Cum alegi factorul de protectie solara in functie de piele

creme protectie solara

Exista o mare varietate de produse solare dar, care este cea potrivita pentru fiecare tip de piele?

Utilizarea de protectie solara zilnica este esentiala pentru a duce o viata sanatoasa : reduce riscurile de cancer de piele, intarzie semnele de imbatranire prematura si previne petele si ridurile, deci ar trebui sa fie cel mai bun aliat al nostru. Oferta de creme si lotiuni de protectie solara este in crestere si mai specifica, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne informam mai mult pentru a gasi produsul care se potriveste cu pielea si nevoile noastre. Dar cum sa evitam arsurile solare?

Ce factor de protectie trebuie sa alegeti

Pe langa tipul de piele, Ministerul Sanatatii afirma ca, atunci cand alegem FPS, trebuie luat in considerare indicele de radiatie ultravioleta. Acesti indici sunt impartiti in:

Radiati UV scazute: valorile 1 pana la 3.
Radiatii medii: valorile 4 pana la 6.
Radiatii inalte: valorile 7 - 9.
Radiatii extreme: mai mare de 10.

Avand in vedere nivelul de radiatii si tipul de piele, Ministerul Sanatatii recomanda ca FPS sa fie aleasa in acest mod:

Alegerea factorului de protectie solara va depinde in mod fundamental de tipul de piele pe care o aveti, daca este un ten foarte deschis, care arde cu usurinta la soare,sau daca aveti o piele usor mai inchisa. Trebuie sa utilizati intotdeauna protectie solara deoarece radiatiile UV si UVA sunt foarte daunatoare pentru piele

Produsele cu SPF de la 2 la 10 sunt considerate protectii scazute, cele care se situeaza intre 15 si 20 de protectii medii si protectia intre 30 si 50, mai mare.

Trebuie sa acordam intotdeauna prioritate produselor care protejeaza impotriva intregului spectru de radiatii solare care poate provoca leziuni ale pielii si, desigur, care sunt testate dermatologic si care au suport medical si farmaceutic. V-ar putea interesa si alte articole interesante legate de acest subiect pe ghidul365.ro.

Sfaturi pentru utilizarea de protectie solara

- Crema de protectie solara trebuie utilizata zilnic. Chiar si intr-o zi innorata, 80% din razele ultraviolete ale soarelui trec prin nori.
- Alegeti o protectie solara impermeabila. O protectie solara impermeabila incepe sa-si piarda eficacitatea dupa 80 de minute in apa, deci trebuie sa reaplicati protectia solara inainte de aceasta ora.
- Alegeti o protectie solara care protejeaza impotriva radiatiilor UVB si UVA.
- Pielea are nevoie de timp pentru a absorbi crema, deci trebuie aplicata cu generozitate aproximativ 20-30 de minute inainte de expunerea la soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here