Kurt Warner

Care este valoarea netă, salariul și câștigurile din carieră ale lui Kurt Warner?

Kurt Warner este un fundaș retras de fotbal american, care are o netă de 30 de milioane de dolari. Probabil că este cel mai bine amintit pentru activitățile sale cu St. Louis Rams și Arizona Cardinals. Un adevărat underdog, Warner și-a început cariera ca agent liber neavocat înainte de a urcă în rânduri și de a deveni un câștigător de două ori MVP. El a câștigat și premiul Super Bowl MVP. Povestea lui este considerată una dintre cele mai inspirate și mai drăguțe din istoria NFL.

Warner a început jucând mingea la colegiu cu Northern Iowa timp de trei ani. Apoi a petrecut patru ani în limbo, deoarece nicio echipă nu a vrut să-l semneze. El a fost apoi semnat de Green Bay Packers în 1994 doar pentru a fi eliberat înainte de sezonul regulat. După o perioadă Arena Football League, Kurt a avut în sfârșitul șansă după ce a obținut un loc cu Rams în 1998. Inițial, a început ca fundaș de rezervă, i sa dat un rol de titular în sezonul următor și a condus echipa la primul lor Super Titlul castronului. El a continuat să atingă un nivel ridicat de joc de-a lungul restului carierei sale, ceea ce a văzut și va ajunge la Super Bowl în 2008 cu Cardinals.

Clasificarea sa ca jucator nerecrutat il face una dintre cele mai mari anomalii ale NFL. Mai în prezent, el este singurul jucător nereprezentat care a câștigat atât Premiul MVP NFL, cât și Premiul MVP Super Bowl. El este, de asemenea, singurul fundaș neavocat din istorie care a condus echipa sa la o victorie în Super Bowl. Niciun alt fundaș nu a făcut asta vreodată în primul an ca titular. În 2017, Warner a fost inclus în Pro Football Hall of Fame și Arena Football Hall of Fame, singurul jucător care a obținut vreodată ambele onoruri.

Câștiguri din carieră

În timpul carierei sale în NFL, Kurt a câștigat mai mult de 60 de milioane de dolari în salariu. El a câștigat mai multe milioane din aprobări.

Tinereţe

Kurtis Eugene Warner sa născut pe 22 iunie 1971 în Burlington, Iowa. El a potențial ca tânăr vedetă de fotbal în echipa sa de liceu din Cedar Rapids. După ce a absolvit în 1989, a urmat Universitatea din Iowa și a jucat pentru Panthers. El a fost al treilea fundaș al lor până în ultimul an. După ce a câștigat o poziție de titular, a câștigat premiul Jucătorul ofensiv al anului de la Conferința Gateway.

Carieră

Cariera lui Warner în NFL nu a început fulgerător. A rămas nerecrutat în draftul din 1994. El a fost apoi eliberat de Green Bay Packers după ce a fost invitat în cantonamentul lor. Eșecul lui Kurt de a semnă cu o echipă la văzut acceptând un loc de muncă la un magazin alimentar din Cedar Falls pentru 5,50 USD pe oră. Cu toate acestea, a continuat să se implice în fotbalul profesionist, devenind antrenor asistent absolvent la Northern Iowa. În 1995, a semnat cu Arena Football League pentru a juca cu Iowa Barnstormers. El a devenit rapid unul dintre cele mai mari vedete ale legii, conducând Iowa la două apariții consecutive la Arena Bowl.

Acest succes părea să capteze atenția St. Louis Rams, care a semnat Warner. Kurt a jucat pentru scurt timp în NFL Europa, înainte de a se muta înapoi în Statele Unite. La fel ca primii săi ani la Northern Iowa, Warner sa trezit acționând ca la treilea fundaș. Din cauza unei schimbări de formație după Draft-ul de extindere a NFL din 1999, Warner sa trezit brusc ca al doilea fundaș în spatele lui Trent Green. Green a fost apoi exclus cu un LCA rupt, oferindu-i lui Warner poziția de start pe care o așteptase.

Christian Petersen/Getty Images

Performanța sa a șocat toată ligă. El a încheiat cu 4.353 de metri de aruncare, 40 de pase de touchdown și o rata de finalizare de 65,1%. Ofensiva lui Rams a câștigat porecla „The Greatest Show on Turf” și a câștigat o victorie la Super Bowl în acel an. Victoria a venit după ce Kurt a aruncat o pasă de touchdown de 73 de metri, câștigătoare a jocului, în ultimele momente ale finalei.

În 2000, Warner a semnat un contract de 47 de milioane de dolari cu Rams. Din păcate, Warner și-a rupt mâna la mijlocul sezonului, dar Trent Green a intervenit și cei doi i-au ajutat pe Rams să adune cele mai multe yarzi de trecere din istoria NFL, cu 5.232 de metri. În 2001, Kurt a condus încă o dată echipa la Super Bowl, dar nu a reușit să câștige titlul. Cu toate acestea, el a reușit să câștige cel de-al doilea premiu NFL MVP în acel sezon.

Forma lui Warner a început să scadă la începutul sezonului 2002. În cele din urmă, a fost înlocuit de Marc Bulger ca fundaș titular în 2003. Kurt a semnat rapid un nou contract cu New York Giants după ce a fost eliberat de St. Louis. Contractul său a fost în valoare de 3 milioane de dolari pentru un an. Cu toate acestea, forma lui Warner nu va fi stabilit și în cele din urmă a fost înlocuit de un tânăr Eli Manning.

În 2005, și-a schimbat noua credință, de data aceasta semnând cu Arizona Cardinals. Contractul pe un an a fost în valoare de 4 milioane de dolari, iar antrenorul Dennis Green și-a exprimat încrederea deplină în noul său fundaș. Warner a primit poziția de start, dar a fost înlocuit rapid după trei performanțe slabe. Cu toate acestea, a fost repus în formația de start și a reușit să-și învingă vechea echipă cu trei pase de touchdown și un rating de fundaș de 115,9, învingând Rams cu 38-28.

Acest lucru ia încurajat pe Cardinals să-și prelungească contractul cu trei ani, cu un salariu de 18 milioane de dolari. Performanțele sale au fost solide în următorii câțiva ani, iar în 2008 ia condus pe Cardinals la o apariție la Super Bowl. După o lovitură proastă în 2009, Warner sa retras oficial în 2010.

Imobiliare

În 2013, a fost raportat că Warner a vândut o casă în Paradise Valley. Suburbia din Phoenix este destul de bogată, iar el a reușit să descarce conacul pentru 2,5 milioane de dolari. Dispunând de peste 11.000 de metri pătrați de spațiu de locuit și șapte dormitoare, reședința este destul de luxoasă. Punctele de atracție includ o scară în spirală modernă și o zonă cu o cascadă.

Articolul precedentPaul Wahlberg
Articolul următorLinda Hogan

Related Articles

Ultimele articole