Iulia Copil

Care a fost valoarea netă a lui Julia Child?

Julia Child a fost un bucătar american, autoare și personalitate de televiziune care avea o avere netă de 50 de milioane de dolari la momentul morții ei (ajustată pentru inflație) în 2004. Cartea ei de bucate de debut, „Mastering the Art of French Cooking” din 1961, este creditată. odată cu popularizarea bucătăriei franceze în America și a continuat să publice încă 16 cărți de bucate, precum și memoriul „Viața mea în Franța”, care a fost publicat postum în 2006. Julia a jucat în numeroase emisiuni de televiziune, inclusiv în „The French”, câștigător de Emmy. Chef” (1963–1973), „În bucătăria Juliei cu maeștri bucătari” (1995–1996) și „Julia și Jacques gătesc acasă” (1999–2000). Child a fost interpretat de Meryl Streep în filmul din 2009 regizat de Nora Ephron „Julie & Julia”.

Tinereţe

Julia Child s-a născut Julia Carolyn McWilliams pe 15 august 1912, în Pasadena, California. Mama ei, Julia Weston, era fiica locotenentului guvernatorului Massachusetts/fondatorul companiei de hârtie Weston, Byron Curtis Weston, iar tatăl ei, John McWilliams, Jr., era un administrator de terenuri care a absolvit Universitatea Princeton. Julia avea un frate mai mic, John și o soră mai mică, Dorothy. Copilul a urmat Școala Politehnică și Școala Katherine Branson (un internat din Ross, California), iar ea a jucat baschet, tenis și golf în timpul tinereții sale. După absolvirea liceului, Julia s-a specializat în istorie la Smith College din Massachusetts, obținându-și diploma în 1934. Copilul nu a învățat să gătească până la treizeci de ani, când l-a cunoscut pe viitorul ei soț, Paul, care era „cunoscut pentru palatul său sofisticat. „

Carieră

După facultate, Julia s-a mutat în New York și și-a luat un loc de muncă ca copywriter în departamentul de publicitate al lui W. & J. Sloane. În 1942, s-a alăturat Biroului pentru Servicii Strategice ca dactilografă, deoarece era prea înaltă pentru a se înrola în WAVES (Femeile Acceptate pentru Serviciul de Urgență Voluntari) al Marinei SUA sau Corpul Armatei Femeilor. Copilul a fost promovat ulterior la categoria de cercetător top-secret sub conducerea generalului William J. Donovan, șeful OSS, și a lucrat, de asemenea, ca funcționar de fișiere și asistent pentru dezvoltatorii de substanțe repelente pentru rechini pentru Secția de echipamente de salvare maritimă de urgență OSS.

Julia a primit Emblema Serviciului Civil Meritoriu în timp ce era șef al Registrului Secretariatului OSS. Când prea mulți explozivi OSS subacvatici au fost declanșați de rechini, Child a rezolvat problema experimentând diverse preparate care au fost stropite în apropierea explozivilor. Se pare că acest respingător pentru rechini este încă în uz astăzi.

După ce a urmat școala de gătit Cordon Bleu din Paris, Julia a studiat cu maeștri bucătari precum Max Bugnard și s-a alăturat Le Cercle des Gourmettes, un club de gătit pentru femei. Acolo, ea a cunoscut-o pe Simone Beck, care i-a cerut lui Child să lucreze la o carte de bucate franceze pentru americani pe care o scria împreună cu prietena ei Louisette Bertholle. Trio-ul a început să predea cursuri de gătit pentru femei americane în 1951, iar un deceniu mai târziu, au publicat „Mastering the Art of French Cooking”, urmat de „Mastering the Art of French Cooking, Volume Two” în 1970.

Getty

După succesul „Mastering the Art of French Cooking”, Julia a început să scrie articole de reviste, precum și o rubrică pentru „The Boston Globe”. A publicat numeroase cărți de bucate, printre care „The French Chef Cookbook” (1968), „Julia Child & Company” (1978), „Baking with Julia” (1996), „Julia’s Menus For Special Occasions” (1998), „Julia’s Breakfasts”, Lunchs & Suppers” (1999) și „Julia și Jacques gătesc acasă” (1999).

