Michael Nesmith

Care a fost valoarea netă a lui Michael Nesmith?

Michael Nesmith a fost un muzician, compozitor și producător american care avea o netă de 50 de milioane de dolari la momentul morții sale. Michael era cel mai bine cunoscut pentru că a fost membru al trupei pop din anii ’60, The Monkees. Pe lângă Nesmith, The Monkees au fost formați din solistul Davy Jones și membrii Micky Dolenz și Peter Tork. Formația extrem de populară a avut și un serial TV numit The Monkees, care a durat între 1966 și 1968. Cele mai mari hituri ale grupului includ „Daydream Believer” și „I’m a Believer”.

În calitate de compozitor, Nesmith a scris o serie de hituri pentru alți artiști, inclusiv „Different Drum”, care a fost popularizat de Linda Ronstadt cu Stone Poneys. A fost și producătorul executiv al filmului de cult „Repo Man” (1984).

În 1981, Nesmith a câștigat primul premiu Grammy acordat pentru Videoclipul anului pentru emisiunea sa de televiziune, de o oră, Elephant Parts. De asemenea, a fost implicat în crearea a ceea ce în cele din urmă a devenit MTV.

Tinereţe

Michael Nesmith sa născut pe 30 decembrie 1942, în Houston, din Warren și Bette Nesmith. Părinții lui au divorțat când avea patru ani, iar Michael sa mutat curând la Dallas împreună cu mama sa.

Înainte de a deveni muzician profesionist, Nesmith a mers la San Antonio College unde și-a dezvoltat o pasiune pentru muzica populară și a început să interpreteze și să înregistreze propriile compoziții. De asemenea, a petrecut doi ani în forțele aeriene americane. La mijlocul anilor 1960, Nesmith sa mutat la Los Angeles pentru a-și avansa cariera.

(Fotografia de Frazer Harrison/Getty Images)

The Monkees

În 1965, Michael Nesmith a câștigat un rol într-un nou serial de televiziune despre un grup pop după modelul Beatles. The Monkees a debutat în septembrie 1966, iar această trupă de băieți inventată a dezvoltat curând o mulțime de urmăritori. Popularitatea The Monkees sa tradus curând într-un succes neașteptat în top-chart-uri. Au ajuns pe locul 1 cu I’m a Believer and Last Train to Clarksville.

Grupul a vândut milioane de albume, dar sa luptat cu reputația lor ca un act fabricat. Nesmi și ceilalți membri ai trupei la început să preia un control mai creativ cu albumul lor din 1967 „Headquarters”, care conține multe melodii scrise de cvartet. De asemenea, au cântat la multe instrumente pentru înregistrarea, difuzând oarecum idee că niciunul dintre ei nu avea talent muzical.

Oricât de dificil ar fi de înțeles și acceptat, în 1967, The Monkeys a vândut mai multe discuri și single-uri decât The Rolling Stones și The Beatles… COMBINAT.

Hârtia lichidă și a avea familii

Michael provine dintr-un mediu foarte interesant. Mama lui Michael, Bette Nesmith Graham, a lucrat ca dactilografă. Mamă singură, Bette a devenit frustrată de greșelile de tastare care au impus-o să-și reia munca de la zero.

În 1951, când Michael avea 9 ani, Bette a inventat primul „fluid corector” din bucătăria ei. Ea a făcut prima sa variație utilizată blenderul de familie. Produsul a fost inițial numit „Mistake Out”. În următorii 17 ani, Bette a vândut produs, care în cele din urmă a fost redenumit „Hârtie lichidă” de acasă.

În 1979, Bette a vândut drepturile la Liquid Paper către Gillette pentru 47,5 milioane de dolari (redevențe incluse). Este similar cu aproximativ 165 de milioane de dolari în dolari actuali ajustați la inflație.

Videoclipuri muzicale/MTV

Mulțumită, probabil, muncii sale cu The Monkees, Michael a fost cu mult înaintea curbei când a venit vorba de a produce videoclipuri muzicale. La sfârșitul anilor 1970, Michael a conceput să folosească un program de videoclipuri muzicale ca instrument de promovare pentru cele mai recente hit-uri. El a prezentat spectacolul unei divizii de la casa sa de discuri Warner Communications și a primit undă verde și un buget. A fost construit un studio și o serie care a fost denumită în curând „PopClips” a fost produsă cu Jeff Michalski ca primul „Video DJ” din lume.

PopCast a fost difuzat o dată pe săptămână în 1980 și 1981 pe rețeaua pentru Nickelodeon, care a fost deținută de Warner Cable, o divizie a Warner Communications.

PopClips a fost doritonat de către Time Warner în 1980 și a fost dezvoltat în curând într-o nouă rețea care ar afișa doar videoclipuri muzicale, 24 de ore pe zi. Acea rețea a devenit MTV, care a fost lansat la 1 august 1981.

În 1983, Michael a produs videoclipul pentru hit-ul lui Lionel Richie „All Night Long”.

Artele Pacificului

În 1974, Michael a lansat Pacific Arts Corporation pentru a dezvolta noi producții media. În următorul deceniu, compania a devenit un jucător destul de mare și un pionier pe piața VHS video acasă. De exemplu, Pacific Arts a produs documentar în mai multe părți Ken Burns „The Civil War”, care va fi difuzat inițial pe PBS și apoi va fi disponibil pentru vânzarea directă a Pacific Arts.

La începutul anilor 1990, Pacific Arts a încheiat o înțelegere pentru aplicarea întregului catalog din spatele bibliotecii PBS. Din păcate, în anii 1990, Pacific Arts a dat în judecată, susținând că PBS a renunțat la înțelegere. t În februarie 1999, un juriu acordat Pacific Arts 48,875 milioane USD în daune punitive și compensatorii. Acea hotărâre inițială a fost contestată de PBS și cei doi au ajuns în cele din urmă la cercetarea extrajudiciară. Închiderea Pacific Arts după proces.

Ca reacție la judecată, Nesmith a declarat:

„Este ca și cum ai aflat că bunică ta [ți-a furat] aparatul stereo. Ești bucuros să-ți recuperezi aparatul stereo, dar se spune că afli că bunică ta este hoț”.

Proiecte de film

Prin Pacific Arts, Nesmith a fost producătorul mai multor filme populare, cel mai faimos „Repo Man” din 1984.

Anii mai târziu

Mai târziu în viață, Nesmith a rămas în mare parte departe de ochii publicului, minus câteva reuniuni muzicale și apari speciale. A trăit o viață liniștită, se pare că în Carmel, California. Nesmith nu a abandonat niciodată marea sa pasiune și continuă să lucreze la propria sa muzică și cu alți muzicieni.

Moarte

Din păcate, Michael a murit pe 10 decembrie 2021 la vârsta de 78 de ani.

Articolul precedentBrittney Griner
Articolul următorGuy-Manuel de Homem-Christo

Related Articles

Ultimele articole