Lucruri pe care ai nevoie sa le stii inainte de a-ti deschide o afacere

Deschiderea unei afaceri este visul multora. Ideea de  a-ti construi propria afacere pe cont propriu  poate deveni realitate atat pentru un exercitiu comercial, cat si pentru un numar de TVA, ca si consultant pana la intemeierea unei adevarate companii. Diferite tipuri de activitati care trebuie sa urmeze pasi obligatorii pentru a fi desfasurate. Puteti incepe cu o forma simpla de organizare, puteti trece la infiintarea unui proiect complex sau puteti continua cu o institutie culturala, o organizatie non-profit sau o asociatie.

Un lucru este cert: deschiderea unei afaceri si ideile legate de aceasta nu sunt suficiente. Astazi, deschiderea unei afaceri necesita multa planificare, atentie si grija.

Deschide o afacere cu ideile potrivite

Primul lucru de facut atunci cand decideti sa deschideti o afacere, se va parea absurd, este sa  va ganditi cu atentie . Ideile potrivite nu vin intamplator, ci doar dupa multa grija si planificare. Analiza pietei, a concurentei, a sectorului de referinta este fundamentala. Al doilea pas este studiul tintei, tipului de client si nevoilor pe care deschiderea unei afaceri le-ar putea satisface.

Aceasta faza este adesea  subestimata  si este adesea unul dintre motivele care duc la renuntarea la deschiderea unei afaceri. Deschiderea unei afaceri si intelegerea fezabilitatii acesteia servesc pentru a va distinge de ceilalti si pentru a intelege care sunt nevoile reale ale pietei. 

Instrumentul numarul unu pentru realizarea acestei planificari este  Planul de Afaceri , compilarea fiecareia dintre partile sale va permite sa determinati fiecare aspect, in special pe cel economic si financiar. Datorita proiectului atent compilat, este usor de inteles ce servicii pot fi oferite si la ce pret si spre ce tip de comunicare sa tintesti.

Planul de afaceri merge mai departe, permitand, de asemenea,  vizualizarea lunilor care urmeaza  deschiderii si realizarea unei declaratii a cheltuielilor si castigurilor viitoare. Intocmirea planului de afaceri este necesara in momentul inregistrarii in Registrul Societatii.

Camerele de Comert ofera acest tip de servicii si consiliere. Contabilul este celalalt profesionist care se consulta cu privire la modul de deschidere a unei afaceri.

Cum sa incepi o afacere fara bani

Este posibil sa incepi o afacere fara bani . Deschiderea unui numar de TVA forfetar permite taxe foarte mici si costuri reduse de gestionare. Deschiderea unei companii este adesea subventionata de fonduri dedicate start-up-urilor inovatoare. 

Noul PNRR va contine suficiente fonduri, va fi o solutie la intrebarea cum sa deschizi o afacere nerambursabila. Exista business angels si capitalisti de risc interesati sa investeasca in noi proiecte. Exista mai multe posibilitati de deschidere a unei afaceri pentru tineri cu imprumuturi cu dobanda zero. Finantarea regionala este disponibila pe site-urile institutionale si doar verificati licitatiile care sunt propuse in fiecare an. Deschide o afacere 

Cu privire la modul de deschidere a unei afaceri, este, de asemenea, important sa faceti o  distinctie intre afacere individuala sau societate cu raspundere limitata.  A avea informatii corecte poate face diferenta asupra a ceea ce poti deschide cu putini bani. 

In primul caz vorbim de numarul de TVA si de  intreprindere individuala : dupa solicitarea catre Agentia de Venituri, va trebui sa va inregistrati la registrul comertului si sa va deschideti postul INPS. Intreprinderea individuala are costuri mici si o contabilitate foarte simpla. In cel de-al doilea caz, firma este independenta de proprietar si poate fi un SRL, un SRLS (societate cu raspundere limitata valabila pe o perioada de timp), o solutie perfecta pentru a deschide o afacere pentru tineri sau un SPA.

Deschiderea unei  companii ca SPA  este mai complicata si are costuri mai mari. Cu toate acestea, cu compania proprietarul poate conta pe un capital social si poate avea parteneri care contribuie la proiectul comun. In plus, in acest caz, numai societatea este raspunzatoare pentru datoriile afacerii si nu direct partenerii.

Costurile  de deschidere a unei firme  sunt legate de plata cheltuielilor, impozitelor si a onorariului notarial. Cheltuielile ulterioare vor fi legate de tipul de activitate, de restrictiile si legile in acest sens si de gestionarea conturilor. 

Alegerea unei intreprinderi individuale sau a unei companii nu este singura optiune pentru ce tip de afacere sa deschideti astazi. Deschiderea unei afaceri ar putea insemna aderarea la o  franciza – solutia perfecta pentru a incepe o afacere pe scurt. Acceptarea de a face parte dintr-un lant de magazine permite, cel putin, sa imparti unele costuri de marketing si comunicare. Costurile de deschidere si formalitatile birocratice raman neschimbate. Alegerea unei francize ar putea fi raspunsul la ceea ce se poate deschide cu 5.000 de euro pentru ca unele companii necesita doar o astfel de cifra pentru a incepe afacerea.

In mod similar, inceperea ca  freelancer sau freelancer  poate fi o optiune pentru a deschide o afacere cu 1000 de euro, sau chiar mai putin. Lucratorii care desfasoara activitati independente nu trebuie sa se inscrie in Registrul Comertului, pentru contributiile INPS te inscrii la gestiunea separata iar pentru deschidere costurile privesc onorariul contabilului si cheltuiala contabila anuala care poate ajunge pana la 500 de euro pe an. Ati putea studia o strategie despre cum sa deschideti o afacere online pentru care trebuie sa luati in considerare mai multi factori, inclusiv crearea site-ului, aprovizionarea cu produse, marketing si toate costurile de management, transport si returnare. 

Asociatia  este o alta idee de a deschide o afacere si leaga oamenii in jurul unui proiect non-profit . Inregistrarea poate necesita cheltuiala notarului, plata taxelor care sunt in jur de 300 euro + TVA si exista intotdeauna managementul contabil de luat in considerare. Oricare ar fi ideea ta de deschidere, trebuie sa indeplinesti anumite cerinte.

Cerintele

In plus, pentru a deschide o afacere in Italia este necesar  sa nu aiba condamnari penale , sa fii  major de varsta , evident,  rezident in Italia  si sa nu aiba condamnari penale.

Deschiderea unei afaceri inseamna si  a avea o licenta , in unele cazuri (cum ar fi pentru intreprinderile care gestioneaza monopoluri de stat), dar si sa fi urmat cursuri de formare, sa fii calificat si sa detin certificate, dar regulile se schimba la nivel regional.

Sediul unei activitati comerciale trebuie adaptat la reglementarile in vigoare in materie de accesibilitate si siguranta, fara a uita reglementarile de urbanism si sanatate. Contabilul va fi punctul de referinta pentru a avea toate informatiile. 

Articolul precedentLouis Tomlinson
Articolul următorRichard Branson

Related Articles

Ultimele articole