Robin Thicke

Care este valoarea netă a lui Robin Thicke?

Robin Thicke este un cântăreț, producător, compozitor și actor american care are o netă de 10 milioane de dolari. Este cunoscut pentru hiturile sale „Magic”, „Blurred Lines” și „Lost Without U”.

Primul început de viață și începutul carierei

Robin Alan Thicke sa născut în Los Angeles, California, pe 10 martie 1977, din părinți celebri din domeniul divertismentului. Mama lui este actrița și cântăreața Gloria Loring, care este cel mai bine cunoscută pentru rolul ei din drama de zi NBC „Days of Our Lives”. Tatăl său, Alan Thicke, a fost și actor, cel mai bine cunoscut pentru rolul său din sitcomul „Growing Pains”. Părinții lui s-au despărțit când el avea 7 ani, iar el are un frate mai mare și un frate vitreg mai mic.

Crescând, părinții lui Thicke i-au susținut dragostea pentru muzică. Cu toate acestea, potrivit lui Thicke, tatăl său a refuzat să plătească pentru Thicke și grupul său de muzică, As One, să înregistreze sau casetă demo profesională, dorind ca Thicke să se concentreze în schimbul pe studiile sale. În cele din urmă, vocalistul de jazz Al Jarreau, unchiul unuia dintre membrii grupului, a plătit 1.000 de dolari pentru demo.

Demo-ul a ajuns la artistul R&B Brian McKnight, care a fost impresionat de Thicke și la semnat cu compania sa de producție. Thicke a ajutat să scrie cântece pentru McKnight; a co-scris piesa „Anyway” de pe cel de-al doilea album al lui McKnight. McKnight este cel care la ajutat să-l prezinte pe Thicke lui Jimmy Iovine, așa cum Thicke a fost semnat cu Interscope Records pe un contract de înregistrare când avea doar 16 ani.

Cariera muzicala

La vârsta de 17 ani, Thicke sa mutat pe cont propriu și a reușit să se întrețină prin muncă să ca producător profesionist de discuri și compozitor. În această perioadă timpurie a carierei sale, a scris cântece pentru artiști precum Brandy, Jordan Knight, Christina Aguilera și Mya. În această activitate, și-a înregistrat propriul material și a cântat doar sub numele de familie, „Thicke”, și a continuat cu acesta până în 2005.

După încheierea primului contract cu Interscope, Thicke a fost implicat pentru scurt timp cu Epic Records înainte de a semna nou cu Interscope, de date aceasta sub amprenta Nu America a lui Kenneth „Babyface” Edwards. Single-ul de debut al lui Thicke, „When I Get You Alone” (2002) a fost un succes în topuri în Australia, ajungând în Top 20 acolo. De asemenea, a avut rezultate bune în Noua Zeelandă, Țările de Jos și Italia. Acest succes moderat a permis lansarea albumului său de debut, „A Beautiful World” (2003). Albumul nu a reușit să îndeplinească așteptările de performanță – a ajuns pe locul 152 în topul Billboard 200 – dar mulți artiști precum Usher și Mary J. Blige l-au contactat pentru a colabora.

Interscope Records a fost ezitant și nesigur cu privire la capacitatea lui Thicke de a vinde albume, așa că lucrările la cel de-al doilea album au fost amânate din cauza unor neînțelegeri financiare și creative dintre el și etichetă. Cu toate acestea, Pharrell Williams a fost impresionat de Thicke. Williams a încheiat un acord de distribuție cu Interscope pentru casa sa de discuri, Star Trak, iar în cele din urmă Thicke a semnat cu Star Trak în 2005. Cel de-al doilea album al lui Thicke „The Evolution of Robin Thicke” a fost lansat în octombrie 2006, iar single-ul „Lost Without”. U” a ajuns în cele din urmă pe locul 14 în Billboard Hot 100. De atunci, albumul a fost certificat platină de către RIAA, cu vânzări interne de peste 1,5 milioane de copii.

În 2007, Thicke a fost actul de deschidere pentru secțiunea nord-americană a turneului lui Beyonce, „The Beyonce Experience”. Și-a lansat al treilea album „Something Else” în septembrie 2008 și a debutat pe locul 3 în topul Billboard 200. Cel de-al patrulea album al său, „Sex Therapy”, a fost lansat în decembrie 2009; a prezentat artiști precum Estelle, Snoop Dogg și Nicki Minaj.

