Ryan Tedder

Care este valoarea netă a lui Ryan Tedder?

Ryan Tedder este un cântăreț, compozitor, muzician și producător american, care are o avere netă de 145 de milioane de dolari. Supranumit „regele sub acoperire al pop”, Ryan Tedder a scris unele dintre cele mai de succes single-uri din toate timpurile pentru unele dintre cele mai mari nume ale industriei. El este, de asemenea, solistul trupei OneRepublic. De-a lungul anilor, Ryan Tedder a câștigat trei premii Grammy. În ianuarie 2021, Ryan a vândut drepturile asupra catalogului său de cântece unei firme de investiții numită KKR pentru 200 de milioane de dolari.

Tinereţe

Ryan Benjamin Tedder s-a născut pe 26 iunie 1979 în Tulsa, Oklahoma. Crescut de o familie de misionari, a fost expus muzicii de la o vârstă fragedă și a început să învețe să cânte la pian la vârsta de 3 ani. La vârsta de șapte ani, a început să învețe să cânte. Pe parcursul următorilor câțiva ani, Tedder și-a continuat educația muzicală, cântând două ore pe zi în anumite perioade.

După ce s-a mutat în Colorado Springs, Colorado, Tedder l-a întâlnit pe viitorul membru al trupei OneRepublic, Zach Filkins. În 2001, Ryan Tedder a absolvit Universitatea Oral Roberts în 2001 cu o diplomă de licență în relații publice și publicitate.

Carieră

Tedder și-a început pentru prima dată ca stagiar la DreamWorks SKG, ajutând în cele din urmă artiștii să creeze role demo cântând și înregistrând cu ei. Mai târziu, Lance Bass de la ‘N Sync a organizat un concurs de cântăreț/compozitor pe care Tedder a câștigat-o. Deși i s-a promis un contract de discuri drept premiu, acesta nu s-a materializat niciodată.

În 2002, Ryan Tedder a co-fondat trupa OneRepublic. În acel an, a început să colaboreze și cu Timbaland, lucrând cu o gamă de artiști diferiți ca producător. În 2007, a semnat un contract de administrare a editurilor la nivel mondial cu Kobalt Music Publishing. OneRepublic a ajuns pentru prima dată pe scenă cu single-ul de succes „Apologize”, pe care l-a scris Tedder. Tedder a scris apoi „Bleeding Love” al Leonei Lewis, iar hit-ul single din 2008 a devenit și mai de succes.

OneRepublic a devenit destul de de succes datorită abilităților lui Ryan Tedder de a scrie cântece, dar contribuie și la formație ca multi-instrumentist și vocalist. Pe scenă, el comută uneori între chitară, pian, tamburin și alte instrumente.

În afara OneRepublic, Ryan Tedder a lucrat cu unii dintre cei mai de succes artiști din industria muzicală. Printre aceștia se numără Taylor Swift, James Blunt, Carrie Underwood, Demi Lovato, Hillary Duff și nenumărați alții.

În special, Tedder a câștigat notorietate după ce a lucrat cu Jennifer Lopez la single-ul ei „Do it Well”. De asemenea, a scris multe melodii pentru albumul lui Kelly Clarkson All I Ever Wanted în 2009. Apoi a scris piesa „Halo” de Beyonce. În plus, a lucrat cu Adele la single-ul ei „Rumour Has It”. În 2017, Ryan Tedder a început să lucreze cu Camila Cabello la noul ei album, Camila . Tedder s-a implicat în special în crearea piesei „Into It”.

Viata personala

Ryan Tedder este căsătorit cu soția sa, Genevieve. Pe parcursul relației lor, au avut doi copii împreună.

