Michael Phelps

Care este valoarea netă și salariul lui Michael Phelps?

Michael Phelps este un înotător olimpic american pensionar și susținător corporativ, care are o netă de 100 de milioane de dolari. Michael Phelps este cel mai decorat atlet olimpic din istorie și deține un total de 28 de medalii olimpice (23 dintre ele de aur). Este considerat de mulți cel mai mare înotător al tuturor timpurilor.

Tinereţe

Michael Fred Phelps II sa născut pe 30 iunie 1985 în Baltimore, Maryland. Este cel mai mic dintre cei trei copii născuți de Deborah, director de școală gimnazială, și de Michael Fred Phelps, un soldat de stat pensionat. Părinții lui au divorțat când avea nouă ani, iar tatăl său sa recăsătorit în 2000. Phelps a descris relația fraților cu tatăl lor ca fiind tensionată după divorț. A urmat Liceul Towson la nord de Baltimore și a absolvit în 2003.

Carieră

Michael a început să înoate sub îndrumarea unui antrenor la vârsta de 7 ani, iar adulții i-au recunoscut rapid talentul. A încercat – și a făcut – echipa olimpică de vară a SUA în 2000, când avea doar 15 ani. La Jocurile de la Sydney, Phelps nu a medaliat, dar a ajuns în finală și a terminat pe locul cinci la proba de 200 de metri fluture.

În primăvara anului 2001, Phelps a devenit cel mai tânăr înotător masculin din istorie care a stabilit vreodată un record mondial, făcând acest lucru la 200 de metri fluture. La Campionatele Mondiale din 2001, și-a doborât propriul record și a câștigat prima medalie internațională. Imediat după absolvirea liceului, Phelps a stabilit cinci noi recorduri mondiale. Phelps a urmat cursurile Universității din Michigan din Ann Arbor, urmând antrenorul său de lungă durată, Bob Bowman, și a studiat managementul și marketingul sportiv. În tot acest timp, el a continuat să doboare înregistrări mondiale în fiecare an la Campionatele Pan Pacific și la Campionatele Mondiale.

În următoarele două jocuri olimpice, Phelps a câștigat 17 medalii, inclusiv șase de aur și două de argint la Atena și opt de aur la Beijing. Phelps a doborât recordul stabilit de Mark Spitz pentru cele mai multe medalii de aur câștigate într-o singură competiție la Jocurile Olimpice, când a câștigat 8 medalii de aur remarcabile (Spitz câștigase șapte) la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008. În 2009, a doborât recordul mondial la 100 de metri fluture cu o viteză uluitoare de 5,5 mile pe oră. La Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a luat acasă patru medalii de aur și două medalii de argint. După Jocurile de la Londra, Phelps și-a tachinat retragerea, dar a continuat să concureze în 2014 la Mesa Grand Prix, în timp ce lumea a speculat dacă va concura sau nu la următoarele Jocuri Olimpice.

Deși au existat speculații că Phelps se va întoarce pentru Jocurile Olimpice din 2020, el și-a anunțat retragerea pe 12 august 2016. Până în prezent, a stabilit recordul pentru cele mai multe medalii câștigate de către orice atlet olimpic. A stabilit 39 de recorduri mondiale, cel mai mult din toate timpurile.

Datorită succesului său, Michael sa bucurat de una dintre cele mai profitabile cariere post-olimpiade din istoria Americii. Are zeci de sponsori și apare frecvent în reclame și reclame din întreaga lume. Sponsorizările sale cu populare precum Under Armour, Visa, Speedo, Wheaties și altele au contribuit la valoarea sa netă de-a lungul anilor.

(Fotografia de Adam Pretty/Getty Images)

Avize

De-a lungul deceniilor în care a fost în centrul atenției, Michael a menținut în mod constant un portofoliu de aprobare extrem de sănătos. Chiar și după pensionare, el continuă să se bucure de contract profitabil cu companii precum:

  • Metrou
  • Visa
  • Speedo
  • PowerBar
  • Sub armură
  • AT&T

Pe lângă faptul că este unul dintre principalii oameni de prezentare, Michael este și un investitor de capital în startup-ul de sănătate mintală Talkspace. În diferite momente, Talkspace a fost evaluat între 1 și 3 miliarde USD

Viata personala

Phelps a fost descris ca fiind independent, solitar și concentrat. Avea reputația în timpul fiecărei Olimpiade de a nu fi un „tamplar” și prefera adesea singurătatea decât să participe la activitățile grupului social. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2016, ultimele sale jocuri olimpice, a fost prima la care a intrat vreodată. Fostul său antrenor la descris ca fiind „incredibil de amabil” atunci când vine vorba de interacțiunea cu fanii și copiii mici care îl caută pentru inspirație.

Michael sa căsătorie cu Nicole Johnson, fostă Miss California SUA, pe 13 iunie 2016. Nunta lor a fost un secret, iar căsătoria nu a fost raportată publicului decât patru luni mai târziu. Au trei fii: Boomer Robert Phelps (n. 2016), Beckett Richard Phelps (n. 2018) și Maverick Nicolas Phelps (n. 2019). Ei locuiesc în Paradise Valley, Arizona. Phelps își oferă acum voluntar ca antrenor asistent pentru Arizona State Sun Devils, împreună cu fostul antrenor Bowman.

Phelps a dezvăluit că se luptă cu depresia și ADHD și că odată a avut în vedere sinuciderea după ce a concurat la Jocurile Olimpice din 2012. El a fost deschis cu privire la problemele sale și un avocat al persoanelor care caută ajutor pentru sănătate mintală atunci când au nevoie. În 2017 sa alăturat consiliului de administrație al Medibio, care se concentrează pe diagnosticarea tulburărilor de sănătate mintală.

După Jocurile Olimpice din 2008, Phelps a înființat Fundația Michael Phelps a folosit 1 milion de dolari din bonusul său de semnare Speedo. Fundația se concentrează pe promovarea unui stil de viață mai sănătos. El a co-fondat Swim with the Stars, o organizație nonprofit care organizează tabele pentru înotători de toate vârstele.

Probleme legale

Phelps a fost arestat în noiembrie 2004 pentru conducerea sub influența alcoolului în Salisbury, Maryland. El a pledat vinovat și a fost amendat cu 250 de dolari, condamnat la probațiune și a ordonat să vorbească cu elevii de liceu despre conducerea în stare de ebrietate. În 2009, el a pierdut un contract de sponsorizare cu Kellog din cauza unei fotografii care îl înconjoară folosind un bong. A fost arestat din nou în 2014 pentru DUI și viteză. Michael a fost suspendat de toate competițiile timp de șase luni și, din cauza lipsei lui de echipă, SUA nu s-au calificat în finala Campionatului Mondial de Acvatic din 2015 din acel an.

Articolul precedentDavid Copperfield
Articolul următorHidetaka Miyazaki

Related Articles

Ultimele articole