Bo Jackson

Valoare netă și salariu Bo Jackson: Bo Jackson este un jucător profesionist de baseball și fotbal american pensionat, care are o avere netă de 25 de milioane de dolari. Unii îl pe Bo Jackson cel mai mare atlet din istorie. El a fost cu siguranță cel mai bun atlet al generației sale și a fost unul dintre cei mai importanți susținători de produse de celebritate din istorie. Bo și Michael Jordan au dus Nike la culmi incredibil la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990.

Câștiguri și contract în carieră : În timpul carierei sale profesionale, Bo a câștigat 6,8 milioane USD în salariu de baseball și 6,1 milioane USD în salariu la fotbal. Combinat, este aproximativ cu aproximativ 20 de dolari după ajustarea pentru inflație.

Mai important, Bo a câștigat zeci de milioane de dolari din aprobări, în special de la Nike și Gatorade. În 1986, lui Bo i sa oferit 100.000 de dolari pe an de la Nike dacă doar juca baseball. Au oferit 1 milion de dolari dacă a jucat ȘI în NFL.

În apogeul carierei sale de jucător, Bo opera în baza unui contract de 5 ani de 7,4 milioane de dolari cu Los Angeles Raiders și a unui contract de un an de 2,4 milioane de dolari cu Kansas City Royals, în timp ce câștigă 500.000 de dolari pe an de la Pepsi și AT&T (combinate). 1 milion de dolari de la Nike și 1 milion de dolari de la Gatorade. Pe an, la începutul anilor 1990, Bo câștigă 6 milioane de dolari din salariu și din aprobări. Este la fel cu 11 milioane de dolari astăzi, după ajustarea pentru inflație.

Nike Deal : Relația lui Bo cu Nike a fost deosebit de notabilă. Acum faimosul serial comercial „Bo Knows” este considerat una dintre cele mai influente campanii de publicitate din toate timpurile. Când reclamele au început să fie difuzate în 1989, Nike genera în jur de 40 de milioane de dolari pe an din vânzările de pantofi cross-trainer. Potrivit Ad Age, în decurs de un an de la lansarea campaniei, Nike a înghițit 80% din piața globală de antrenament și a generat milioane de venituri de 400 de dolari pe an.

După cum puteți imagina, Nike ia fost incredibil de recunoscător lui Bo pentru eforturile sale ca susținător. Atât de recunoscător că compania a făcut două lucruri pentru al onora pe Bo:

1) În campusul corporativ Nike din Beaverton, Oregon, fiecare clădire este dedicată unui sportiv care a avut un impact major asupra companiilor. Cele mai mari trei clădiri Michael din campus sunt dedicate lui Jordan, Serena Williams și Bo Jackson. Centrul de sport și wellness Bo Jackson de 60.000 de metri pătrați are o unitate de antrenament de elită, teren de baschet, pistă interioară cu două benzi, facilități de îngrijire a copiilor și multe altele.

2) Nike nu a încetat niciodată să-l plătească pe Bo. În ciuda faptului că Bo nu a mai jucat un sport profesionist de zeci de ani, el încă câștigă ceea ce se crede că este de cel puțin 1 milion de dolari pe an de la Nike. Și, spre deosebire de Michael Jordan, care încă vinde un produs pentru companie, salariul lui Bo este, în esență, doar un bilet de mulțumire anuală.

Primii ani de viață:Vincent Edward „Bo” Jackson sa născut în Bessemer, Alabama, la 30 noiembrie 1962. Are mulți frați și este al optulea dintre cei zece copii din familia sa. A urmat liceul McAdory. În liceu, a doborât recorduri ca alergător la echipa de fotbal și a fost, de asemenea, membru al echipei de baseball, unde a lovit 20 de home run-uri în 25. De asemenea, a doborât recordurile de stat și a câștigat de două. ori titlul de stat al Alabamei pentru decatlon. Deși a fost recrutat de New York Yankees în 1982, Jackson a ales să urmeze Universitatea Auburn cu o bursă de fotbal. El a spus că am promis mamei sale că va fi primul din familia lui care va merge la facultate. Jackson a jucat, de asemenea, baseball și a alergat atletism în timp ce era la Auburn. Primind statistici impresionante în toate cele trei sporturi,

Cariera de baseball:Jackson fusese pe cale să joace fotbal profesionist după facultate. El a fost selectat de Tampa Bay Buccaers în draftul NFL din 1986 folosit prima alegere generală. Cu toate acestea, a refuzat să joace pentru ei în urma unui incident în care a fost forțat să rateze sezonul de baseball al colegiului, după o vizită la facilitățile echipei Buccaneers. Buccaneers ia spus că vizita a fost aprobată de NCAA, dar de fapt nu a fost și, în consecință, ia fost interzis să participe la sporturi universitare. El crede că eșecul Buccaneers de a obține aprobarea NCAA a fost o mișcare deliberată a acestora de a încerca să-l determine să joace fotbal profesionist în loc de baseball. Drept urmare, a refuzat să semneze cu ei și a ales să joace baseball profesionist pentru Kansas City Royals, care îl recrutează în draftul de amatori din 1986.

