Adam Neumann

Care este valoarea netă și salariul lui Adam Neumann?

Adam Neumann este un om de afaceri și antreprenor israeliano-american care are o netă de 1,5 miliarde de dolari. Adam Neumann este cel mai bine cunoscut pentru că este co-fondator și fostul CEO al WeWork. WeWork este o companie americană care oferă spații de lucru comune și servicii conexe antreprenorilor.

Adam Neumann și Miguel McKelvey au co-fondat o companie numită GreenDesk în 2008 ca spațiu de lucru în comun ecologic în Brooklyn, New York. Perechea a vândut afacerea în 2010 și a folosit încasările pentru a lansa următoarea lor afacere, WeWork. WeWork, care în cele din urmă ar fi cunoscut sub numele de „Noi”, închiriază spații de închiriere comunală pentru doar 45 de dolari pe lună și sa dezvoltat într-o afacere de mai multe milioane de dolari. WeWork a strâns investitori de miliarde de dolari precum JP Morgan Chase, Goldman Sachs, Softbank și Benchmark Capital. La un moment dat, compania era de așteptat să devină publică la o evaluare a peste 80 de miliarde de dolari. În schimb, a explodat și Neumann a fost forțat să părăsească company.

Evaporarea și întoarcerea bogăției

La apogeul său profesional la mijlocul anului 2019, valoarea netă a hârtiei personale a lui Adam a depășit 4 miliarde de dolari, pe baza evaluării sale private de 47 de miliarde de dolari. Dacă compania și-ar fi atins evaluarea publică estimată de 80-100 de miliarde de dolari, Adam ar fi putut avea o valoare de până la peste 9 miliarde de dolari. Din nefericire, IPO-ul WeWork și afacerile în general, s-au prăbușit brusc în urma dezvăluirilor despre cheltuielile dezastruoase ale lui Adam, gestiunea defectuoasă și slăbiciunea generală a operațiunilor companiilor.

Chiar și după ce totul sa prăbușit, în octombrie 2019, cel mai mare investitor al WeWork, SoftBank, a fost de acord să cumpere acțiuni ale companiilor în valoare de 3 miliarde de dolari pentru a salva compania. Din acea investiție, aproximativ 1 miliard de dolari a fost alocat lui Adam personal. Acordul a fost analizat pe larg. Era văzută ca o parașută de aur prea generoasă pentru o persoană care provoacă atât de multe daune angajaților și investitorilor săi. Acest profit extraordinar de 1 miliard de dolari ia permis lui Adam să-și menționeze statutul de miliard, cu o avea personală netă de aproximativ 1 miliard de dolari (după taxe).

Pe 2 aprilie 2020, SoftBank a anunțat că se retrage complet din această afacere. În luna precedentă, lumea în general, dar lumea imobiliară în special, a fost decimată din cauza răspândiri coronavirusului. Prin anularea injectiei lor de numerar de 3 miliarde de dolari, Neumann a pierdut personal 1 miliard de dolari. Și odată cu asta, și-a pierdut și statutul de miliardar, deoarece avea sa netă a scăzut la aproximativ 400 de milioane de dolari.

Neumann a dat în judecată SoftBank și, în cele din urmă, sa încheiat un acord prin care să primească plăți estimate la 700 de milioane de dolari – a primit o singură decontare în număr de 106 milioane de dolari și i-a permis să vândă băncii acțiuni. sale în valoare de 578 de milioane de dolari.

În octombrie 2021, WeWork a devenit în sfârșit o companie publică printr-o fuziune SPAC. Neumann are oportunitatea de a câștiga un bonus de aproximativ 250 de milioane de dolari dacă compania fuzionată menține un preț al acțiunilor peste 12 dolari. În plus, el deține în continuare aproximativ 48 de milioane de acțiuni ale noii companii publice, care în ziua debutului a fost în valoare de aproximativ 8 miliarde de dolari. La acel nivel, cota de aproximativ 8% a lui Adam era în valoare de 720 de milioane de dolari.

Evaluări

În 2018, WeWork a acceptat o investiție de la Softbank care a evaluat acea companie la 47 de miliarde de dolari. La acel moment, participația de 10% a lui Adam în afacerea valorează 4,7 miliarde de dolari pe hârtie. În august 2019, compania și-a anunțat planurile de a lansa o ofertă publică de acțiuni care sperau că va obține compania cu o evaluare publică de 40-60 de miliarde de dolari. Documentele pe care compania le-a înainta la SEC împreună cu depunerea lor au fost larg luate în derâdere ca fiind fantezie. În câteva săptămâni, compania și-a redus ținta de evaluare planificată la 20 de miliarde de dolari. Unii analiști credeau că compania valorează jumătate din această sumă sau mai puțin, potențial până la 3 miliarde de dolari. La acest nivel, participația lui Adam în companie ar fi în valoare de 300 de milioane de dolari,

Noam Galai/Getty Images

Controversa

Pe mai multor investiții mari externe, Adam a încasat acțiunile sale personale în valoare de sute de milioane de dolari, menționând totuși o participare de aproximativ 10% în afacere. În momentul în care scriu aceste articole, el a încasat în sumă de 700 de milioane de dolari. În aceeași zi cu unele retrageri, Adam a încheiat un contract de cumpărare cu clădiri pe care apoi le-a închiriat instantaneu către WeWork. El a înregistrat, de asemenea, marca comercială pentru cuvântul „Noi”, pe care apoi la vândut propriile companii de vânzare pentru 5,9 milioane de dolari. Un articol din septembrie 2019 din Wall Street Journal a dezvălui o listă generală de practică îndoielnice ale lui Adam și soției sale Rebekah Paltrow Neumann. Practici precum fumatul atât de multă iarbă pe un avion privat închiriat către Israel, este proprietarul și-a amintit de avion când a aflat, lăsându-i pe Adam și însoțitorii săi blocați. Raportul detaliază, de asemenea, pe Adam și Rebeca. Cheltuielile generoase ale afacerilor neconectate, cum ar fi o companie de pool-uri și o grădiniță. Rebekah Paltrow Neumann este verișoara primară a lui Gwyneth Paltrow.

Pe 24 septembrie 2019, Consiliul de Administrație al We a anunțat că Adam va fi revocat din funcția de CEO din company.

În octombrie 2019, a fost raportat că Softbank a fost de acord să cumpere participația rămasă deținută de Neumann în companie pentru 1,7 miliarde de dolari. Softbank a fost de asemenea de acord să plătească lui Neumann o taxă de consultanță de 185 de milioane de dolari. Dacă această cercetare va fi încheiată cu adevărat – au existat multe procese – Neumann va fi miliardar când totul va fi spus și gata până la urmă.

Case personale

La apogeul lor, Adam și Rebekah dețineau o casă de 35 de milioane de dolari în New York City, o proprietate de 60 de milioane de dolari în comitatul Westchester, New York, o casă de 22 de milioane de dolari în Bay Area și DOUĂ case luxoase în Hamptons. În total, portofoliul lor imobiliar personal apreciază la un moment dat cel puțin 90 de milioane de dolari. O mare parte din proprietăți imobiliare au fost efectuate cu ipoteci mari susținute de acțiunile sale din WeWork. Nu este clar dacă și cum Adam va putea menține portoiul.

În cele din urmă, a vândut conacul din Bay Area pentru 22,4 milioane de dolari, una dintre casele lor din Hamptons și moșia din Westchester County, NY.

În iunie 2021, Adam a plătit 44 de milioane de dolari pentru două proprietăți alături de Miami Beach.

Articolul precedentRyan Tedder
Articolul următorShawn Michaels

Related Articles

Ultimele articole