David Copperfield

Care este valoarea netă și câștigurile din carieră ale lui David Copperfield?

David Copperfield este un iluzionist american care are o avere netă de 1 miliard de dolari. David este DE DEPART cel mai bogat magician de pe planetă. Câștigă între 40 și 60 de milioane de dolari pe an, în mare parte datorită celor aproximativ 515 spectacole pe care le susține în fiecare an la MGM Grand din Las Vegas. În iulie 2018, a atins oficial statutul de miliardar pentru prima dată.

După ce Las Vegas s-a închis din cauza coronavirusului în 2020, David nu a concediat niciun personal și a continuat să plătească personal fiecare salariu.

Copperfield a petrecut mai mult de patru decenii realizând trucuri de magie uimitoare, spoturi pentru invitați și chiar propriile sale speciale de televiziune, în care a realizat fapte incredibile de magie, cum ar fi a făcut să dispară Statuia Libertății și mersul prin Marele Zid Chinezesc. De asemenea, a deschis Muzeul Internațional și Biblioteca Artelor Conjurului din Las Vegas, Nevada, care este dedicat conservării istoriei și artei magiei și deține cea mai mare colecție de artefacte magice din lume.

Tinereţe

David Copperfield s-a născut David Seth Kotkin pe 16 septembrie 1956, în Metuchen, New Jersey. El a crescut într-o gospodărie evreiască cu mama Rebecca (un ajustator de asigurări) și tatăl Hyman (proprietarul unei mercerii pentru bărbați numită Korby’s). Când avea 3 sau 4 ani, David a început să învețe magia și ventrilocismul la Warren, New Jersey’s Camp Harmony, iar la vârsta de 10 ani, a început să facă magie în cartierul său ca „Davino the Boy Magician”. La 12 ani, a câștigat onoarea de a deveni cea mai tânără persoană care a fost admisă vreodată în Societatea Magicienilor Americani, iar patru ani mai târziu, a început să predea un curs de magie la Universitatea din New York. După ce a absolvit Liceul Metuchen, Copperfield s-a înscris la Universitatea Fordham, dar a renunțat după trei săptămâni pentru a juca într-o producție din Chicago a musicalului „

Carieră

David a creat spectacolul de scenă „Magic of David Copperfield” la vârsta de 19 ani și l-a interpretat la hotelul Pagoda din Honolulu. În 1977, a găzduit serialul ABC „Magia ABC”, iar CBS a difuzat mai multe programe speciale „Magia lui David Copperfield” din 1978 până în 2001. În 1980, Copperfield a jucat rolul Magicianului în filmul de groază „Terror Train” și trei ani mai târziu, a părut că a făcut ca Statuia Libertății să dispară și să reapară în fața unui public live, ca o declarație despre „cât de prețioasă este libertatea și cât de ușor poate fi pierdută”. În 1996, David a colaborat cu Francis Ford Coppola, Eiko Ishioka și David Ives pentru spectacolul său de pe Broadway, „Dreams & Nightmares”, și cu Dean Koontz, Ray Bradbury și alți autori populari pentru antologia de ficțiune „David Copperfield’s Tales of the Impossible,” „

În 2001, Copperfield a jucat la un eveniment UNICEF la Casa Albă, iar în anul următor, a jucat ca invitat în sitcomul medical „Scrubs”. În 2011, David a lucrat la „The Incredible Burt Wonderstone”, apărând alături de Steve Carell și Jim Carrey și făcând iluzii pentru film, iar el a fost prezentat în serialul „Oprah’s Next Chapter” al rețelei OWN-TV în 2012. S-a jucat pe sine însuși pe serialul CBS „The Crazy Ones” în 2014 și falsul documentar HBO „7 Days in Hell” în 2015 și și-a împrumutat vocea la două episoade din „The Simpsons”. Copperfield a coprodus și filmul din 2016 „Now You See Me 2” și a regizat și produs câteva dintre programele sale speciale.

(Fotografia de Dave Kotinsky/Getty Images)

Viata personala

David a avut o relație cu supermodelul german Claudia Schiffer din 1993 până în 1999; s-au logodit în 1994, iar Claudia îi acționa uneori ca asistentă în timpul iluziilor. Copperfield a început să se întâlnească cu modelul francez Chloe Gosselin în 2006 și i-au întâmpinat fiica Sky în februarie 2010. Se pare că a avut și doi copii, Dylan și Audrey, cu modelul ceh Marie Petlickova. În 2007, Lacey L. Carroll l-a acuzat pe David de agresiune sexuală, dar nicio acuzație nu a fost adusă vreodată. În 2018, el a fost acuzat că a drogat și agresat un model de 17 ani cu trei decenii mai devreme. În 1982, Copperfield a fondat un program de reabilitare numit Project Magic, care „folosește magia ca formă de terapie pentru persoanele cu dizabilități fizice, psihologice și sociale”.

Colecția de artă

David deține cea mai mare colecție de suveniruri magice din lume. Colecția conține peste 150.000 de articole și cărți cu obiecte deosebit de valoroase de la Harry Houdini, Georges Melies și părintele magiei moderne, Robert Houdin. Colecția este găzduită într-un depozit de 40.000 de metri pătrați situat la câțiva kilometri de Las Vegas Strip. Unii experți au evaluat colecția la 500 de milioane de dolari uluitor.

Premii și realizări

David a primit 21 de premii Emmy, a fost numit Magicianul Secolului, Magicianul Mileniului și Regele Magiei, a primit prestigiosul Premiu Legenda Vie al Bibliotecii Congresului din SUA și a fost inclus în Ride of Fame din NYC. Copperfield a fost numit cavaler de guvernul francez, devenind primul magician care a primit Cavalerul Artelor și Literelor, iar în 1995, a primit prima stea de pe Hollywood Walk of Fame acordată unui magician în viață. David a stabilit 11 recorduri mondiale Guinness, cum ar fi „Cele mai multe spectacole de magie susținute într-un an”, „Cea mai mare iluzie realizată vreodată” și „Majoritatea biletelor vândute în întreaga lume de un animator solo”.

Imobiliare

Numai portofoliul imobiliar al lui David Copperfield valorează 200-300 de milioane de dolari. El deține 11 insule în Bahamas, unde a construit un complex ultra-exclusiv, care costă până la 50.000 de dolari pe noapte de închiriat, cu un minim de patru nopți. El a cheltuit 55 de milioane de dolari în 2006 pentru a-și achiziționa primele insule din Bahamas și apoi a cheltuit încă 40 de milioane de dolari pentru a achiziționa mai multe insule și a-și construi proprietatea. De asemenea, deține un conac de 18 milioane de dolari în Nevada și un apartament cu patru etaje în New York, care este evaluat la 60 de milioane de dolari.

Related Articles

Ultimele articole