Diego Maradona

Care a fost valoarea netă și salariul lui Diego Maradona?

Diego Maradona a fost un antrenor de fotbal argentinian, manager și fost jucător profesionist de fotbal, care avea o valoare netă de 500.000 de dolari la momentul morții sale. Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

Pe viitorul carierei sale de jucator si antrenor, Diego a castigat zeci de milioane de dolari din salarii si aprobări. La începutul anilor ’80, el a fost unul dintre cei mai bine plătiți sportivi de pe planetă, câștigând câteva milioane pe an din salarii și aprobări cu companii precum Hublot, Puma și Coca-Cola. Din păcate, a avut câteva probleme financiare mai târziu în viață, pe care le veți avea mai târziu în acest articol.

Mulți îl despre cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor (alegerea este în general restrânsă la Pele sau Maradona). Diego a uimit fanii cu alergări palpitante pe lângă mai mulți apărători, iar tehnica sa de dribling a fost excepțională. El a fost, de asemenea, un excelent jucător de joc și marcator instinctual, care putea scufunda cu ușurință piese de gol. Maradona este un erou pentru poporul argentinian, după ce și-a ridicat echipa națională la o victorie la Cupa Mondială în 1986.

În timp ce Diego a lăsat adesea mult de dorit în ceea ce urmărește sportivitatea pe teren, viața sa personală în afara sportului ia eclipsat total cariera profesională în ceea ce privește controversele. De-a lungul vieții sale, Maradona sa luptat cu dependența de droguri, probleme financiare, probleme de sănătate și presiunile faimei internaționale. După ce sa retras din fotbal, legenda argentiniană a început o carieră de manager.

Câștiguri din carieră

Doar între 1984 și 1991, Diego Maradona a câștigat un salariu de 43 de milioane de dolari. După ajustarea pentru inflație, este același lucru cu a câștigat aproximativ 100 de milioane de dolari în dolari de astăzi.

Probleme financiare

Diego Maradona a fost implicat într-o dispută fiscală cu autoritățile italiene, care datează de pe vremea când juca la Napoli. Impozitele neachitate au acumulat amenzi și taxe pe o muncă de peste 30 de ani. În 2009, oficialii italieni au anunțat public că Maradona înaintează 37 de milioane de euro taxe neplătite, care includeau 23 de milioane de euro dobânzi.

Poliția a confiscat câteva dintre bijuteriile lui Diego pentru a plăti datoria, aproximativ 42.000 de euro. Marea majoritate a datoriei rămase au rămas neachitate. Maradona a insistat că nu avea intenția de a plăti vreo dată taxele și a susținut că a fost maltrat pe nedrept de autoritățile italiene. În urma acestor declarații, Diego a fost acuzat de defăimare.

Tinereţe

Diego Armando Maradona sa născut pe 30 octombrie 1960 în Buenos Aires, Argentina. Crescut alaturi de sase frati intr-un sarac de la marginea orasului, Diego a trait in saracie in timpul copilariei sale. Lucrurile s-au schimbat când primele sale abilități au fost depistate de un cercetător de talent și a început să joace pentru o echipă de tineret.

Carieră

La vârsta de 15 ani, Diego și-a făcut debutul profesional pentru Argentinos Juniors și a devenit singurul furnizor pentru familia sa sărăcită. Impresionând rapid la nivel național, a fost promovat de Boca Juniors în 1981 pentru o taxă de 4 milioane de dolari. A petrecut doar un an la clubul pe care se îngrijește de susținut în copilărie înainte de a se transfera la Barcelona în 1982, după o campanie nereușită la Cupa Mondială.

A fost o așteptare considerabilă când a ajuns la Barcelona, ​​​​o echipă care a plătit o taxă record de 7,6 milioane de dolari pentru a semna tânăra vedetă. Deși Maradona a fost adorat de fanii spanioli și a continuat să performeze bine pentru echipă, mandatul său la orașul catalan a fost afectat de o serie de incidente controversate. În 1984, un schimb aprins la văzut pe Diego atacând mai mulți jucători de la Athletic Bilbao și la lovit pe unul dintre ei cu un genunchi la cap. Cearta a dus la o revoltă cu drepturi depline pe stadion, iar Maradona a fost ulterior demis de la FC Barcelona.

Napoli a doborât recordul mondial de transfer stabilit de Diego anterior, plătind aproximativ 10,5 milioane de dolari pentru argentinian. Aici Diego a atins apogeul, conducând echipa la două titluri (inclusiv primul lor din istorie) în timpul uneia dintre adevăratele epoci de aur.

