Mike Ditka

Averea netă Mike Ditka: Mike Ditka are o avere netă de 30 de milioane de dolari. Mike Ditka este un fost jucător profesionist de fotbal, antrenor și comentator sportiv. De cinci ori selecționat la Pro Bowl, de șase ori All-Pro tight end și de trei ori campion la Super Bowl, a jucat cu Chicago Bears, Dallas Cowboys și Philadelphia Eagles și a antrenat, de asemenea, foste două echipe. În plus, Ditka a fost antrenorul principal al New Orleans Saints din 1997 până în 1999.

Primii ani de viață și carieră universitară: Mike Ditka sa născut ca Michael Dyczko în 1939 în Carnegie, Pennsylvania, cel mai mare copil al lui Mike Sr. și Charlotte. A crescut în apropiere de Aliquippa împreună cu frații săi Ashton, Mary Ann și David. Ditka este de origine poloneză și ucraineană din partea tatălui său și descendență germană și irlandeză din partea mamei sale. În tinerețe, a mers la Școala Sf. Titus, apoi la Liceul Aliquippa, unde a fost o vedetă a trei sporturi sub antrenorul principal Press Maravich. Sperând să scape de slujbele de producție din orașul său natal mergând la facultate cu o bursă de fotbal, Ditka a fost recrutat în cele din urmă de Universitatea Notre Dame, Universitatea din Pittsburgh și Penn State.

Ditka a ajuns să urmeze la Universitatea din Pittsburgh, unde a făcut baschet, baseball și lupte pe lângă fotbal. Ca student al doilea, a condus echipa de fotbal cu 18 recepții pentru 252 de metri. Ditka a fost numit căpitan de echipă în timpul ultimului și a devenit o selecție unanimă a echipei primare din echipa College Football All-America. Și-a încheiat cariera universitară cu 45 de pasă pentru 730 de metri și șapte touchdown-uri.

Chicago Bears: Ditka a fost selectat de Chicago Bears în draftul NFL din 1961. Imediat, a fost un succes. În primul său sezon, a făcut 58 de recepții și a marcat 12 touchdown-uri, cel mai mult de către orice începător al Bears. Anul următor, a început toate cele 14 jocuri, făcând din nou 58 de recepții. În 1963, a condus echipa cu 59 de capturi pentru 794 de yarzi și opt touchdown-uri și a jucat în echipa de campionat NFL. Pentru fiecare dintre cele șase sezoane ale sale cu Bears din 1961 până în 1966, Ditka a câștigat o excursie la Pro Bowl. Una peste alta, el ocupă primul loc în rândul capetelelor strânse și al patrulea printre jucătorii Bears cu 4.503 de metri.

Philadelphia Eagles și Dallas Cowboys: În 1967, Ditka a fost tranzacționat cu Philadelphia Eagles. Cu toate acestea, din cauza accidentărilor, el a ajuns să joace doar noi jocuri cu patru începuturi în primul său sezon. Pentru al doilea sezon, a apărut în 11 meciuri cu șase starturi, înregistrând 13 recepții pentru 111 yarzi și două touchdown-uri.

Ditka a fost schimbat la Dallas Cowboys în 1969. Jucând în 12 jocuri cu patru starturi în timpul primului său sezon în echipă, a făcut 17 recepții pentru 268 de metri și trei touchdown-uri. În sezonul următor, el a apărut în 14 jocuri, înscriind optează recepții pentru 98 de și zi, fără atingeri. În acel an, Cowboys au ajuns la primul lor Super Bowl, dar au pierdut în fața Baltimore Colts. Un succes mai mare a venit în 1971, când Ditka a stabilit un record de franciză pentru căpete strânse cu 30 de recepții într-un singur sezon. Mai mult, a făcut o recepție de touchdown într-o victorie cu 24-3 la Super Bowl în fața Miami Dolphins. Ditka și-a anunțat retragerea din NFL în 1973; la acea vreme, cele 427 de recepții ale sale au fost cele mai multe din istoria ligii.

Brian Kersey/Getty Images

Cariera de antrenor:Imediat după retragerea sa, Ditka a fost angajat ca antrenor asistent de către antrenorul principal al Cowboys, Tom Landry. În timpul mandatului său de nouă sezoane, Cowboys au ajuns în playoff de opt ori și au câștigat șase titluri de divizie și trei campionate NFC. În plus, echipa a câștigat Super Bowl in 1977. În timp ce era încă cu Cowboys, Ditka a trimis o scrisoare fostului său antrenor principal al lui Chicago Bears, George Halas, exprimându-și dorința de a se întoarce la Chicago ca nou antrenor principal. . Ulterior, Halas a acceptat oferta lui Ditka, angajându-l ca antrenor principal al Bearsului înainte de sezonul 1982. Până la treilea sezon, Ditka a condus echipa la Jocul Campionatului NFC; până la al patrulea sezon, el ia condus pe Bears la o victorie uriașă cu 46-10 în fața New England Patriots în Super Bowl XX. Acesta a fost punctul culminant al carierei de antrenor a lui Ditka. Mai târziu, la începutul anilor 90,

După o absență de cinci ani, Ditka a revenit la antrenorul NFL în 1997 ca antrenor principal al New Orleans Saints. Mandatul lui cu echipa a fost inconsecvent. Sa luptat in timpul primului sezon, conducandu-i pe Saints la un record de 6-10. În timpul celui de-al doilea sezon, echipa a fost în competiție de playoff; cu toate acestea, au fost eliminate în săptămâna 16 de Arizona Cardinals. Sezonul 1999 a fost cel mai rău pentru Ditka vreodată ca antrenor, Saints pierzând zece meciuri în 11 săptămâni. O mică revenire a venit în finala de acasă a echipei în Ajunul Crăciunului, când Saints i-au învins pe Cowboys cu 31-24. Cu toate acestea, aceasta a fost victoria finală a lui Ditka ca antrenor principal. În urma unei pierderi majore în fața lui Panthers în săptămâna următoare, Ditka a fost concediat din echipă.

Difuzare: După demiterea sa din Bears în 1992, Ditka a luat o slujbă de radiodifuziune la NBC, devenind analist și comentator de culoare. Mai târziu, sa alăturat CBS Sports ca analist de studio la „The NFL Today”. Printre multe alte concerte ale sale de difuzare, el este comentator la CBS Radio și la mai multe programe ESPN.

Viața personală: Din 1961 până în 1973, Ditka a fost căsătorie cu soția sa, Marge; au patru copii, Mark, Matt, Mike și Megan. Ulterior, în 1977, Ditka sa căsătorit cu Diane Trantham. El a locuit în diverse locuri, inclusiv în Bannockburn, Illinois și în zona English Turn din New Orleans, Louisiana.

Related Articles

Ultimele articole