Un mar pe zi inseamna o zi in plus in viata ta

Un mar pe zi inseamna o zi in plus in viata ta

Fructele sunt indispensabile organismului pentru ca sunt surse importante de vitamine, saruri minerale si celuloza benefica pentruun-mar-pe-zi-inseamna-o-zi-in-plus-in-viata-ta facili tarea functiilor intestinale. Merele se afla printre fructele cele mai apreciate si des consumate de copii.

Considerat inca din cele mai vechi timpuri aliment benefic si chiar remediu in anumite afectiuni, marul este, datorita continutului sau nutritiv, un fruct foarte apreciat si folosit in alimentatia copiilor.
Marul poate fi consumat in intregime, coaja, cotorul si samburii continand de asemenea substante benefice. Marul este un puternic tonic muscular si al sistemului nervos, un excelent laxativ, diuretic si antiseptic intestinal. Contine zaharoza, celuloza, saruri minerale si vitaminele A, B1, C. Este indicat in cazul anemiilor si al demineralizarii, in obezitate, stari febrile sau insomnii. Merele contin, de asemenea, in cantitate mare, si acid folic si vitamina C in cantitati insemnate, beta-caroten, vitaminele B1, B2 si E, magneziu, potasiu, fibre solubile si in solubile si glucide. Una dintre cele mai importante substante active care se gaseste in mar este pectina (un tip de zahar, cu structura micromoleculara, care in stare pura are o multitudine de intrebuintari, fiind folosit de exemplu pentru gelatina alimentara si chiar medicamente).


Datorita acesteia, merele pot combate efectele diareei, gastritei sau colitei, la fel de bine cum au efecte benefice impotriva diverselor eruptii aparute pe piele, acneei sau pentru cicatrizarea ranilor (redarea elasticitatii tesuturilor). Sucul de mere si de sucul de morcovi sunt printre primele care se introduc in alimentatia sugarului in momentul diversificarii si sunt foarte folosite in alimentatia copiilor in general atat in stare cruda, cat si sub forma de suc sau preparate termic, avand un indice de satietate foarte ridicat.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole