Richard Branson

Care este valoarea netă a lui Richard Branson?

Sir Richard Branson este un om de afaceri britanic, filantrop și personalitate media care are o netă de 5 miliarde de dolari. Richard Branson și-a câștigat ca CEO al Virgin Group. Richard Branson de asemenea, facem în lume, pentru personalitatea sa excentrică și temerară. Întreprinderile comerciale ale lui Richard Branson includ Virgin Megastores, Virgin Airways, Virgin Mobile și Virgin Galactic. Richard este, de asemenea, un filantrop binecunoscut și a apărut în mai multe emisiuni TV și filme, în principal ca el însuși.

Tinereţe

Richard Branson sa născut pe 18 iulie 1950, în Blackheath, Londra, cel mai mare dintre trei copii. Are două surori mai mici. Nu era un elev bun din cauza dislexiei. În ultima sa zi de școală, directorul ia spus lui Richard că va ajunge în închisoare, fie va deveni milionar. Decenii mai târziu, Richard avea să dovedească că predicția este corectă de cinci mii de ori.

Branson a încății tendințe de la o vârstă fragedă, iar părinții săi i-au susținut eforturile. Branson a lansat o revistă numită Student în 1966, când avea 16 ani. Primul număr a debutat în 1968. În ianuarie similar timp, Branson a înființat o companie de discuri prin comandă prin poștă din subsolul bisericii sale locale. A folosit revista ca însoțitor al afacerilor sale cu discuri, făcând reclame pentru albume populare în ea pentru a crește vânzările. Mica sa afacere cu discuri a avut un succes instantaneu și, din moment ce cheltuielile lui generale erau mai mici decât cele ale marilor magazine de discuri din Londra, a putut să-și vândă copiii la un preț mai mic. Afacerea sa de discuri a devenit cunoscută sub numele de Virgin, în referire la faptul că toți cei implicați în afacere nu au nicio experiență în viață sau în afaceri.

Richard Branson în 1969 (Foto trebuie citit -/AFP via Getty Images)

Virgin Records

La începutul anilor 1970, Branson și-a deschis primul magazin de discuții la Londra. Odată ce Branson a câștigat banii din magazinul său de discuri, și-a lansat casa de discuri Virgin Records. A cumpărat o moșie de țară și a pus în ea un studio de înregistrări, pe care să-l închirieze pe muzică. Virgin Records a început imediat să semneze trupe, inclusiv Mike Oldfield, al fiecărui album din 1973, „Tubular Bells”, a devenit un hit. Casa lui Branson a semnat acte controversate pe care alte companii au ezitat să le semneze, cum ar fi Sex Pistols. Virgin a continuat să semneze Rolling Stones, Peter Gabrial, XTC, UB40, Steve Winwood și Paula Abdul. Branson a prezentat Culture Club în lume. Virgin Records a devenit cea mai mare casă de discuții independente din lume. În 1980, Virgin Records a devenit internațional.

Virgin Atlantic

La începutul anilor 1980, Branson se află într-o călătorie în Puerto Rico când zborul său a fost anulat, lăsându-l pe el, pe soția sa și pe ceilalți pasageri blocați. A găsit un avion charter, a împărțit costul avionului la numărul de locuri și a taxat fiecare pasager cu 39 USD. Câteva luni mai târziu, în vara anului 1984, și-a lansat compania aeriană transatlantică Virgin Atlantic Airways. De acolo a lansat Virgin Express, Virgin Nigeria și Virgin America. El a fuzionat cu furnizorul de comunicații NTL din Marea Britanie în 2006 pentru a forma Virgin Media. De asemenea, a fondat compania de tren Virgin Trains.

Virgin Galactic

În septembrie 2004, Branson a anunțat formarea Virgin Galactic, o companie de explorare spațială. Scopul său este de a duce pasagerii plătitori în spațiul suborbital. Virgin Galactic (deținută în totalitate de Virgin Group) intenționează să pună disponibil publicului cu biletul la prețul de 200.000 USD. Virgin Galactic folosește tehnologia din spatele SpaceShipOne, finanțată de Paul Allen.