Jackson a semnat un contract de trei ani și 1,07 milioane de dolari cu Royals și a jucat 53 de meciuri cu Memphis Chicks, afiliatul lor din liga minoră din clasa AA. A fost convocat la majore în septembrie 1986 și a făcut parte din lista Royals în 1987. După ce Royals l-au eliberat în 1991 din cauza accidentării, Chicago White Sox ia oferit un contract de trei ani care îi garantează 700.000 de dolari pe sezon, care a avut și un avantaj bazat pe performanță de 8,15 milioane USD. Cu White Sox, Jackson a jucat două sezoane, în 1991 și 1993; și-a concediul din 1992 și a fost pe lista persoanelor cu dizabilități pentru că a suferit sau intervenție chirurgicală de înlocuire a șoldului în acel an. Și-a încheiat cariera de atletism profesionist în 1994 cu California Angels, retrăgându-se la vârsta de 32 de ani.

Cariera fotbalistică: În draftul NFL din 1987, Jackson a fost selectat în runda a șaptea cu alegerea a 183-a de către Los Angeles Raiders. Inițial dezinteresat și angajat să se concentreze asupra carierei sale de baseball, Jackson sa încălzit cu ideea de a juca în NFL după ce a aflat că proprietarul Raiders, Al Davis, era deschisă ideile ca să joace ambele sporturi simultan. El a negociat un contract pe cinci ani, 7,4 milioane de dolari, care ia permis să termine fiecare sezon MLB în întregime înainte de a se raporta la Raiders, dacă asta însemna că va rata meciurile NFL. În plus, Davis este oferit lui Jackson cel mai mare salariu al oricărui jucător care nu era un sfert din istoria NFL la acea vreme, plus un bonus de 500.000 USD raportat la semnare.

Jackson a jucat patru sezoane în NFL, timp în care să grăbit pentru 2.782 de yarzi și 16 touchdown-uri, cu o medie de yarzi pe transport de 5,4. De asemenea, a prins 40 de pase pentru un total de 352 de metri și două touchdown-uri. În ultimul său meci de fotbal profesionist, în ianuarie 1991, a suferit o luxație de șold în urma unui atac. A dus la necroză avasculară a articulației șoldului stâng și, în cele din urmă, ar trebui să i se înlocuiască șoldul. Aceasta este accidentarea care a dus la eliberarea lui Royals din echipă, iar el s-ar lupta cu ea până la retragerea sa definitivă în 1994.

Jeff Gross/Getty Images

Alte lucrări: Jackson a fost prezentat într-o serie de jocuri video, inclusiv jocul „Tecmo Bowl” pentru Nintendo Entertainment System (NES), „Bo Jackson’s Hit and Run” pentru Game Boy original, „Bo Jackson Baseball” pentru NES și computer compatibile cu IBM, „ESPN NFL Football”, „NFL Street 2”, „Madden 15” și „Madden 16”. De asemenea, a făcut o serie de apariții la televizor. A fost un personaj în emisiunea de desene animate NBC sâmbătă dimineața „ProStars”, a jucat personajul lui Calvin Farquhar în serialul „Căsătorit… cu copii”, a fost într-un episod al emisiunii „Lois & Clark: The New Adventures of Superman” . într-un episod din 1995 al emisiunii „Diagnostic Murder” și ca invitat la The Fresh Prince of Bel-Air în 1990.

Venturi de afaceri: Jackson face parte dintr-un grup de investitori care dețin The Burr Ridge Bank and Trust în Burr Ridge, Illinois, o suburbie din Chicago. El este, de asemenea, co-proprietar și CEO al Complexului Sportiv de Elite Bo Jackson, o unitate multisport de 88.000 de metri pătrați, situată în Lockport, Illinois. El a înființat unitatea în 2007 împreună cu partenerul John Cangelosi. De asemenea, a investit în compania alimentară N’Genuity.

Viața personală: soția lui Jackson, Linda, este consilier de reabilitare. Împreună, cuplul are trei copii, fiii Garrett și Nicholas, și o fiică, Morgan. După ce sa retras din sport, și-a îndeplinit promisiunea pe care ia făcut-o mamei sale că va primi o educație universitară și și-a terminat diploma de licență în dezvoltarea familiei și a copiilor la Universitatea Auburn în 1995.

Articolul precedentIulia Copil
Articolul următorRyan Tedder

Related Articles

Ultimele articole