Selfie-ul si personalitatea – ce legatura exista

selfie

Nu este pentru prima oara cand vorbim despre selfie in portalul nostru, deoarece acest fenomen este foarte la moda. Schimbarile tehnologice din ultimele decenii, cultura imaginii si spectacolul in care traim cufundati, aparitia retelelor sociale cum ar fi Facebook sau Instagram, ne-au permis sa facem fotografii in orice moment si sa le publicam in media digitala cat mai curand posibil.

Daca sunteti un fan al postarii de selfie-uri in retelele sociale sau cunoasteti pe cineva de acest gen, aceasta informatie va intereseaza, deoarece expertii spun ca acest lucru in mod repetat ar putea sa exprime anumite nevoi ... Ce credeti?

Selfie - ce legatura are cu personalitatea ta

Desi nu ar trebui generalizat, expertii in psihologie avertizeaza ca expunerea excesiva a vietii personale ar putea, de asemenea, sa vorbeasca despre subiectii cu stima de sine scazuta, care cauta aprobarea si acceptarea altora.

Sociologii si psihiatrii sunt de acord ca oamenii expun doar ceea ce doresc sa arate, construind o identitate care este pusa la dispozitia celorlalti pentru a primi feedback si a fi validata.

Prin urmare, exista aceia care considera ca tendinta de autoevaluare este un act de vanitate care indica narcisismul sau lipsa de stima de sine care se traduce in nevoia de auto-afirmare si constructie a identitatii.

selfie

Efectele psihologice ale abuzului de retele sociale

Stiati ca pe Instagram exista: 36 de milioane de fotografii etichetate cu cuvantul "selfie", 96 de milioane cu "eu" si nu stim cat de multe care nu au nici o eticheta. Popularitatea selfie-ului pare sa sugereze ceva dincolo de frivol. Vezi si alte informatii utile pe comunicatepresa365.com.

- Utilizatorii Facebook tind sa aiba mai multe personalitati narcisiste sau nesigure
- Oamenii cu scoruri mai mari in narcisism au fost aceia care au facut actualizari frecvente ale statusurilor, au publicat fotografii ale acestora si au folosit expresii sau sloganuri pentru a vorbi de sine
- Un sondaj din 2012 arata ca Facebook a fost implicat in ⅓ din toate cererile de divort in anul precedent
- Intr-un studiu al studentilor de la Universitatea din Michigan, s-a constatat ca cei care au obtinut un punctaj mai mare in narcisism au publicat si mai mult pe Twitter.
- Utilizatorii mai tineri folosesc Twitter pentru a-si extinde cercurile sociale si pentru a disemina punctele de vedere.

In acest sens, un studiu al universitatilor din Birmingham, Edinburgh si Heriot-Watt din Marea Britanie, realizat cu sprijinul celor 500 de utilizatori ai celei mai mari retele sociale din lume, Facebook, a aratat ca cei care publica in mod exagerat selfie-uri, tind sa aiba relatii superficiale si o viata intima mai precara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here