Michael Dell

Care este valoarea netă și salariul lui Michael Dell?

Michael Dell este un director de afaceri american și antreprenor în tehnologie, care are o netă de 52 de miliarde de dolari. Dell a abandonat facultatea și și-a abandonat diploma de medicină neterminată pentru a începe o afacere de reparații de computere care s-ar dovedi a fi extrem de profitabilă. This business de 1.000 de dolari a crescut în cele din urmă în Dell, Inc. Astăzi, Dell este o company cotată la bursă care generează peste 90 de miliarde de dolari pe an în venituri. Michael deține aproximativ 50% din Dell la momentul scrierii acestui articol.

Michael continuă să fie CEO și președinte și fondator al Dell Technologies, care este una dintre cele mai mari companii de infrastructură de computere din lume.

Deși este adevărat că Michael Dell este unul dintre cei mai buni oameni de pe planetă, valoarea sa netă nu este neapărat legată de Dell Technologies. O mare parte din valoarea netă a lui Michael provine din interesul său pentru compania sa de investiții, MSD Capital. Pe lângă faptul că deține o participare mare la Dell, MSD Capital deține și interese în imobiliare, capital privat, acțiuni, obligații și multe altele. MSD Capital administrează active de 16 miliarde de dolari, din care aproximativ 12 miliarde de dolari provin din averea personală a lui Michael.

Tinereţe

Michael Saul Dell sa născut pe 23 februarie 1965 în Houston, Texas. Crescut într-o familie de evrei, Michael era atât de dornic să intre în lumea afacerilor a susținut un examen de echivalare a liceului la vârsta de opt ani. Hobby-urile în adolescență includ investiții în acțiuni și metale prețioase sale, să fie bani pe care îi vor câștiga din locurile de muncă cu fracțiunea de normă. Unele dintre cele mai timpurii experiențe ale lui Michael cu computerele au inclusă zona unui calculator la vârsta de șapte ani și a văzut un terminal de teletip timpuriu în timpul anilor de liceu.

Până la vârsta de 15 ani, el și-a cumpărat primul computer după ce ani de zile sa jucat cu ei la Radio Shack local. Era un Apple II – iar Dell a dezasamblat rapid întregul computer pentru a înțelege cum funcționează. În timpul adolescenței, Michael a câștigat bani lucrând ca mașină de spălat vase și vânzând abonamente la ziarul local.

Deși Michael era în mod clar pasionat de computere și afaceri, părinții lui și-au dorit să devină medic. Acceptând dorințele lor, Dell a acceptat să intre în pre-med la Universitatea din Texas în 1983. În timpul verii, a continuat să vândă abonamente la „Houston Post”. În cele din urmă, va câștiga 200.000 de dolari pe doar din această oportunitate de afaceri timpurie. De înțeles, Michael a renunțat la facultatea la vârsta de 19 ani pentru a se concentra pe deplin pe o carieră antreprenorială.

Dell Computer Corporation

Michael Dell a continuat să se încurce cu computerele în timpul anilor de facultate și în cele din urmă a început să vândă kituri de upgrade pentru computere personale. În 1984, și-a înregistrat compania „PC’s Limited”. După vânzări puternice, Michael și-a încorporat compania ca „Dell Computer Corporation”. Dell a mutat apoi afacerea la Austin și a angajat câțiva angajați – toți cu un buget de 1000 USD.

Până în 1992, Michael Dell, în vârstă de 27 de ani, era cel mai tânăr CEO al unei companii clasate în primele 500 de corporații. Dell raporta vânzări de un milion de dolari pe zi în această activitate. În 1998, Michael a înființat MSD Capital LP pentru a-și administra activă. În 2001, compania a devenit cel mai mare producător de PC-uri din lume. În 2004, Michael a demisionat din funcția de președinte al Dell, Inc., dar a rămas directorul general.

MANDEL NGAN/AFP/Getty Images

Imobiliare

O parte semnificativă din averea lui Michael Dell este investită în imobiliare. Unele dintre aceste proprietăți sunt pentru investiții, în timp ce altele sunt pentru uzul personal al lui Michael. Poate cea mai nu se poate aplica a sa a venit în 2014, când a venit pe Billionaire’s Row din Manhattan pentru puțin peste 100 de milioane de dolari. La aceea vreme, era cea mai scumpă casă din New York. Proprietatea cu șase dormitoare se întinde pe puțin sub 11.000 de metri pătrați și ocupă toate etajele 89 și 90 din clădirea One57 din Midtown.

În 2017, a cumpărat un alt penthouse în Boston pentru 40 de milioane de dolari. Această suită este situată în clădirea Four Seasons Private Residences de pe strada Dalton. Când a fost finalizat, turnul a devenit cea mai înaltă clădire rezidențială din Boston. Se spune că o altă proprietate din Los Cabos, Mexic, este destinată exclusiv investițiilor și a fost pusă pe piață pentru 18,5 milioane de dolari.

În 1996, Michael a finalizat construcția unei case de 33.000 de metri pătrați destinate familiilor sale din Austin. This case are 8 dormitoare, o sală de sport și o piscină interioară. Dell și soția sa dețin mai multe loturi adiacente acestei proprietăți, ceea ce înseamnă că complexul se întinde pe aproximativ 120 de acri. Această proprietate a devenit subiectul unei dispute legale în 1997, când lui Michael i sa înmânat o factură de impozit pe proprietate de 600.000 USD. Casa lui a primit o valoare estimată de 22,5 milioane de dolari – dar Dell a susținut că a cheltuit 30 de milioane de dolari doar pentru renovare (ceva care i-ar fi compensat impozitul). La 12 mile de casa sa din Austin, Michael deține o altă proprietate interesantă numită 6D Ranch, care pare să fie dedicată exclusiv unui număr de cai arabi.

După ce MSD Capital a făcut-o pe Four Seasons Maui în 2004, Michael Dell și-a înființat un magazin pe coasta Kohala din Insula Mare din Hawaii, cu găzduirea unei alte reședințe uimitoare. Situate în comunitatea exclusivistă Kukio, casa lui Michael și cartierul său sunt complet interzise oricui nu este proprietar. Casa lui Michael din Kukio este, desigur, cea mai mare din întregul cartier, cu o suprafață de 18.500 de metri pătrați și șapte dormitoare.

Mizele de proprietate

Michael Dell este unicul proprietar al MSD Capital și deține 65% din MSD Partners, care administrează active combinate de peste 16 miliarde USD. Dell Inc. a fost luată în privat pentru 25 de miliarde de dolari în 2003, apoi a fost luată din nou publică în 2018. Michael deține 50% din acțiunile în circulație ale companiilor. În 2015, a avansat EMC Corp. pentru 67 de miliarde de dolari pentru a forma cea mai mare companie proprie de tehnologie din lume, Dell Technologies. Dell Technologies generează peste 90 de miliarde de dolari în venituri anuale.

Related Articles

Ultimele articole