Jamie McCarthy/Getty Images

Afaceri

În 2009, Ryan Tedder și-a înființat propria companie de discuri: Patriot Records. De-a lungul anilor, Patriot Records a lucrat cu artiști precum My Name Is Kay și Nikki Flores. Ryan Tedder și-a fondat și propria companie de editură în 2009. Patriot Games Publishing și-a stabilit o prezență notabilă în industria compoziției de cântece, iar echipa de scriitori a lui Tedder a fost creditată cu hituri ale unor artiști precum Beyonce, The Lonely Island, Leona Lewis și mulți alții. .

În timpul conducerii acestor afaceri și al funcționării ca compozitor individual, Ryan Tedder a vorbit despre pericolele ca cazurile de drepturi de autor să fie adresate lui și echipei sale. Tedder a declarat că deseori are nevoie să angajeze specialiști în muzică doar pentru a dovedi că melodia este unică și originală și că aceasta costă adesea mii de dolari.

Ryan Tedder a început, de asemenea, numeroase afaceri de-a lungul carierei sale, inclusiv o companie specializată în CBD, băuturi nealcoolice. Compania se numește Mad Tasty și își propune să ofere presupusele beneficii pentru sănătate ale CBD cu un gust neted.

Deși Justin Timberlake a început restaurantul Southern Hospitality în 2007, Ryan Tedder s-a implicat ulterior în franciză, contribuind în cele din urmă la extinderea mărcii. În 2011, a fost anunțat că Tedder (care este un bucătar pasionat) a devenit primul francizat al brandului Southern Hospitality BBQ. Există planuri de extindere a restaurantului cu locații în întreaga țară, iar Tedder a lucrat îndeaproape cu Timberlake pentru a dezvolta afacerea.

Vanzare de catalog

În ianuarie 2021, Ryan a vândut o acțiune majoritară din drepturile asupra catalogului său de melodii pentru 200 de milioane de dolari firmei de investiții KKR. Catalogul de melodii include 500 de melodii din munca sa ca solistul OneRepublic și ca compozitor pentru artiști precum Beyonce și Adele. Acordul ia oferit KKR o cotă majoritară în drepturile de publicare și de muzică înregistrate ale lui Tedder.

La momentul vânzării, Tedder avea 41 de ani. El este unul dintre cei mai tineri muzicieni care a câștigat o astfel de vânzări de catalog masiv. Cele mai multe mega vânzări comparabile au fost către artiști în anii 70 sau 80, cu o jumătate de secol de muncă sub centură.

Imobiliare

Ryan Tedder are o istorie notabilă a investițiilor imobiliare. În 2013, el a plătit 2,85 milioane de dolari pentru o proprietate compactă în Veneția. Două luni mai târziu, l-a vândut cu 2,95 milioane de dolari. În 2015, s-a raportat că Ryan Tedder a cumpărat un conac din Beverly Hills pentru 7,5 milioane de dolari, cumpărând proprietatea de la producătorul de filme Gregory Goodman. Mai târziu, va lista casa lui Goodman în 2017 pentru un preț de 12,75 milioane de dolari. Proprietatea are peste 5.300 de metri pătrați de spațiu de locuit și o curte întinsă.

La scurt timp după ce Tedder a cumpărat locul lui Goodman în 2015, el a cumpărat o proprietate suplimentară din Beverly Hills pentru 12 milioane de dolari. În 2017, Ryan Tedder a achiziționat un conac de 8,25 milioane de dolari în West Hollywood. Proprietatea are 8.580 de metri pătrați de spațiu de locuit și o piscină de 675 de metri pătrați. În plus, Ryan Tedder deține un apartament de 11 milioane de dolari în Manhattan.

În cele din urmă, Ryan Tedder are o istorie de a investi în clădiri de birouri alături de un consorțiu de alți investitori. În 2018, a fost raportat că Ryan Tedder a condus un grup de investitori în achiziția unui complex de birouri de 33 de milioane de dolari din Los Angeles. Un an mai târziu, Tedder ar fi fost principalul investitor din spatele unui nou proiect duplex în Cherry Creek, Denver.

Articolul precedentBo Jackson
Articolul următorAdam Neumann

Related Articles

Ultimele articole