Alte proiecte Virgin

Branson a lansat, de asemenea, Virgin Fuels, ca răspuns la încălzirea globală și la creșterea costurilor la combustibil. Scopul său este de a explora combustibili alternativi.

În ianuarie 2008, Branson’s Virgin Healthcare a anunțat planurile de deschidere a unui lanț de clinici de îngrijire a sănătății care ar oferi îngrijiri medicale convenționale alături de terapii homeopatice și complementare.

În 2010, a fost lansată Virgin Hotels. În februarie 2018, Branson a anunțat primul hotel Virgin din Marea Britanie se va deschide la Edinburgh. Virgin Hotels este un popular hotel Hard Rock din Las Vegas și la redenumit Hotel Virgin după o renovare amplă. 

În total, Virgin Group controlează peste 400 de companii. Branson a fost numit cavaler în 2000 pentru servicii de vânzare pentru antreprenoriat, motiv pentru care să poți auzi numit Sir Richard Branson. El a fost ales unul dintre cei mai mari 100 de britanici într-un sondaj BBC din 2002. El este autorul cărților Losing My Virginity: How I’ve Survived, Had Fun, and Made a Fortune Doing Business My Way, Screw It, Let’s Do It, Business Stripped Bare, Reach for the Skies: Ballooning, Birdmen and Blasting Into Space , Afaceri ca de obicei, ca o virgină: secrete pe care nu le vor învăța la școala de afaceri și The Virgin Way: cum să asculti înveți, să râzi și să conduci.

Rob Kim/Getty Images

Viata personala

În 1972, Branson sa căsătorit cu Kristen Tomassi. Au divorțat în 1979. Și-a cunoscut a doua soție, Joan Templeman, în 1976 și a avut fiica Holly în 1981 și fiul Sam în 1985, înainte de a se căsători în 1989 pe insula Necker.

Branson este un kitesurfer experimentat și deține recorduri mondiale în acest sport. Un temerar binecunoscut, a fost rănit într-un accident de bicicletă în Insulele Virgine Britanice în august 2016. Și-a rupt ligamentele și ia crăpat obrazul și a fost transportat cu avionul la Miami pentru tratament.

În 2017, casa lui Branson din insula Necker a fost lovită de uraganul Irma și lăsată nelocuită. Era a doua oară când casa din Insula Necker era grav avariată. În 2011, casa a fost lovită de fulger în timpul uraganului Irene și a luat foc.

Imobiliare

Branson a cumpărat în 1976 insula Necker de 74 de acri din Insulele Virgine Britanice pentru 180.000 de dolari. Pe vremea aceea era nelocuită. El a promis că va construi o stațiune în termen de cinci ani, altfel proprietatea asupra insulei va reveni statului. El și-a îndeplinit acest obiectiv și astăzi puteți închiria insula pentru aproximativ 65.000 USD pe zi. Asta vă oferă două plaje private, piscine, terenuri de tenis, un bucătar personal și un personal de 100. Astăzi, Insula Necker valorează, probabil, la aproape 200 de milioane de dolari, dacă ar accepta orice preț.

Branson deține și The Lodge din Verbier, în Alpii Elvețieni. Cabana cu nouă dormitoare este considerată cea mai luxoasă casă din Alpii elvețieni. Este într-o poziție excelentă pentru a profita de schi și snowboard de clasă mondială. Leonardo DiCaprio și familia Beckham au vizitat Loja.

În 2015, Branson a avansat o proprietate în Mallorca, Spania, pentru a doua oară, pentru aproximativ 14,3 milioane de dolari. El să propună să transforme proprietatea în cea mai bună stațiune ecologică din Europa.

Related Articles

Ultimele articole