Paul Wahlberg

Care este valoarea netă și salariul lui Paul Wahlberg?

Paul Wahlberg este un bucătar american și vedetă de televiziune de realitate, cu o valoare netă de 10 milioane de dolari. El este cel mai bine cunoscut pentru restaurantul său „Alma Nove”, precum și pentru că deține în comun „Wahlburgers”, un lanț de restaurant de burgeri cu mese obișnuite. După succesul restaurantului, A&E a lansat un serial de televiziune reality pentru a urmări familiilor Wahlberg și lanțul de restaurante. Mai mult de 49 de locații „Wahlburgers” există în Statele Unite, Canada și Germania, cu planuri de extindere în Australia și Noua Zeelandă. Este fratele mai mare al actorului/cântăreților, Mark Wahlberg și Donnie Wahlberg.

Tinereţe

Paul Wahlberg sa născut pe 20 martie 1964, în Boston, Massachusetts. Din nouă copii, Paul este al cincilea și a fost primul dintre frații săi care a absolvit liceul. Mama lui Paul, Alma, a lucrat ca funcționar de bancă și asistent medical, deși era cunoscută ca o bucătăreasă excepțională. Tatăl său, Donald, a fost soldat în armata SUA și a servit în timpul războiului din Coreea. Părinții lui Wahlberg au divorțat în 1982 înainte ca acesta să împlinească douăzeci de ani.

În copilărie, Paul a fost fascinat de gătit și spectacole de gătit. Îi plăcea să petreacă timpul ajutând în bucătărie și să învețe de mama lui, afirmând mai târziu că cinele de duminică l-au inspirat să devină bucătar profesionist. În timp ce era în liceu, Wahlberg a început să lucreze ca catering pentru o companie locală. După absolvire, Paul a lucrat în mai multe bucătării din Boston, inclusiv The Charles Hotel, The Four Seasons și Bridgeman’s din Hull, MA, unde în cele din urmă a servit ca Bucătar Executiv timp de nouă ani.

Carieră

În 2010, Paul Wahlberg și-a deschis restaurantul în Hingham, Massachusetts, numit „Alma Nove”. Restaurantul, trage numele de la mama lui Paul și „nove”, care înseamnă nouă în italiană simbolizând cei nouă copii ai ei. Alma Nove este restaurant pe malul apei, amenajat intim, și poate găzdui 143 de bani. Pereții restaurantului sunt încadrați în sticlă și acoperiți de o rotondă elegantă, cu becuri din sticlă suflată manual care luminează interiorul restaurantului. În lunile mai calde, primiți au la dispoziție o terasă înconjurătoare în aer liber, unde pot privi apusurile colorate deasupra apei.

Restaurantul se concentrează pe bucătăria italiană/mediteraneană și a devenit un element de bază în cadrul comunității. Wahlberg este un mare susținător al mișcării locavore și promovează vânzătorii locale utilizând ingredientele lor proaspete în mâncărurile sale și servind fructe de mare proaspete, în afara navei. Alma Nove servește mâncăruri tipice, cum ar fi chiftele de porc înăbușite cu mămăligă, midi sotate din Insula Prințului Eduard, strozzapreți la cuptor, precum și halibut în tigaie și friptură de mușchi la grătar.

Getty

În 2011, împreună cu frații săi mai mici, actorii Mark și Donnie Wahlberg, Paul a fondat „Wahlburgers”, deschizând primul restaurant în Dingham, Massachusetts. „Wahlburgers” este un restaurant de burgeri cu mese obișnuite și, de-a lungul anilor, sa extins rapid într-un lanț reputat. În prezent, există peste 49 de locații în SUA, Canada, Germania, cu mai multe camionete care operează în SUA. Meniul include un sortiment de hamburgeri, sandvișuri, hotdogs și salate, toate create de Paul și inspirate de el și familia lui.

În 2014, succesului restaurantului, A&E a început să difuzeze un serial de televiziune reality numit „Wahlburgers”. Spectacolul urmărește familia Wahlberg strâns și lanțul lor de restaurant, evidențiind în spatele scenei cortinei a ceea ce se întâmplă cu Mark și Donnie ca proprietari și Paul ca bucătar șef. Spectacolul prezenta apariții ale tuturor celor nouă frați și ale mamei lor, Alma. „Wahlburgers” a rulat timp de zece sezoane cu 95 de episoade și a primit o nominalizare la Emmy pentru Cel mai bun program de realitate neestructurată în 2014.

În 2020, frații Wahlberg au semnat un acord de parteneriat cu United Cinemas, care va aduce locații „Wahlburgers” în Australia și Noua Zeelandă.

Relații

Paul Wahlberg este căsătorit fericit și are doi copii; un fiu pe nume Ethan și o fiică pe nume Madison. Paul și familia lui locuiesc împreună în Hingham, Massachusetts.

Articolul precedentJohn DeLorean
Articolul următorKurt Warner

Related Articles

Ultimele articole