Cum iti alegi verigheta

Cum iti alegi verigheta

Imediat dupa ce te-a cerut in casatorie si primesti inelul e logodna, unul dintre primii pasi in organizarea nuntii este alegerea verighetelor. Unele cupluri isi aleg verighetele inca inainte de a se casatori pentru ca fac logodna la biserica inainte cu cateva luni de nunta, asa ca au nevoie de verighete inca de atunci. Daca nu demult acum-iti-alegi-verighetalegerea verighetelor era un pas destul de simplu, alegeai aurul galben, traditional, si cel mai probabil un model clasic, simplu. Mirii de azi au insa o gama larga din care pot alege, atat in ceea cue priveste materialul folosit cat si modelul.
Verighetele de aur. Daruirea unui inel de aur simbolizeaza inca din antichitate casatoria, asa ca aurul este un material clasic pentru verighete, iar aurul galben ramane in topul preferintelor mirilor. Daca v-ati hotarat asupra aurului galben, nu uitati sa verificati karatele verighetelor, inscriptionate cu k sau kt; in general, in cazul bijuteriilr de aur, karatele variaza intre 9, 18 sau 22, pentru ca aurul pur, cel de 24 k este prea moale pentru a fi folosit in fabricarea bijuteriilor. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat aurul este mai pur.

Daca doriti verighete de aur insa vi se pare ca aurul galben este prea clasic, puteti opta pentru aurul alb sau pentru o combinatie intre cele doua. Aurul alb nu trebuie confundat cu platina, ci este aur galben caruia i s-a adaugat paladiu, sau un extract de radiu. Fiind mult mai accesibil ca pret decat platina dar avand aproximativ aceeasi culoare, aurul alb a devenit din ce in ce mai cautat de viitorii miri si il puteti gasi in majoritatea bijuteriilor. Datorita adaosului de paladiu, inelele din aur alb sunt mai rezistente decat cele din aur galben si sunt preferate pentu verighete si inele de logodna pentru ca se potrivesc foarte bine cu diamantele.
Verighetele de platina sau paladiu. Pentru cuplurile care isi doresc verighete din metal alb si au alocat achizitionarii lor un buget destul de mare, platina este cea mai buna alegere. Fiind un metal foarte rezistent si dur este indicat pentru verighete, care sut purtate zi de zi, pentru ca nu se zagarie atat de usor. Fiind insa mult mai greu decat aurul, este si mult mai scump, pret la care se adauga manopera bijutierului, care va avea un pret ridicat pentru ca se lucreaza foarte greu cu platina. Pentru cei care ar dori platina insa bugetul nu le-o permite, pot alege inelele din paladiu, un material din aceeasi familie cu platina, la fel de rezistent, cu o culoarea foarte asemanatoare, insa mai usor si implicit mai ieftin.
Verighetele din titan si tungsten. In Romania, foarte putine cupluri opteaza pentru alt material in fara de aur, aur alb si platina in comandarea verighetelor. In alte tari insa, si-au facut cu succes intrarea pe piata titanul si tungstenul. Titanul este mai rezistent decat aurul si chiar decat platina dar este insa mai usor. In ceea cue priveste culoarea, este mai inchis decat platina, avand o suprafata gri-argintata. Titanul este folosit in general la fabricarea curelelor pentru ceasurile barbatesti, asa ca este o alegere potrivita pentru verigheta lui. Spre deosebire de aur sau platina, verighetele din titan pot fi produse in diverse culori iridescente, pentru cei care isi doresc verighete deosebite.
Tunstenul este de departe cel mai durabil dintre materialele alese pentru verighete, nu se zgarie, nu se detelioreaza si este indisctructibil, fiind cel mai dur metal folosit pentru fabricarea bijuteriilor. Ideea unor verighete care dureaza o viata intreaga, nu se zgarie si nu se inoaie le va surade cu siguranta cuplurilor care au o viata activa si petrec mult timp in natura.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole