Tom Morello

Valoare netă Tom Morello: Chitaristul Tom Morello, cel mai faimos pentru cântarea sa la chitară în trupa Rage Against The Machine, are o avere netă de 30 de milioane de dolari. În afară de muncă sa cu Rage Against the Machine, Morello a mai lucrat cu trupe precum Audioslave, Prophets of Rage, Street Sweeper Social Club și proiectul său solo, The Nightwatchman. De-a lungul carierei sale, Tom a colaborat cu artiști Bruce Springsteen și E Street Band.

Morello este considerat a fi unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor şi încorporate o serie de tehnici interesante şi inovatoare pentru a crea un sunet cu adevărat unic. Este cunoscut pentru utilizarea liberală a efectelor de chitară și, de asemenea, folosește metode precum tapping-ul și feedback-ul. În afara muzicii, Morello este cunoscut pentru opiniile sale politice puternice și a format o organizație nonprofit numită Axis of Justice, care are progresismul și justiția socială.

Viața timpurie: Thomas Baptiste Morello sa născut pe 30 mai 1964 în Harlem, New York City. Crescut de o mamă singură, tatăl lui Tom sa întors în țara natală, Kenya, și a negat paternitatea fiului său, care avea șaisprezece luni la acea vreme. Ulterior, Morello a crescut în Libertyville, Illinois, unde mama sa a lucrat ca profesoară de istorie în SUA. În această perioadă, Tom a început să cânte în corul școlii și sa implicat în clubul de teatru.

În timpul adolescenței ai lui Tom, el sa identificat rapid drept anarhist. După ce a absolvit liceul în 1982, sa înscris la Universitatea Harvard și a studiat științe politice. Apoi a absolvit în 1986 o licență în arte în studii sociale. După ce a părăsit facultatea, Tom sa mutat la Los Angeles, unde și-a găsit de lucru ca stripteuză. De asemenea, sa jucat cu ideea de a urma o carieră în politică și chiar a lucrat în biroul senatorului american Alan Cranston. În cele din urmă, Tom sa concentrat din toată inima pe muzică.

Carieră: Morello a fost implicat în diverse trupe încă de la vârsta de 13 ani. În această perioadă, și-a ales prima trupă și sa alăturat uneie numite Nebula. Următoarele trupe ale sale au inclus Electric Sheep, iar el a fost inspirat de Iron Maiden și Kiss. În 1991, Morello avea misiunea de a înființa o nouă trupă. El la înrolat pe rapperul Zack de la Rocha, toboșarul Brad Wilk și basistul Tim Commerford pentru a înființa o nouă trupă numită Rage Against the Machine. În 1992, acest grup a semnat un contract de înregistrare cu Epic Records și a început să cânte regulat în Los Angeles. Tot în 1992, Rage Against the Machine și-au lansat albumul de debut.

În următorii câțiva ani, Morello și Rage Against the Machine au cunoscut succes financiar și critic, lansând o serie de album. După ce grupul a lansat un total de patru albume, tulburări interioare au amenințat să se despartă de Rage Against the Machine. În 2000, de la Rocha a renunțat, iar grupul a susținut ultimul lor concert în acel an. S-au desființat oficial la sfârșitul anului 2000.

Cu de la Rocha plecat, Morello a colaborat cu membrii rămași ai lui Rage Against the Machine pentru a forma Audioslave. Cântărețul Chris Cornell a cântat, iar grupul a lansat trei albume în următorii câțiva ani. Acest prim album auto-intitulat a avut un impact masiv, obținând statutul de triplu platină, în timp ce a fost larg lăudat de critici. Audioslave a urmat în 2005 „Out of Exile”, care a atins statutul de platină și a ajuns în fruntea topurilor. După ce a lansat un album intitulat „Revelations”, Cornell a plecat și trupa sa despărțit.

În 2007, Rage Against the Machine sa reunit și a cântat la Coachella. Datorită acestui succes, grupul a decis să rămână împreună. Morello și membrii originale au făcut apoi turnee în toată lumea în următorii câțiva ani. În 2020, a fost anunțat că Rage Against the Machine se va reuni din nou pentru Coachella, deși turneul lor de vară a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

În afară de Audioslave și Rage Against the Machine, Tom Morello a fost implicat într-o gamă largă de proiecte muzicale suplimentare. În 2003, a început „The Nightwatchman”, care este o entitate de muzică populară unică pe care o descrie drept „alter ego-ul său politic popular”. Nightwatchman a făcut turnee cu artiști precum Billy Bragg, Bootsy Riley și Mike Mills în 2003, cu turneul Tell Us the Truth. În 2007, Morello a lansat un album sub numele de Nightwatchman, intitulat „One Man Revolution”.

În plus, Morello este cunoscut pentru implicarea sa în Street Sweeper Social Club, care sa format în 2006. Acest grup continuă să cânte și să lanseze muzica din 2020. În 2016, Morello sa alăturat și lui Prophets of Rage. Descrisă ca un „supergrup”, această trupă rock include Tim Commerford, Brad Wilk, Chuck D, DJ Lord și B-Real. Acest amestec de muzicieni rock și hip-hop a lansat o serie de EP-uri și LP-uri și au făcut turnee extinse. Alte proiecte secundare includ The Atlas Underground și colaborări cu grupuri precum Primus, Anti-Flag, Linkin Park, Knife Party și multe altele.

Opinii politice: Prin organizații precum Axis of Justice și grupuri sale muzicale, Tom Morello a devenit bine cunoscut pentru opiniile sale politice puternice. El recomandă oamenilor să citească cărți scrise de figuri comuniste precum Karl Marx și Che Guevera. Tom pledează, de asemenea, pentru abolirea pedepsei cu moartea și pentru creșterea drepturilor imigranților. El este cunoscut pentru răspândirea gradului de conștientizare cu privire la diferitele boicoturi și campanii de muncă. În 2006, Morello a primit premiul Eleanor Roosevelt pentru drepturile omului pentru contribuțiile sale la drepturile lucrătorilor.

Relații: Tom Morello și soția lui au doi copii împreună, iar Tom mai are și un alt copil dintr-o relație anterioară.

Imobiliare : În 1997, Tom a plătit 950.000 de dolari pentru o casă sus, pe dealurile de deasupra Los Angeles, într-o comunitate închisă. Astăzi, această casă valorează probabil peste 5 milioane de dolari.

Articolul precedentPaul Stanley
Articolul următorStevie Nicks

Related Articles

Ultimele articole