Hidetaka Miyazaki

Care este valoarea netă și salariul lui Hidetaka Miyazaki?

Hidetaka Miyazaki este un designer, scenarist și director de creație japonez, care are o netă de 100 de milioane de dolari. Hidetaka Miyazaki este președintele companii de jocuri video FromSoftware. El este cel mai bine cunoscut pentru regia unor jocuri precum „Bloodborne”, „Sekiro”, „Elden Ring” și serialul „Souls”. Considerat un autor în lumea jocurilor video, munca lui Miyazaki se caracterizează prin informații densă de fundal și un nivel ridicat de dificultate.

Tinereţe

Hidetaka Miyazaki sa născut la mijlocul anilor ’70 în Shizuoka, Japonia. Crescând în mare parte fără mijloace, nu și-a putut permite multe cărți și, în schimb, a împrumutat foarte mult de la biblioteca locală. Miyazaki a citit diverse cărți englezești de science-fiction și fantezie, deși nu înțelegea limba; în principal, el s-ar concentra pe ilustrații însoțitoare. Interzis de părinții săi să joace jocuri video, el a jucat jocuri de masă precum „Dungeons & Dragons”. Ca adult tânăr, Miyazaki a mers la Universitatea Keio, absolvind o diplomă în științe sociale.

Începuturile carierei

După o facultate, Miyaza a obținut un loc de muncă ca manager de cont pentru Oracle Corporation, cu sediul în Austin, Texas. Și-a dat seama totuși de adevărată sa chemare, după ce un prieten ia recomandat să joace jocul video de acțiune și aventură „Ico”. Captivat, Miyazaki a decis să-și schimbe calea în carieră pentru a urma designul de jocuri. La început a avut probleme să se angajeze, deoarece a constatat că câteva companii de jocuri erau dispuse să-l angajeze din cauza lipsei sale de experiență în design. O excepție a fost FromSoftware, care la angajat în 2004. Primul rol al lui Miyazaki acolo a fost ca planificator în jocul de luptă cu vehiculul „Armored Core: Last Raven”. El a continuat să regizeze „Armored Core 4” din 2006 și continuarea din 2008 „Armored Core: For Answer”.

Revoluție cu seria „Suflete”.

La FromSoftware, Miyazaki a aflat despre proiectul care avea să devină în cele din urmă „Sufletele Demonului”. Emoționat de premisa jocului de rol fantezie-acțiune, și-a oferit ajutorul. Compania a fost atât de sceptică cu privire la potențialul jocului, a cedat în cele din următorul control deplin lui Miyazaki. În ciuda faptului că a primit inițial sau prime negative la Tokyo Game Show în 2009 și sa vândut cu multe așteptări la lansare, „Demon’s Souls” la început să se aprindă în lunile următoare. În curând, editorii din afara Japoniei au luat atenție. „Demon’s Souls” a devenit un succes atât de critică, cât și comercial în Occident, fiind lăudat pentru gradul de dificultate și gameplay-ul captivant. Miyazaki a regizat ulterior „Dark Souls” din 2011, o continuare spirituală a „Demon”

Alte jocuri

Miyazaki este responsabil pentru mai multe alte jocuri populare dincolo de seria „Suflete”. Printre aceștia, a regizat „Bloodborne”, un joc de acțiune de rol lansat în 2015 pentru PlayStation 4. La fel ca în lucrarea anterioară a lui Miyazaki, jocul a fost lăudat pentru gradul ridicat de dificultate, atmosfera bogată și designul sonor și temele lovecraftiene . Miyazaki a regizat ulterior jocul de realitate virtuală din 2018 „Deracine”, un joc de aventură la persoana care utilizează prima PlayStation VR. După aceasta, a regizat jocul de acțiune și aventură din 2019 „Sekiro: Shadows Die Twice”, care are loc într-o Japonie fictivă în perioada istorică Sengoku. Aclamat de critici, jocul a primit numeroase nominalizări și premii Game Award pentru Jocul Anului. Miyazaki a avut succes în continuare cu „Elden Ring” din 2022. care a fost realizat în colaborare cu autorul fantasy George RR Martin din faima „A Song of Ice and Fire”. În trei săptămâni de la lansare, „Elden Ring” sa vândut în 12 milioane de exemplare în lume.

(Fotografia de JC Olivera/Getty Images)

Influențe

Miyazaki a citat o gamă largă de influențe asupra muncii sale de design. El a numit astfel de jocuri video ca „Ico”, „Dragon Quest”, „The Legend of Zelda” și seria „King’s Field”. Miyazaki a citat, de asemenea, influența unor seriale manga precum „Devilman”, „Berserk” și „Saint Seiya”. Printre multe sale inspirații, el a menționat literatura lui Bram Stoker și Lovecraft. La niveluri estetice și tematice mai largi, Miyazaki a fost inspirat de arhitectură europeană, povestirea mediului, sociologie și psihologie.

Metoda de lucru

În calitate de director de jocuri video, Miyazaki scrie el însuși majoritatea narațiunii și a dialogului; el are, de asemenea, ultimul cuvânt cu privire la proiectarea personajelor și a nivelurilor. Preferă să folosească moartea în jocurile sale ca un instrument de învățare prin care jucătorii pot experimenta încercări și erori. În aceeași linie, Miyazaki se străduiește să creeze povești pe care jucătorii le pot interpreta în felul lor și creează jocurile astfel încât să fie deosebit de dificile, astfel jucătorii să simtă un sentiment de realizare învingându-i.

Articolul precedentMichael Phelps
Articolul următorLarry King

Related Articles

Ultimele articole