Lil Jon

Care este valoarea netă a lui Lil Jon ?

Lil Jon este un rapper, compozitor, producător de discuri, DJ și actor american, care are o netă de 30 de milioane de dolari. A câștigat recunoașterea ca lider al grupului Lil Jon & The East Side Boyz. Lil Jon este, de asemenea, unul dintre pionierii subgenului hip hop cunoscut sub numele de crunk.

Tinereţe

Lil Jon sa născut Jonathan Mortimer Smith pe 27 ianuarie 1971, în Atlanta, Georgia. Jon a crescut într-un cartier de clasă mijlocie din sud-vestul Atlanta. Tatăl a avut a lucrat la o companie aerospațială și de apărare ca inginer. Mama lui era în armată. Jon este cel mai mare dintre cei cinci copii ai părinților săi. Când Jon era la gimnaziu, ia cunoscut pe Robert McDowell, Dwayne Searcy și Vince Philips, iar cei patru au devenit prieteni pe viață. În copilărie, le plăcea să facă skateboard și să lucreze la un magazin de skate și biciclete din apropiere de Piedmont Park din Atlanta, numit Skate Escape. Jon este un DJ autodidact și a început să organizeze petreceri în subsolul casei în care a crescut pentru a-și dezvolta abilități de DJ. Petrecerile au fost găzduite de Jon și Searcy și au devenit cunoscute drept „Old E and Chicken Parties”.

Carieră

Jermaine Dupri la angajat pe Jon să lucreze la So So Def Recordings. Jon a fost acolo din 1993 până în 2000. În 1996, a format Lil Jon și The East Side Boyz. Primul single al trupei „Who U Wit?” este creditat cu crearea subgenului hip hop cunoscut sub numele de crunk. Albumul de debut al trupei, „Get Crunk, Who U Wit: Da Album”, a fost lansat în 1997. Împreună cu „Who U Wit?” single-urile albumului au inclus „Shawty Freak a Lil Sumthin”. În 2000, grupul a lansat „We Still Crunk!” Albumul conţine single-ul „Ike Dem Girlz”. Lil Jon și The East Side Boyz au lansat albumele „Put Yo Hood Up” în 2001, „Kings of Crunk” în 2002 și „Crunk Juice” în 2004. Lil Jon a lansat albumul solo „Crunk Rock” în 2010.

Lil Jon a avut un număr de single-uri în Top 10 Billboard Hot 100, inclusiv „Get Low”, „Freek-a-Leek” și „Yeah!” — Da! a câștigat un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare rap/sung. Lil Jon și prietenul său Pitbull. a colaborat cu DJ Snake și a lansat un hit multi-platină, „Turn Down for What”, în 2013.

Lil Jon încă scrie melodii cu unele speciale pentru a fi folosit în televiziune și/sau lungmetraje. Cele mai importante dintre filmele sale includ Girls Trip (2017), Superfly (2018), împreună cu coloana sonoră condusă de Future, The First Purge (2018) și Spies in Disguise (2019).

Celelalte interese ale lui Lil Jon sunt variate. El deține o companie care produce băutura energizantă numită „Crunk”, o linie de ochelari de soare Oakley și o companie de vin care produce Merlot, Chardonnay și Cabernet Sauvignon.

Theo Wargo/Getty Images

Viata personala

Lil Jon este faimos pentru sloganul „Yey-ah”.

Jon sa căsătorit cu soția sa Nicole în 2004. Au un fiu, Nathan, (născut în 1998) care poartă numele de scena DJ Young Slade. Nathan face DJ de la vârsta de 11 ani. Jon a spus că una dintre cele mai mari bucurii ale sale în viață este să văd că totul se completează cu fiul său.

Este un fan avid al tuturor echipelor sportive din Atlanta. El este, de asemenea, un fan al Universității din Tennessee Volunteers, care și-a adoptat cântecul de succes „Turn Down for What” la a treia parte, schimbându-l în „Third Down for What”. El este, de asemenea, un fan al Cavalerilor de Aur din Las Vegas din NHL. Jon apare în „Valiant”, documentarul echipei din 2019.

Lil Jon este un susținător puternic al educației, în special pentru copiii din țările subdezvoltate, fără acces la educație. A ajutat la finanțarea a două școli din Ghana. Prima a fost deschisă în octombrie 2017 și este o grădiniță. A doua este o școală primară cu peste 300 de elevi.

Jon este un susținător al fostului președinte Barack Obama.

În 2018, Jon, împreună cu Killer Mike și TI, care au absolvit cu toții liceul Frederick Douglass din Atlanta, au acoperit cheltuielile pentru ca fanfara liceului să călătorească la New Orleans pentru a defila în parada Mardi Gras.

John Parra/Getty Images

În noiembrie 2019, Lil Jon a fost reținut-un aeroport din Vietnam după un spectacol la clubul de noapte Envy din Saigon. Pe 16 noiembrie, Jon și anturajul lui s-au îndreptat spre aeroport. Jon purta blinguri în valoare de aproximativ 400.000 de dolari și a fost reținut ca urmare a cantității mari de bijuterii pe care o purta. Autoritățile i-au spus lui Jon că ar fi trebuit să declare toate bijuteriile când a intrat și a încercat să părăsească țara. Jon a cerut rapid să fie apelată Ambasada SUA și doi angajați la ajuns repede la aeroport pentru a îndrepta situația. Autoritățile vietnameze au vrut să-și păstreze bijuteriile pentru a fi evaluate profesional, dar în cele din urmă l-au lăsat pe Jon și bijuteriile lui să plece.

În iunie 2020, Jon sa alăturat câștigătorului cursei off-road Baja 1000, Alan Ampudia, pentru o plimbare plină de bucurie cu camionul său pe străzile din Ensenada. Ambii bărbați și-au îmbrăcat în siguranță căștile.

În 2020, Jon a participat la o ceremonie virtuală de absolvire a clasei 2020 în districtul școlar unificat LA cu alte celebrități, inclusiv Ellen DeGeneres, managerul Los Angeles Dodgers Dave Roberts, senatorul Kamala Harris și guvernatorul Gavin Newsom.

Imobiliare

În octombrie 2005, Lil Jon a plătit 1.225.000 de dolari pentru o casă în suburbia Alpharetta din Atlanta. Casa de 4.348 de metri pătrați sunt patru dormitoare și șase băi.

Articolul precedentGina Rinehart
Articolul următorAntoine Walker

Related Articles

Ultimele articole