Lenny Kravitz

Care este valoarea netă a lui Lenny Kravitz?

Lenny Kravitz este un cântăreț, compozitor, muzician, actor și producător de discuri american, câștigător al unui Grammy, care are o netă de 90 de milioane de dolari. Kravitz a lansat 11 albume de studio, vândundu-se în peste 40 de milioane de exemplare, iar albumul său de debut, „Let Love Rule” din 1989, a obținut aur în mai multe țări, inclusiv în SUA „Are You Gonna Go My Way” (1993) și „5” (1998) au fost ambii certificate de 2 ori platină, iar single-ul său din 1991 „It Ain’t Over ‘til It’s Over” a ajuns pe locul 2 în topul „Billboard” Hot 100. Lenny a mai apărut în mai multe proiecte de film și televiziune, precum „Precious” (2009), „The Hunger Games” (2012) și serialul FX „Better Things” (2016). În 2011, Kravitz a acceptat cea mai înaltă onoare a Franței, devenind ofițer al Ordre des Arts et des Lettres.

Tinereţe

Lenny Kravitz sa născut Leonard Albert Kravitz pe 26 mai 1964, în New York City. Mama lui, Roxie Roker, a fost o actriță cunoscută pentru „The Jeffersons”, iar tatăl său, Sy, a fost producător de știri pentru NBC. Lenny este, de asemenea, vărul secund al iubitului meteorolog de televiziune Al Roker. Mama și tatăl lui Kravitz proveneau din familii creștine și, respective, evreiești, dar el nu a fost religios până la vârsta de 13 ani, când a început să mărgă la biserică; sa hotărât ulterior să devină creștin neconfesional. Lenny a început să folosească oalele și tigăile pe post de tobe când avea 3 ani, iar până la 5 ani, el deja hotărâse că vrea să crească pentru a veni muzician. În tinerețe, a cântat la tobe și la chitară și îmi place să asculte jazz, R&B, blues și gospel.

Lenny a studiat la școala primară PS 6 din Manhattan, apoi familia sa mutat în Los Angeles după ce Roxie a fost distribuită pentru „The Jeffersons”. Kravitz a petrecut trei ani în California Boys Choir și a cântat cu Metropolitan Opera. Mai târziu la început să asculte trupe rock, precum Led Zeppelin, The Rolling Stones și Pink Floyd. Lenny a urmat liceul Beverly Hills cu viitoarele vedete Slash și Nicolas Cage și la început să cânte la bas și la pian. După ce a absolvit în 1982, Kravitz a plecat la drum, cântând sub numele de „Romeo Blue”.

Fotografie de Dimitrios Kambouris/Getty Images

Cariera muzicala

Lenny a început să înregistreze primul său album de lungă durată la mijlocul anilor 1980, cu ajutorul financiar al tatului său. El a colaborat cu clapalistul/basistul/inginerul de înregistrări Henry Hirsch și saxofonistul Karl Denson, iar prietenul său Stephen Elvis Smith a început să-l conducă și să lupte cu cinci cazuri de discuții pentru Kravitz. Lenny a semnat cu Virgin Records în ianuarie 1989, iar albumul „Let Love Rule” a fost lansat în septembrie acelui an. În 1990, el a co-scris și produs „Justify My Love” al Madonna, care a fost un hit numărul 1. În 1991, Kravitz a lansat albumul „Mama Said” și a devenit platină în cinci țări. În 1993, a cântat pe piese de Mick Jagger și David Bowie și a lansat al treilea album, „Are You Gonna Go My Way”, care a ajuns pe locul 1 în topurile din Canada, Australia, Elveția și Marea Britanie.

