Gina Rinehart

Valoare netă Gina Rinehart: Gina Rinehart este o moștenitoare minieră australiană, care are o avea netă de 31 de miliarde de dolari. Ea este probabil cel mai bine cunoscut pentru că este cea mai bogată persoană din Australia și unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Gina este în prezenta președintei executive a grupului Hancock Prospecting, o company pe care a moștenit-o de la tatăl ei.

Detalii despre valoarea netă : Gina Rinehart deține controlul Hancock Prospecting, care este un vehicul deținut pentru afacerile familiilor ei. Compania deține un pachet de 50 la sută din mina Hope Downs. Rinehart deține 70% din proiectul de minereu de fier Roy Hill, situat în Pilbara, Australia de Vest. Ea deține 18% din Lakes Oil și 8% din Ten Network Holdings.

Viața timpurie: Gina Rinehart sa născut pe 9 februarie 1954 în Perth, Australia. Este fiica lui Lang Hancock și a lui Hope Margaret Nicholas, copil unic. Până la vârsta de patru ani, Gina a locuit cu părinții ei în Nunyerry, la 37 de mile nord de Wittenoom. Familia sa mutat apoi la Mulga Downs din Pilbara. Rinehart a urmat mai târziu un internat la Școala Anglicană pentru Fete St. Hilda’s din Perth. După ce a studiat pentru scurt timp economie la Universitatea din Sydney, a renunțat la studii și a început să lucreze pentru tatăl ei, unde a dobândit cunoștințe extinse despre industria minereului de fier din Pilbara. Rinehart va continua să reconstruiască compania HPPL pentru a deveni una dintre cele mai de succes companii private din istoria Australiei.

Matt King/Getty Images

Carieră: Rinehart a devenit președintele executiv al Hancock Prospecting Pty Limited (HPPL) și al grupului de companii HPPL după moartea tatălui ei, în martie 1992. La cinci luni după ce tatăl ei a murit, a aplicat pentru Roy Hill Tenements. Ea le-a dezvoltat în 1993 și sa concentrat pe dezvoltarea zăcămintelor nedezvoltate Roy Hill și Hancock Prospective, strângerea de capital prin parteneriate în asociere în participațiune și transformarea contractelor de leasing în mine producătoare de venituri. Hancock Prospecting deține acum 50% din Hope Downs și împarte 50% din profiturile generate de mina 4 Hope Downs. În 1999, guvernul de stat din Australia de Vest a numit un lanț muntos în onoarea familiilor.

În 2010, Rinehart a cumpărat o acțiune în organizațiile media, devenind cel mai mare acționar al Fairfax Media și luând o cotă semnificativă în Ten Network Holdings. În 2011, Rinehart a fost pentru prima dată încoronată cea mai bogată persoană din Australia, titlu pe care îl deține în continuare. În 2012, sa raportat că

Rinehart a fost cea mai bogată femeie din lume, după ce a depășit-o pe Christy Walton. Cu toate acestea, până în 2013 Rinehart a fost clasată ca fiind a patra cea mai bogată femeie din lume, iar până în 2014, a șasea cea mai bogată femeie. În 2015, Rinehart a fost clasată pe locul 37 ca cea mai puternică femeie din lume de către Forbes, în scădere ușor față de 2013 și 2014, unde a fost clasată pe locul 27 și pe locul 16 cu cea mai puternică femeie. Mai târziu, în 2015, Rinehart a avansat Fossil Downs Station după ce a fost scoasă pe piață pentru prima dată în 133 de ani. Se estimează că are o valoare de aproximativ 25-30 de milioane de dolari. În octombrie 2015, ea a planificat deschiderea uriașei mine Roy Hill la doar opt luni după ce și-a asigurat finanțarea de 7,9 miliarde de dolari. În octombrie 2016,

Cunoscută pentru o poziție ei față de guvernul federal australian față de propunere de vânzare a impozitului industrial minieră, a avut a crescut exponențial din 1992. Recentul boom minier alimentat cu cărbune și minereu de fier ia sporit dramatic rezultatul final.

Viața personală: Când Rinehart avea 19 ani, la întâlnire pe englezul Gre Milton în timp ce amândoi lucra la Wittenoom în 1973. În această activitate, Milton și-a schimbat numele de familie cu un nume de familie anterior – Hayward. Au avut un fiu, John Langley, în 1976, și o fiică, Bianca Hope, în anul următor. Perechea a divorțat în 1981.

În 1983, sa recăsătorit cu avocatul corporativ și directorul Arco, Frank Rinehart, în Las Vegas. Rinehart primise o bursă la Harvard pentru servicii de vânzare în armata SUA. A absolvit cu cele mai mari distincții la Harvard College și apoi la Harvard Law School, toate în timp ce deține locuri de muncă cu normă întreagă și cu fracțiune de normă. Cuplul a avut doi copii, Hope și Ginia, născuți în 1986, respectiv 1987. Din păcate, căsnicia lor sa încheiat cu inima zdrobită când el a murit în 1990. Rinehart și Rose Porteous, soția înstrăinată a lui Lang Hancock devenită văduvă, au fost. implicați într-o luptă legală din 1992 pentru moartea lui Hancock și a avea falimentară. Calvarul a durat 14 ani pentru a se rezolva. Din 2014, Rinehart a avut o relație tulbure cu fiul ei John și fiica ei Bianca și nu a participat la nici una dintre anunțul lor.

Ea deține case de lux în multe orașe australiene și conduce o flotă de mașini de lux și un jet privat pentru călătorii aeriene. Face multă caritate, dar micizează în mod deliberat eforturile. Rinehart este pasionat de cauzele femeilor și ar fi plătit pentru construirea unui orfelinat în Cambodgia. Ea sponsorizează, de asemenea, educația fetelor tinere sărace merituoase și a muncit din greu pentru a reduce traficul de persoane.

Related Articles

Ultimele articole