Stevie Nicks

Care este valoarea netă a lui Stevie Nicks?

Stevie Nicks este un cântăreț/compozitor american care are o netă de 120 de milioane de dolari. Ea este binecunoscută pentru că este membră a supergrupului Fleetwood Mac, precum și pentru că sunt proprii și carieră doar de mare succes. Stevie este singura femeie din istorie, la momentul scrierii acestui articol, care a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame de două ori: ca membru al Fleetwood Mac și apoi ca artist solo.

Stevie a scris multe cântece care vor deveni clasice moderne. În calitate de compozitoare și compozitoare, ea a câștigat partea leului din redevențe pentru acele lucrări de-a lungul deceniilor. În decembrie 2020, ea a vândut o cotă de 80% din aceste drepturi de autor editorului de muzică Primary Wave pentru 80 de milioane de dolari.

Primul început de viață și începutul carierei

Stephanie Lynn Nicks, mai cunoscută sub numele de Stevie Nicks, sa născut în Phoenix, Arizona, pe 26 mai 1948. Tatăl ei, Jess Nicks, a fost președintele Greyhound și, ca urmare, familia sa mutat în țară destul de des. Porecla ei „Stevie” a venit ca urmare a pronunțării numelui ei ca „tee-dee” când era mică. A început să cânte de la o vârstă fragedă, când bunicul ei a învățat-o să cânte în duete cu el. La vârsta de 16 ani, Nicks a primit o chitară Goya și a început să scrie propriile cântece. În timp ce era student la liceul Menlo-Atherton din Atherton, California, Nicks a cunoscut-o pe Lindsey Buckingham, viitorul ei partener muzical și romantic. Buckingham a invitat-o ​​să se alăture trupei sale de rock psihedelic Fritz,

Carieră

După ce Fritz sa dizolvat în 1972, Nicks a continuat să lucreze cu Buckingham la noi proiecte muzicale și au reușit să obțină un contract de discuri și să lanseze un album în duo, „Buckingham Nicks”, în 1973. După ce au lucrat la o serie de slujbe ciudate, Perechea a fost contactată de bateristul Mick Fleetwood și s-au alăturat trupei sale Fleetwood Mac în 1975. Al zecelea album al lui Fleetwood Mac (primul cu Nicks și Buckingham), „Fleetwood Mac”, a fost lansat în iulie 1975. Următorul lor album, „Rumours” ( 1977), a fost cel mai bine vândut album al anului și a raportat vânzări de peste 40 de milioane de copii în toată lumea. A rămas pe locul 1 în topul albumelor americane timp de 31 de săptămâni și a ajuns pe primul loc și în diverse alte țări. De asemenea, a câștigat albumul anului în 1978 și a produs patru single-uri în Top 10 din SUA.

Nicks și-a lansat cariera solo în 1981 cu albumul „Bella Donna”. A fost certificat platină de către RIAA în mai puțin de trei luni și, în cele din urmă, a fost certificat de cvadruplu platină. Celelalte albume solo ale includ „The Wild Heart” (1983), „Rock a Little” (1985), „The Other Side of the Mirror” (1989), „Street Angel” (1994), „Trouble in Shangri-La”. ” (2001), „In Your Dreams” (2011) și „24 Karat Gold: Songs from the Vault” (2014).

Nicks este cunoscută pentru vocea ei distinctă, care încorpora un vibrato rapid, stilul ei vizual mistic și versurile simbolice. Ca artist solo, a fost nominalizată la opt premii Grammy, iar cu Fleetwood Mac a fost nominalizată la șase premii Grammy. Ea este singura femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame de două ori – o dată ca membru al Fleetwood Mac în 1998 și o dată ca artist solo în 2019.

(Fotografia de Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Câștiguri Live Nation

În octombrie 2018, am aflat câteva dintre activitățile financiare interne ale Leetwood Mac de astăzi Fă un proces intentat de membrul on-again-off-again Lindsey Buckingham. Buckingham și-a dat în judecată foștii colegi de trupă după ce a fost îndepărtat brusc din turneul Live Nation 2018-2019 al grupului. Procesul a susținut că, conform condițiilor contractului lor cu Live Nation, fiecare membru al trupei va primi 200.000 de dolari pentru spectacol în 60 de spectacole, pentru o plată totală de 12 milioane de dolari. Suma ar putea ajunge până la 14 milioane de dolari, în funcție de diferite etape și de date suplimentare adăugate pe parcurs. Trei luni mai târziu, procesul a fost soluționat pentru o sumă nedezvăluită. Buckingham a lansat o declarație în care spune:

Cu toții am semnat ceva. Sunt suficient de mult de asta. Nu încerc deloc să răsucesc cuțitul. Încerc să privesc asta cu un anumit nivel de compasiune, un anumit nivel de înțelepciune. .

Catalog de melodii de vânzare

Pe 4 decembrie 2020, a fost anunțat că Stevie a ajuns la o înțelegere pentru a vinde un pachet de 80% din catalogul său muzical editorului de muzică Primary Wave, la o valoare de 100 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că a fost plătită. cu 80 de milioane de dolari, deținând în continuare un pachet de 20%. Catalogul include drepturile de autor pentru melodii „Edge of Seventeen”, „Landslide” și „Rhiannon”.

Imobiliare

În 2005, Nicks a plătit aproximativ 9 milioane de dolari pentru o casă închisă pe 1,2 acri în cartierul Pacific Palisades din Los Angeles. Ea a scos casa la vânzare în decembrie 2017 pentru 14 milioane de dolari. În cele din urmă, ea nu a primit un cumpărător pentru acel preț. În cele din urmă, ea a vândut casa într-o afacere în afara pieței, astfel încât datele exacte și prețul final nu sunt disponibile. În 2004, ea a plătit 3 milioane de dolari pentru un apartament penthouse cu vedere la ocean, în apropiere de Santa Monica.

În 1981, Nicks a construit un conac personalizat de 8.000 de metri pătrați în Paradise Valley, Arizona, nu departe de locul în care sa născut și a crescut. Timp de mulți ani, ea a împărțit complexul cu fratele ei și familia lui. Ea a vândut casa în 2007 pentru 3 milioane de dolari.

Viata personala

Nicks a fost căsătorită o singură dată, cu Kim Anderson în 1983. Anderson a fost văduva prietenului ei Robin Anderson, care a murit de cancer la scurt timp după ce a născut și la numit pe Nicks nașa copilului ei. Nicks a spus că ea și Anderson s-au căsătorit doar pentru că „erau îndurerați și era singurul mod în care [ei] puteau să simtă că [e] fac ceva”, și au divorțat după doar trei luni.

Printre persoanele care au fost legate romantice se numără Lindsey Buckingham, Mick Fleetwood, Don Henley, JA Souther, Jimmy Iovine și Joe Walsh. Ea este slujitoare hirotonită la Biserica Universal Life și a fost oficianta la nunta cântăreților John McCauley și Vanessa Carlton.

Articolul precedentTom Morello
Articolul următor146 Citate Despre Zambet Citate frumoase

Related Articles

Ultimele articole