Phil Collins

Care este valoarea netă a lui Phil Collins?

Phil Collins este un muzician, cântăreț, compozitor, multi-instrumentist, actor și scriitor englez, care are o avere netă de 300 de milioane de dolari. A vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume atât ca artist solo, cât și ca membru al trupei Genesis. Phil Collins, Michael Jackson și Paul McCartney sunt singurii trei artiști din istorie care au vândut peste 100 de milioane de albume ca artist solo și membru al unui grup. A primit șapte premii Grammy, două Globuri de Aur și un Oscar pentru munca sa.

Câștiguri

Într-un an de turnee, Collins poate câștiga până la 50 de milioane de dolari. De exemplu, după turneul său „Not Dead Yet Tour” a încasat 90 de milioane de dolari, el a câștigat 45 de milioane de dolari.

Tinereţe

Philip David Charles Collins sa născut pe 30 ianuarie 1951, în Chiswick, Middlesex, Anglia (ceea ce acum face parte din cartierul londonez Hounslow). Are doi frați și au fost crescuți de părinții lor Greville Philip Austin Collins și Winifred June Collins (născută Strange). Când avea cinci ani, Collins a primit un set de tobe de jucărie. Îi, pe măsură ce crește plăcea, exersa și se îmbunătățește, părinții lui îl înlocuiesc cu seturi mai complete. El îi citează pe Beatles, și în special pe Ringo Starr, drept o influență majoră.

Geneză

Collins și-a început cariera muzicală profesională în 1970 ca baterist al grupului Genesis, care lansase deja două albume. În timp ce se află în Genesis, a lucrat și ca vocalist pentru solistul Peter Gabriel. Cu toate acestea, a avut șansa de a cânta două piese, „For Absent Friends” de pe albumul „Nursery Cryme” din 1971 și „More Fool Me” din „Selling England by the Pound” din 1973.

După ce Peter Gabriel a părăsit grupul, Collins a devenit vocalistul grupului. Sunând „mai mult ca Gabriel decât Gabriel”, a văzut lansarea a numeroase albume ca cântăreț al lui Genesis, „A Trick of the Tail” (1976), „…And Then There Were Three…” (1978), „Duke” (1980), „Abacab” (1981), „Genesis” (1983), „Invisible Touch” (1986) și „We Can’t Dance” (1991).

Thomas Niedermueller/Getty Images

Cariera de înregistrare solo

În martie 1996, Collins a părăsit Genesis pentru a se putea concentra pe propria sa muzică solo. În timp ce era încă membru al Genesis, și-a lansat propria lucrare solo simultan cu munca sa cu trupa. Aceste albume solo includ „Face Value” (1981), „Hello, I must Be Going!” (1982), „No Jacket Required” (1985), „…But Seriously” (1989) și „Both Sides” (1993). După plecarea sa din trupă, a format Phil Collins Big Band, cu el la tobe. Au făcut turnee interpretând melodii jazz și interpretări ale materialelor lui Genesis și Collin. În octombrie 1996, a lansat „Dance into the Light”, la șaselea album solo de studio. Deși a ajuns pe locul 4 în Marea Britanie și pe NR. 23 în topurile din SUA,

Collins a fost recrutat de Disney pentru a scrie și a interpreta cântece pentru viitorul său film de animație „Tarzan” (1999). Rezultatele – în versuri Collinsiuni cântă melodiile în engleză, franceză, italiană, germană și spaniolă pentru dublate ale filmului și coloana sonoră – au fost foarte bine primite. În special, piesa „You’ll Be in My Heart” a petrecut 19 săptămâni pe locul 1 în topul Billboard Adult Contemporary, care până atunci a fost cel mai lung timp petrecut de o singură piesă în acel loc. În plus, pentru „You’ll Be in My Heart”, în 2000, Collins a câștigat Premiul Oscar și Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original.

(Fotografia de Gustavo Caballero/Getty Images)

În 2002, Collins a lansat albumul „Testify”, care a fost cel mai prost recenzat album la momentul lansării (de atunci a fost depășit). În 2003, sa întors la Disney pentru a cânta pe coloana sonoră a lungmetrajului lor de animație „Brother Bear” (2003). Nu numai că a cântat mai multe cântece pe coloana sonoră, inclusiv „Look Through My Eyes”, dar Collins a servit și ca compozitor și compozitor. El a lansat cel de-al optulea album solo „Going Back” în 2010.

Premii și alte lucrări

În 2015, Collins a semnat un acord cu Warner Music Group pentru a remasteriza toate albumele sale solo. Apoi, în 2016, și-a publicat autobiografia, „Not Dead Yet”. De atunci, a rămas ocupat cu turneele, atât ca act solo, cât și cu Genesis (formația sa reunit de câteva ori, cum ar fi în 2006 pentru turneul de reuniune „Turn It On Again: The Tour”). Munca sa solo ia adus urmărirea și premiile fanilor, inclusiv șapte premii Grammy, șase premii Brit, trei premii pentru muzica americană, un premiu Oscar, două premii Globul de Aur, precum și un premiu Disney Legend.

Viata personala

Collins a fost căsătorie de trei ori și a divorțat de trei ori. Prima sa căsătorie a fost cu Andrea Bertorelli, din 1975 până în 1980. Erau de fapt colegi de clasă la o clasă de teatru din Londra și s-au cunoscut pentru prima dată când aveau 11 ani. Mai târziu, s-au reconectat la un spectacol Genesis în Vancouver și la începutul relației. Împreună, au un fiu, Simon Collins, fostul vocalist și baterist al trupei rock Sound of Contact.

A doua căsătorie cu Jill Tavelman a durat din 1984 până în 1996. Acordul lor de divorț a inclus o plată raportată de 25 de milioane de dolari de la Collins către Tavelman. Împreună au o fiică, actrița Lily Collins.

A treia căsătorie a sa, cu Orianne Cevey, a durat din 1999 până în 2008. Ca parte a acordului lor de divorț, Collins ia plătit lui Cevey 45 de milioane de dolari. Au doi fii împreună.

Atunci a avut o relație cu Dana Tyler, prezentatoare de știri americane, din 2007 până în 2016. După despărțirea lor, sa mutat la Miami, unde locuiau Cevey și cei doi fii ai lor. Se pare că a reluat legătura cu Cevey.

Imobiliare

În 2015, Phil a plătit 33 de milioane de dolari pentru un conac de 11.000 de metri pătrați pe malul apei din Miami. El a listat casa spre vânzare în decembrie 2020 pentru 40 de milioane de dolari, acceptând în cele din urmă 39 de milioane de dolari.

Cumpărătorul a fost miliardarul de private equity Orlando Bravo.

Collins deține de mult timp proprietăți în Anglia natală.

Related Articles

Ultimele articole