Mersul pe jos – Miscarea inseamna viata

Mersul pe jos – Miscarea inseamna viata

Miscarea inseamna viata. Nimic in natura nu stagneaza, nimic nu pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma. Lumea se misca la unison. Din pacate nu insa natural, ci tehnologizat. Ne urcam in metrou, in autobuz, in taxi sau in masina personala si calatorim zilnic ore in sir in trafic. Impropriu spus “calatorim”, pentru ca suntem de fmersul-pe-jos-miscarea-inseamna-viataapt niste sedentari convinsi.
Miscarea, sportul, exercitiul trupului…toate acestea asigura o viata sanatoasa si promit longevitate. Dedicand putin timp sportului in timpul zilei asiguram un somn linistit si mai putine problem de sanatate. In general, cei care practica un anumit tip de sport sau pur si simplu aleg sa faca miscare au un tonus mai bun, un grad ridicat de vitalitate si emana sanatate. Desi pare dificil sa te mobilizezi si te-ai putea intreba cum castigi energie consumand energie, nu uita principiul enuntat mai sus: totul se transforma.
Daca timpul nu-ti permite sa te dedici unui sport anume sau macar sa mergi la sala, ai oricand la indemana alte doua variante extreme de convenabile, deloc costisitoare si, de la un moment dat, chiar placute.
Pentru inceput, incearca sa mergi pe jos. Nu mai pierde minute in sir in statia de autobus asteptand o masina ticsita de oameni inexpresivi, stresati, deloc politicosi. De ce sa petreci 10-15 minute blocat in trafic, in aglomeratia lipsita de oxigen? Incearca sa mergi cu pas constant pana la metrou, sau pentru o parte din drumul tau zilnic spre serviciu. Aerul proaspat al diminetii te va inviora, iar miscarea iti va pune sangele in alerta, imbujorandu-te.
Continua apoi cu alergarea. Ai nevoie de o pereche de pantaloni sport, un tricou si incaltaminte adecvata. Alearga seara, in jurul blocului, cate 10 minute la fiecare 2 zile in prima saptamana, marind ulterior treptat timpul alocat alergarii. Daca locuiesti in apropierea unui parc, totul devine si mai simplu.
Folosind 30 de minute zilnic pentru miscarea ce nu necesita un efort extraordinar iti poti asigura un tonus bun, o zi inceputa cu dreptul si un moral ridicat. Invata de azi sa mergi pe jos!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole