonul 11, Episodul 21) se numește „Cum să salvezi o viață”, care este întâmplător numele unei melodii a lui The Fray. Rhimes a schimbat cântecul când Derek a murit în „Chasing Cars” în ultima secundă înainte de a fi difuzat. Echipa de producție nu știa dacă melodia putea fi schimbată. Rhimes a spus: Nu știam că se va întâmpla până când a fost difuzat pe coasta de est. Întreaga echipă de post-producție stătea în jurul micului monitor care este fluxul de pe coasta de est, pe hol, ascultând și așteptând să vadă dacă se întâmplă. va intampla. Când sa întâmplat, puteai auzi sau urale izbucnind.” „

Repere salariale:  În 2017, Rhimes a semnat un contract de patru ani cu Netflix în valoare de 100 de milioane de dolari. Averea Shondai a fost completată de anii ei la ABC cu emisiunile de lungă durată pe care le-a creat. Ea nu primește doar o taxă pentru fiecare episod pe care îl produc din fiecare dintre emisiunile sale – și asta înseamnă mai mult de 317 pentru Grey’s Anatomy. De asemenea, ea a câștigat încă 10 milioane de dolari în perioada 2015-2018 de la ABC și cel puțin 10% din profit atunci când emisiunile ei au fost sindicalizate sau vândute servicii de streaming. Aceasta înseamnă aproximativ 1 milion de dolari pe episod pentru Rhimes.

Imobiliare:  În 2017, Shonda a scăpat de 4,6 milioane de dolari pentru o casă în stil Tudor construit în anii 1920 în cartierul Hancock Park din Los Angeles. Aceasta este a treia casă a lui Rhimes din zonă. Casa are patru dormitoare și patru băi și jumătate și sunt puțin sub 5.000 de metri pătrați.

Rhimes mai deține un conac de 8.292 de metri pătrați pe care a cumpărat-o în 2010 pentru 5,6 milioane de dolari de la Beck și o vilă mediteraneană de 8.398 de metri pătrați pe care a cumpărat-o pentru 8,8 milioane de dolari de la Patricia Heaton în 2014. Rhimes mai deține un duplex chiar la vest de Hancock Park, pentru a cumpăra în 2007 pentru 1,66 milioane de dolari.

Related Articles

Ultimele articole