Ştefan Hillenburg

Care a fost valoarea netă și salariul lui Stephen Hillenburg?

Stephen Hillenburg a fost un regizor, animator, scriitor, producător, artist vocal și biolog marin american, care avea o valoare netă de 120 de milioane de dolari la momentul morții sale în 2018. Hillenburg este bineînțeles amintit pentru că a creat mult iubitul serial animat TV „Spongebob pantaloni patrati.” În primele trei sezoane, Stephen a servit ca showrunner cu Nickelodeon. Astăzi, serialul a devenit al cincilea cel mai lung serial animat din Statele Unite.

Înainte de a se aventura în lumea desenelor animate, Hillenburg a fost un biolog marin cu pregătire profesională. El a servit odată ca instructor pentru Orange County Marine Institute. În această perioadă, el a scris o carte cu imagini despre animalele din bazin de maree. Experiența l-a determinat să se aventureze mai mult către o carieră în animație, iar ulterior a studiat animația la Institutul de Arte din California.

Primele sale credite de animație au venit cu spectacole precum „Rocko’s Modern Life” cu Nickelodeon. La începutul anilor 90, el își dezvolta multe personaje pentru „SpongeBob SquarePants”, unele dintre ele bazate pe cartea sa anterioară cu imagini. Emisiunea a fost difuzată pentru prima dată în 1999 și rulează și astăzi. Pe lângă rolul de showrunner și producător executiv, Hillenburg este cunoscut pentru regia „The SpongeBob SquarePants Movie” în 2004 și pentru co-scrierea scenariului pentru „The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water”. În semn de recunoaștere a acestor realizări, Hillenburg a câștigat două premii Emmy și șase premii Annie.

În 2017, Stephen a fost diagnosticat oficial cu SLA. Un an mai târziu, a murit la vârsta de 57 de ani. A continuat să lucreze la „SpongeBob SquarePants” cât mai mult timp înainte de eventuala lui moarte.

Tinereţe

Stephen McDannell Hillenburg s-a născut pe 21 august 1961 în Lawton, Oklahoma. Născut la postul din armata americană din Fort Sill, Stephen a petrecut doar un an în Lawton înainte ca familia sa să se mute în Orange County, California. Tatăl său a părăsit armata și a început să lucreze ca desenator și designer în industria aerospațială. Stephen a crescut alături de un frate mai mic în Anaheim.

De mic, Hillenburg s-a îndrăgostit de filmele oceanografului francez, Jacques Cousteau. De asemenea, îi plăcea să exploreze bazinele de maree și să adune diverse animale. În același timp, Stephen a devenit și el interesat de artă și a afișat talente considerabile încă de la o vârstă fragedă.

Ca elev de liceu, Stephen a cântat la trompetă și a făcut snorkeling și scufundări în timpul liber. Acest lucru l-a inspirat să studieze biologia marina în viitor. În această perioadă, a lucrat și ca bucătar prăjitor, ceea ce a inspirat profesia lui SpongeBob în serial. După ce a absolvit liceul, Hillenburg a studiat științe marine la Universitatea de Stat Humboldt. De asemenea, a studiat artă și și-a dezvoltat abilitățile de pictură în timpul anilor de facultate. Stephen a absolvit în cele din urmă în 1984 cu o diplomă de licență în planificarea și interpretarea resurselor naturale, cu accent pe resursele marine.

După ce a absolvit facultatea, Stephen a luat diverse slujbe înainte de a găsi un loc de muncă ca profesor la Orange County Marine Institute. Și-a petrecut următorii trei ani învățând copiii despre ecologia bazinului mareelor, istoria nautică, diversitate și adaptare. Deși experiența a fost plină de satisfacții, l-a ajutat pe Stephen să realizeze că arta era adevărata lui chemare. Din fericire, a avut ocazia să-și folosească abilitățile artistice pentru a crea „Zona intertidal”, o carte cu imagini pentru tinerii studenți la biologie marine. Această carte ilustrată a prezentat multe personaje care mai târziu aveau să devină distribuția lui SpongeBob SquarePants. Din păcate, cartea a fost respinsă de edituri.

În 1987, Hillenburg și-a părăsit slujba pentru a deveni animator, înscriindu-se la Programul de animație experimentală de la Institutul de Arte din California. În 1992, a absolvit un Master în Arte Plastice în animație experimentală.

Getty

Carieră

După câteva scurtmetraje de animație independente „trippy” și bine primite, Hillenburg a fost angajat ca regizor pentru „Rocko’s Modern Life”. Acesta a fost primul lui job cu Nickelodeon. El a păstrat această slujbă pe toată durata emisiunii și, de asemenea, a produs, scris și a realizat storyboard pentru multe dintre episoade. Când a avut loc ultimul sezon, a fost promovat director de creație. Stephen era în proces de a rambursa împrumuturi semnificative pentru studenți când a obținut acest loc de muncă și i-a permis să-și ramburseze multe dintre datoriile.

În perioada în care a lucrat cu câțiva scriitori și directori Nickelodeon, a fost încurajat să creeze o emisiune TV bazată pe cartea sa cu imagini „The Intertidal Zone”. În cele din urmă, i-a prezentat conceptul lui Nickelodeon purtând o cămașă hawaiană cu un terariu subacvatic și i s-au oferit fondurile pentru a crea proiectul. După difuzarea pentru prima dată în 1999, „SpongeBob SquarePants” a devenit unul dintre cele mai recunoscute seriale animate din istorie.

După doar câteva luni, serialul devenise cel mai bine cotat serialele pentru copii din emisiune. Astăzi, a generat doar peste 12 miliarde de dolari în venituri din merchandising. În cele din urmă, Hillenburg a început să joace un rol mai puțin central în serial, deoarece s-a concentrat pe crearea filmelor SpongeBob SquarePants.

Getty

Moarte

În 2017, Hillenburg a dezvăluit că a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (ALS). Această boală neurodegenerativă fatală afectează creierul și măduva spinării. Pe 26 noiembrie 2018, Stephen a murit la vârsta de 57 de ani.

Imobiliare

În 2006, Stephen și Karen Hillenburg au plătit 2,5 milioane de dolari pentru o casă în San Marino, California. După moartea soțului ei, Karen a scos casa la vânzare pentru 4 milioane de dolari în februarie 2021. A vândut-o la o lună după ce a apărut pentru prima dată pe piață pentru puțin peste 5 milioane de dolari. Construită inițial în 1959, casa are 3.795 de metri pătrați de spațiu de locuit, patru dormitoare, un bar și o mulțime de ferestre din sticlă din podea până în tavan. În exterior, există o piscină de gimnastică și o pensiune decomandată.

Articolul precedentLara Logan
Articolul următorPhil Collins

Related Articles

Ultimele articole