Kravitz a urmat „5” câștigător de Grammy cu încă șase album: „Lenny” (2001), „Baptism” (2004), „It Is Time for a Love Revolution” (2008), „Black and White America” (2011) . , „Strut” (2014) și „Raise Vibration” (2018). A lansat peste 50 de videoclipuri muzicale și a regizat videoclipul său „Here To Love” din 2019 și a co-regizat videoclipuri pentru „Where Are We Runnin’?” și „„Calling All Angels” în 2004. Câteva dintre single-urile sale au ajuns în top 10 în topul „Billboard” Alternative Airplay, inclusiv „Let Love Rule”, „Are You Gonna Go My Way” și „Fly Away”.

(Fotografia de Sean Gallup/Getty Images)

Alta munca

În 2003, Lenny a fondat Kravitz Design Inc., care este implicată în design rezidențial și comercial. În 2017, o casă de la Hollywood Hills cu interioare proiectate de Kravitz a ieșit pe piață pentru 38 de milioane de dolari. Lenny a proiectat două camere pentru Leica, iar în 2019, o expoziție cu fotografii sale a avut loc la Galeria Leica din Germania. Kravitz a avut, de asemenea, o carieră de actorie de succes, câștigând nominalizări la premii pentru interpretarea sa din „Precious” și „The Hunger Games”. De asemenea, a apărut în „The Hunger Games: Catching Fire” (2013) și „The Butler” (2013) și a avut loc în rolul său în „Zoolander” (2001), „Zoolander 2” (2016) și „The Diving Bell and fluturele” (2007). În 2016, Lenny a avut un rol recurent ca Roland Crane în serialul Fox „Star”.

Viata personala

Lenny a cunoscut-o pe actrița Lisa Bonet la un concert New Edition în 1985 și la început să se întâlnească după doi ani de prietenie. Kravitz sa mutat cu Bonet la New York și s-au căsătorit în Las Vegas pe 16 noiembrie 1987. Cuplul a primit-o pe fiica Zoe pe 1 decembrie 1988, iar ea a crescut pentru a deveni o actriță de succes. Lenny și Lisa au divorțat în 1993, dar au rămas buni prieteni. Kravitz sa întâlnit și cu cântăreața Vanessa Paradis, iar la începutul anilor 2000, sa logodit cu modelul Adriana Lima și cu actrița Nicole Kidman, care mai târziu avea să joace alături de Zoe în serialul HBO „Big Little Lies”. În diferite perioade ale vieții sale, Lenny a urmat o dietă vegetariană, vegană și cu alimente crude. Este membru al organizației caritabile Artists Against Racism și a susținut Amnesty International, Rock the Vote și Zero Hunger.

Premii si onoruri

Kravitz a fost nominalizat la noi premii Grammy, câștigând cea mai bună interpretare vocală rock masculină în 1999, 2000, 2001 și 2002. În 1993, a câștigat un MTV Video Music Award pentru cel mai bun videoclip masculin pentru „Are You Gonna Go My Way. ?” și în anul următor, a câștigat un Brit Award pentru artist solo internațional masculin. Lenny a câștigat, de asemenea, premiile Billboard Music Video Awards, Blockbuster Entertainment Awards, American Music Awards, ASCAP Pop Awards și UK Music Video Awards. A fost desemnat cel mai la modă artist, bărbat la VH1/Vogue Fashion Awards în 1998, și în 2009, a împărțit un premiu Boston Society of Film Critics Award și un premiu Black Reel cu colegii săi de distribuție „Precious” în 2009; premiile Black Reel l-au nominalizat și pe Kravitz pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Imobiliare

În 2001, Lenny a plătit aproape 9 milioane de dolari pentru o casă cu 6 dormitoare și 10 băi în Miami. El a vândut acest conac de 12.000 de metri pătrați pentru 14,5 milioane de dolari în 2005. De asemenea, a deținut case în Paris, Brazilia, Bahamas și New Orleans și și-a vândut penthouse-ul duplex din Manhattan lui Alicia Keys și Swizz Beatz pentru 14,995 milioane dolari în 2010.

Articolul precedentCharles Schwab
Articolul următorDiego Maradona

Related Articles

Ultimele articole