În această perioadă, Diego a ajutat Argentina să câștige Cupa Mondială în 1986. El a lovit mingea cu mâna pentru a marca împotriva Angliei într-o victorie controversată cu 2-1. Întrebat despre asta mai târziu, Maradona a negat handbalul, sugerând în schimb că este „mâna lui Dumnezeu”. Remarca a devenit unul dintre cele mai des repetate momente din istoria fotbalului.

La un moment dat, viața lui personală în afara terenului a provocat un declin rapid în cariera sa de jucător. Cupa Mondială din 1990 a fost o dezamăgire pentru Maradona și echipa argentiniană. În 1992, a fost forțat să părăsească Napoli după ce a fost testat pozitiv la cocaină. În 1994, a fost dat afară de la Cupa Mondială după ce a picat din nou un test antidrog. În următorii câțiva ani, a jucat pentru echipe precum Sevilla și Newell’s Old Boys înainte de a se întoarce la Boca Juniors pentru a-și pune capăt carierei.

Probleme de dependență

Diego Maradona a devenit faimos pentru dependența sa de cocaină. Se presupune că a fost complet dependent de substanță de la mijlocul anilor 80 până în aproximativ 2004. Din păcate, folosind constantă a drogului ia afectat capacitatea de a juca fotbal, iar acest lucru a devenit evident după mutarea sa la Napoli.

În timpul petrecut în orașul italian, a acceptat protecția unui echipaj mafiot care ia aprovizionat cu droguri și femei, în timp ce călătoria pe străzi nederanjat de fanii obsedați. În cele din urmă, a fost testat pozitiv pentru cocaină în 1991 și a lăsat Napoli în dizgrație. De asemenea, a fost testat pozitiv pentru efedrina după ce a jucat două meciuri la Cupa Mondială din 1994.

(JUAN MABROMATA/AFP prin Getty Images)

Probleme de sanatate

Scăderea sănătății și a aptitudinilor fizice a lui Maradona a început chiar înainte de retragerea sa din fotbal. În timp ce era la Napoli, stilul său de viață a început să scape de sub control și-a petrecut cea mai mare parte a săptămânii petrecând între meciuri. De asemenea, a început să se îngrașească și a început să pară din ce în ce mai puțin în formează spre sfârșitul carierei. După pensionare, sănătatea lui Diego a intrat într-un declin și mai abrupt. A devenit rapid obez și la un moment dat a cântărit în total 280 de lire sterline. În cele din urmă, a primit o intervenție chirurgicală de bypass gastric în 2005 pentru a-și face față obezității.

Cu toate acestea, Maradona a continuat să abuzeze de alcool, iar în 2007 a fost internat din cauza hepatitei și a efectelor adverse ale consumului excesiv de alcool. Au urmat imediat zvonuri despre moartea lui, dar Diego a ieșit mai târziu dintr-o unitate de psihiatrie după ce a primit tratament pentru problemele sale de dependență. În 2007, a declarat că nu a consumat alcool sau droguri de mulți ani. În 2018, sa prăbușit în tribună în timp ce privea Argentina jucând la Cupa Mondială FIFA și a avut nevoie de tratament de la paramedici. Pe tot jocului, Diego a băut vin alb, a înjurat fanii din apropiere și-a ridicat degetul mijlociu către camerele care au surprins incidentul. În 2019, a primit tratament pentru sângerare internă cauzată de o hernie.

Probleme legale

În anii 90, Maradona sa luptat cu o serie de probleme juridice notabile. Prima a venit în 1991, după ce Diego a încercat discret să se întâlnească cu prostituate în Napoli. A chemat fără să vrea un serviciu ilicit pentru a organiza întâlnirea pe o linie care era monitorizată de autoritățile italiene, iar acestea au înregistrat întreaga conversație. Deoarece a împărțit cocaină cu prostituate, el a fost în cele din urmă acuzat de o serie de infracțiuni, inclusiv distribuirea și deținerea de cocaină. După ce a fost testat pozitiv pentru cocaină în acel an, Maradona a încercat să se sustragă de la poliție și să fugă în Argentina, dar a fost adus înapoi de autoritățile italiene în timp ce plângea.

O altă problemă majoră a apărut în 1994, în timpul Cupei Mondiale FIFA. Pe lângă faptul că a eșuat la un test antidrog și a fost exclus din competiție, Maradona a făcut titluri în primele faze ale turneului, când a deschis focul asupra jurnaliştilor cu un pistol cu ​​granule din hotelul său. Mai mulți reporteri au fost răniți. Au trecut patru ani înainte ca el să fie acuzat de o pedeapsă cu suspendare de doi ani și zece luni.

Articolul precedentLenny Kravitz
Articolul următorCardi B

Related Articles

Ultimele articole