Thicke a lansat cel de-al cincilea album de studio „Love After war” în decembrie 2011, iar acesta a debutat pe locul 22 în Billboard 200. A urmat cu al șaselea album de studio, „Blurred Lines”, lansat în iulie 2013. Single-ul principal din off albumul, intitulat și „Blurred Lines”, a fost lansat în martie 2013 și prezintă pe TI și Pharrell.

Al șaptelea album al său „Paula” (2014) a fost dedicat soției sale înstrăinate Paula Patton.

Kevork Djansezian/Getty Images

Proces pentru linii încețoșate

La scurt timp după lansarea „Blurred Lines”, moșia lui Marvin Gaye ia dat în judecată pe Robin și pe co-scenariul/producătorul său Pharrell Williams pentru încălcarea drepturilor de autor, pretinzând asemănări cu melodia din 1977 „Got to Give It Up”. Potrivit dosarelor judecătorești, „Blurred Lines” a generat un profit total de 16.675.690 USD . Este mai mult decât orice altă melodie din 2013.

Din cei 16,67 milioane dolari, 5.658.214 dolari au fost plătiți lui Robin Thicke, 5.153.457 dolari au fost plătiți lui Pharrell Williams și 704.774 dolari au fost plătiți rapperului TI. Restul de 5.159.245 de dolari a fost împărțit între trei case de discuri diferite. În 2015, un judecător ia ordonat lui Thicke și Williams pentru 7 milioane de dolari. Suma finală a fost în cele din urmă redusă la 5 milioane de dolari.

Alte proiecte și apariții

Pe lângă muzică, Thicke sa aventurat în domeniul actoriei și al televiziunii. Debutul său în lungmetraj a venit în filmul „Making the Rules” (2014), care a fost filmat în 2012 sub titlul „Abby in the Summer”. A făcut apariții în programul de televiziune legat de muzică. În mai 2012, a fost judecător la emisiunea ABC „Duets”, alături de John Legend, Jennifer Nettles și Kelly Clarkson; a durat un sezon, cu un total de 9 episoade. Din iunie 2020, Thicke este un panelist la competiția americană de cântări reality „The Masked Singer”.

Viata personala

Thicke a cunoscut-o pentru prima dată pe actrița Paula Patton la 14 ani, iar ea la 16, în anul 1991. Au început să se întâlnească în 1993 și s-au căsătorit în 2005. Împreună, au un fiu, Julian Fuego Thicke, care sa născut în 2010. După 21 de ani. ani împreună și aproape nouă ani de căsătorie, Thicke și Patton s-au separat în 2014 și și-au finalizat divorțul în 2015. La începutul lui 2017, Patton a depus un ordin de restricție împotriva lui Thicke, acuzându-l de violență domestică, abuz de substanțe și infidelitate. În cele din urmă, au ajuns la un acord de custodie în privința fiului lor în august 2017.

Thicke a cunoscut-o pe April Love Geary la o petrecere în 2014. Ea a născut primul lor copil în februarie 2018, iar al doilea copil în februarie 2019. Cuplul sa logodit în Ajunul Crăciunului 2018. În noiembrie 2018, Thicke și Geary și- au pierdut casa în Malibu, California, la incendiul Woolsey care a avut loc în zonă. Thicke este un bun prieten cu colegul artist Usher și a cântat pentru cuplu când Usher a cerut-o în căsătorie pe Tameka Foster. Thicke a jucat și la nunta lui Michael Jordan și Yvette Prieto.

Imobiliare

În 1990, tatăl lui Robin, Alan, a plătit 910.000 de dolari pentru o casă în zona „Bird Streets” din Hollywood Hills din Los Angeles. În 2005, la scurt timp după ce Robin și Paula s-au căsătorit, Alan a transmis proprietatea fiului său. În 2014, Robin și Paula au scos casa la vânzare pentru puțin sub 3 milioane de dolari. Impresionant, casa sa vândut cu 4,9 milioane de dolari, 1,9 milioane de dolari Peste solicitat.

În martie 2015, Robin a plătit 2,4 milioane de dolari pentru o casă de 1,7 acri în Malibu, California.

Articolul precedentKwame Brown
Articolul următorNikki Sixx

Related Articles

Ultimele articole