În 1982, Child a apărut într-o emisiune de recenzii de carte la un post de televiziune din Boston și a primit propriul ei serial TV după ce telespectatorii s-au bucurat de demonstrația ei de gătit. „The French Chef” a avut premiera la WGBH din Boston în februarie 1963 și a difuzat 201 episoade în 10 sezoane. Julia a jucat apoi în „Julia Child & Company” (1978–1979), „Julia Child & More Company” (1979–1980), „Dinner at Julia’s” (1983–1984), „Cooking with Master Chefs: Hosted by Julia Child” ” (1993–1994), „În bucătăria Juliei cu maeștri bucătari” (1995–1996), „Coacerea cu Julia” (1996–1998) și „Julia și Jacques gătind acasă” (1999–2000). În 1981, Child și viticultorii Richard Graff și Robert Mondav au co-fondat Institutul American de Vin și Alimentație pentru a „progresa înțelegerea,

Viata personala

Julia s-a căsătorit cu Paul Cushing Child pe 1 septembrie 1946, în Lumberville, Pennsylvania. Cuplul s-a întâlnit în timp ce Paul era staționat în Kandy, Ceylon, cu Biroul pentru Servicii Strategice. S-au mutat la Washington, DC, iar după ce Paul s-a alăturat Serviciului Extern al Statelor Unite, a fost desemnat să fie ofițer de exponate la Paris. În timp ce locuia în Franța, Julia a urmat cursuri de gătit la Le Cordon Bleu, absolvind în 1951. Paul s-a pensionat în 1961, iar cuplul s-a mutat la Cambridge, Massachusetts. În 1994, Paul a murit într-un azil de bătrâni din Lexington, Massachusetts, după o lungă boală. În anul următor, Julia a lansat Fundația Julia Child pentru Gastronomie și Arte Culinare „pentru a-și spori impactul de anvergură ca profesor și mentor după moartea ei”. După ce a murit în 2004,

Moartea și Moștenirea

Pe 13 august 2004, Julia a murit din cauza unei insuficiențe renale la o casă de locuit asistată din Montecito, California. Era la doar două zile de la a 92-a aniversare. Copilul a fost incinerat, iar cenușa ei a fost pusă într-un mausoleu subacvatic de lângă Key Biscayne, Florida, numit reciful Neptune Memorial. În 2014, Serviciul Poștal din SUA a lansat un set de timbre „Celebrity Chefs Forever” cu Julia, James Beard, Joyce Chen, Felipe Rojas-Lombardi și Edna Lewis.

Premii și nominalizări

Child a fost nominalizată la trei premii Primetime Emmy, câștigând Realizări în televiziunea educațională – Individui pentru „Bucătarul francez” în 1966. Celelalte nominalizări ale ei au fost pentru Clasificarea specială a programelor remarcabile și Realizări individuale – Programare generală pentru „Bucătarul franceză” (1972) și Serial informativ remarcabil pentru „În bucătăria Juliei cu maeștri bucătari” (1994). Julia a câștigat două premii Daytime Emmy – Gazdă remarcabilă a emisiunii de servicii pentru „In Julia’s Kitchen with Master Chefs” (1996) și „Julia & Jacques Cooking at Home” (2001) – și a câștigat două nominalizări la acea categorie pentru „Baking with Julia” ( 1997 și 1999).

În 1965, a primit un premiu Peabody pentru „Bucătarul franceză” și a câștigat un premiu național al cărții din SUA pentru interes curent (copertă cartonată) pentru „Julia Child and More Company” în 1980. În 2000, Child a primit Cavalerul Legiunii Franței. de onoare și a devenit membru al Academiei Americane de Arte și Științe. În 2003, a fost onorată cu Medalia Prezidențială a Libertății din SUA și a fost inclusă postum în National Women’s Hall of Fame în 2007. Julia a primit doctorate onorifice de la mai multe universități, inclusiv Universitatea Harvard, Universitatea Brown și Universitatea Johnson & Wales.

Related Articles

Ultimele articole