Naomi Campbell

Valoare netă Naomi Campbell: Naomi Campbell este un model și actriță britanică care are o avere netă de 80 de milioane de dolari. A fost descoperită la vârsta de 15 ani și a devenit una dintre cei mai de succes și mai bine plătite supermodele din toate timpurile. Ea a fost deosebit de solicitat la sfârșitul anilor 1980 și 1990. Campbell este, de asemenea, interpretă, înregistrând un album R&B-pop și acționând în filme și emisiuni TV, iar ea a fost implicată în multe cauze caritabile de-a lungul carierei sale. .

Viața timpurie: Naomi Campbell sa născut Naomi Elaine Campbell pe 22 mai 1970, în Streatham, South London. Mama ei, Valerie Morris, a fost o dansatoare jamaicană, iar Naomi nu și-a cunoscut niciodată tatăl, care a părăsit-o pe Valerie în timp ce ea era însărcinată. Naomi a luat numele de familie al tatălui ei vitreg după ce mama ei sa recăsătorit, iar Valerie la născut pe fratele vitreg al lui Naomi, Pierre, în 1985. Moștenirea lui Campbell este afro-jamaicană și chinezo-jamaicană prin mamei și, respectiv , bunica paternă. Naomi și-a petrecut o parte din copilărie la Roma, unde mama ei lucra ca dansatoare, dar a studiat la Londra, urmând la Barbara Speake Stage School și la Academia de Arte Teatrale Italia Conti (unde a studiat baletul).

Carieră: Naomi a apărut în videoclipul muzical „Is This Love” al lui Bob Marley la vârsta de 7 ani și a dansat în videoclipul „I’ll Tumble 4 Ya” al Culture Club la vârsta de 12 ani. Când făcea vitrine în Covent Garden, la vârsta de 15 ani, Campbell a fost descoperită de Beth Boldt, șefa agenției de modele Synchro, și a ocupat coperta revistei britanice „Elle” înainte de a împlini 16 ani. A devenit rapid unul dintre cele mai bune 3 modele din lume de la sfârșitul anilor 1980 și 1990 și a fost unul dintre cele 6 modele care au fost supranumite primele supermodele (împreună cu Christy Turlington, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Claudia Schiffer și Kate Moss ). Naomi a fost pe coperta a peste 500 de reviste și a fost primul model negru care a apărut pe coperta revistelor „Vogue” franceze, „Vogue” britanică și „Time”.

În 1994, Campbell a publicat o carte, „Swan” (scrisă de Caroline Upcher) și a lansat un album numit „Baby Woman”, care a avut succes în Japonia, dar nu a reușit să ajungă în topurile din Marea Britanie. Ea a continuat să publice „Naomi” în 1996 și „Naomi Campbell” în 2016. Naomi a apărut în mai multe filme și emisiuni TV, printre care „Zoolander”, „Girl 6”, „I Feel Pretty”, „American Horror Story”. : Hotel”. ,” și „Empire” și a servit ca mentor supermodel și producător executiv pentru seriale de realitate „The Face US”, „The Face UK” și „The Face Australia”. A apărut în videoclipuri muzicale de George Michael, Aretha Franklin, Michael Jackson și Madonna și a început o serie web pe YouTube, „No Filter with Naomi”, în primăvara anului 2020. În 1999,

Viața personală: Naomi a fost implicată în relații importante cu actorul Robert DeNiro, boxerul Mike Tyson și miliardarul rus Vladislav Doronin. Ea a fost logodită cu basistul U2 Adam Clayton din 1993 până în 1994 și cu Flavio Briatore, șeful curselor de Formula 1, din 1998 până în 2003. Campbell ar fi început o relație cu milionarul egiptean Louis C. Camilleri în 2017.

Campbell sa luptat cu dependența de cocaină și alcool și a mers la dezintoxicare în 1999. După ce „Daily Mirror” a publicat o fotografie cu Naomi părăsind o întâlnire cu Narcotics Anonymous în 2002, ea a dat în judecată cu succes ziarul pentru încălcarea confidențială.

Controverse: În 1993, Campbell a fost acordată de Elite Model Management ca urmare a comportamentului ei abuziv față de achiziții și personalul lor. A fost acuzată de agresiune de 11 ori între 1998 și 2009 și a fost condamnată de 4 ori – în 2000 pentru că și-a lovit asistenta cu un telefon mobil, în 2007 pentru agresarea fostei ei menajere, în 2008 pentru că a lovit și scuipat. în 2 polițiști la Heathrow. Aeroport, iar în 2015 pentru agresarea unui fotograf de paparazzo. Naomi nu a executat aceste închisoare pentru niciunul dintre incidente; în schimb, a trebuit să plătească amenzi și taxe medicale, să participe la cursuri de gestionare a furiei și să facă serviciul în folosul comunității. Atacul din 2008 a dus la interdicția lui Campbell de la British Airways pe viață.

Getty Images

Activism:Campbell a deschis despre părtinirile rasiale din industria modei și a spus că a trebuit întotdeauna „să muncească mai mult pentru a fi tratată în mod egal”. În 2013, Naomi, Iman și Bethann Hardison au format Diversity Coalition, care pledează pentru diversitate și includere pe pistă. Campbell sprijină multe cauze caritabile, inclusiv Fondul pentru copii Nelson Mandela și Breakthrough Breast Cancer; în 2009, ea a deschis o unitate de cercetare a cancerului de sân Breakthrough la Londra. În 2005, Naomi a fondat două organizații de caritate: We Love Brazil, care luptă împotriva sărăciei în Brazilia și Fashion for Relief, care a organizat prezentări de modă pentru a strânge bani pentru victimele uraganului Katrina, atacurile teroriste de la Mumbai, cutremurul din Haiti. din 2008 și Japonia. cutremur din 2011. În 2008,

Campbell a fost numit președinte de onoare al Athla Onlus în 2007; organizația de caritate italiană este dedicată integrării sociale a tinerilor cu dificultăți de învățare. Naomi a devenit ambasador de bunăvoință pentru Alianța White Ribbon pentru Maternitate în siguranță în 2009 și sa alăturat fondatorului organizației de caritate în misiuni de conștientizare a necesității sarcinilor și naștere în siguranță. În 2007, primarul Cesar Maia la numit pe Campbell ambasador al Rio de Janeiro pentru munca ei cu We Love Brazil, iar în 2009, Societatea Filozofică a Universității din Trinity College ia acordat un Patronaj Onorific ca să recunoască activitățile sale caritabile. Ea a primit, de asemenea, un premiu „Outstanding Contribution” din partea britanică „Elle” în 2010, onorându-i atât cariera, cât și rolul ei de ambasador al Alianței White Ribbon.

Imobiliare: În timp ce se întâlnea cu Campbell, Vladislav Doronin ia construit un conac futurist de 109 milioane de lire sterline la Moscova; a fost scos pe piață pentru 78 de milioane de lire sterline după despărțirea lor. Doronin ia oferit lui Naomi o casă de vacanță cu 25 de dormitoare (un cadou de ziua de naștere) pe insula Cleopatra din Turcia; casa se numește „Eco-House Horus” deoarece este o clădire durabilă în forma de Ochiul Egiptean al lui Horus. În 2005, Campbell a plătit 4 milioane de dolari pentru un duplex din Manhattan și la vândut pentru 4,5 milioane de dolari în anul următor.

Related Articles

Ultimele articole