Partenerul tau are copil – sfaturi pentru tine

Partenerul tau are copil – sfaturi pentru tine

Relatiile de cuplu sunt destul de dificile, cu suisuri si coborasuri chiar si atunci cnd este vorba de parteneri care sunt la prima relatie. Dupa un divort sau o despartire, dupa o perioada mai lunga de singuratate, femeile si barbatii partenerul-tau-are-copil-sfaturi-pentru-tinese reintorc pe piata intalnirilor. Insa nu mai e ca la inceput. Nu mai sunteti adolescenti si aveti in spate unul sau mai multe esecuri in dragoste. Si cel mai probabil apare si un element nou: copiii. Ce trebuie sa faca o iubita dedicata atunci cand noul ei partener are copii?

La ce sa te astepti in general? Atunci cand copiii sunt foarte mici, primul lucru pe care trebuie sa il faci ca si iubita este sa ii castigi de partea ta. Asteapta-te la un proces lung si anevoios, la o campanie sustinuta. Chiar daca par prietenosi la inceput, nu lasa garda jos, cel mai probabil cauta un aliat adult care sa ii ajute sa treaca peste regulile tatalui. In momentul in care isi dau seama ca il sprijini pe tata si nu pe ei, te confrunti cu adevarati mici dusmani. Marea provocare prin care trebuie sa treaca iubitele barbatilor cu copii este aceea de a-i vedea in cele mai urate situatii, avand cele mai urate comportamente, fara insa a avea puterea materna de a-i intelege si a-i ierta.

Nu uita insa ca acesti copii au trecut printr-un divort dureros sau si-au pierdut intr-un fel sau altul mama si singura metoda prin care ii poti alina, este sa li se ofere afectiune neconditionata si stabilitate. Insa tu, prin rolul tau de iubita, le afectezi atat afectiunea pe care o primesc din partea tatalui si pe care trebuie sa o imparta cu tine, cat si rutina cu care erau obisnuiti; nu mai sunt numai ei 2, 3 sau 4, iar tu ai devenit un element care le strica programul. Implicit, devi un intrus. Nu ii judeca prea aspru, ci incearca sa ii intelegi.

Pastreaza distanta. Pe cat posibil, este o idee buna sa incerci sa pastrezi distanta fata de copiii iubitului tau, cu execeptia situatiilor in care este absolut necesar sa va vedeti. Incercati sa va intalniti seara sau atunci cand copiii sunt implicati in alte activitati si nu trebuie sa va vedeti. Asa nu vor simti ca le invadezi teritoriul si vei deveni mai prietenoasa in ochii lor. Atunci cand petreceti timp impreuna, incearca sa ii angajezi in activitati placute: mergeti impreuna la un film pe care isi doresc sa il vada, mergeti la un parc de distractii, iesiti la piscina. Incearca sa nu petreceti vacante intregi sau weekenduri impreuna pana cand nu va cunoasteti foarte bine. Cu cat incerci mai mult sa iei rolul de mama, cu atat ii confuzezi si ii enervezi mai mult. Asteapta pana cand te percep ca si pe prietena oficiala a tatalui lor inainte de a-ti asuma astfel de roluri.

Cand copiii sunt adolescenti. Daca iubitul tau are copiii adolescenti, ar trebui cu atat mai mult sa pastrezi distanta. Adolescenti sunt dificili in orice circumstanta asa ca ar trebui sa te gandesti la asta inca inainte de a te angaja intr-o astfel de relatie. Indiferent de experienta pe care o ai cu copiii, chiar daca tu si tatal lor va iubiti foarte mult si desi esti o foarte buna psiholoaga, este foarte greu sa rationezi cu adolescentii care sunt mereu la concurenta cu parintii. In conditiile in care adolescnetii isi percep tatal si regulile impuse de el ca pe inamicul public numarul 1, ultimul lucru de care au nevoie este un adulc acre doarme in pat cu dusmanul. Este foarte important sa detasezi relatia pe care o ai tu cu ei de cea pe care o au cu tatal lor si sa incepi, treptat, sa iti dezvolti propria relatia si propriu stil de relationare cu el. O astfel de relatie se poate cladi numai in timp, pas cu pas, cu respect si foarte multa atentie.


Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole