Joe Frazier

Care a fost valoarea netă a lui Joe Frazier?

Joe Frazier a fost un boxer campion mondial la categoria grea care a concurat din 1965 până în 1981. Joe Frazier avea o netă de 100 de mii de dolari la momentul morții sale în 2011. Printre nenumăratele sale realizări, a fost primul boxer care la învins pe Muhammad Ali și a domnit. ca campion incontestabil la categoria grea din 1970 până în 1973. Frazier și-a încheiat cariera cu 32 de victorii, patru înfrângeri și o singură remiză.

Din păcate, Frazier sa luptat financiar după cariera sa de box. El a recunoscut mai târziu în viața că, în anii de vârf ai câștigurilor financiare, a fost mult prea generos cu prietenii și familia și nu era un om de afaceri foarte bun. Pe 8 noiembrie 2011 Frazier a murit de cancer la ficat. Campionul de box Floyd Mayweather, un mare fan al lui Smokin Joe, sa oferit prin Twitter să plătească pentru costurile de înmormântare a lui Frazier.

Primul început de viață și începutul carierei

Joe Frazier sa născut în 1944 în Beaufort, Carolina de Sud, și a fost crescut de părinții săi mătaș, Rubin și Dolly, în comunitatea rurală Laurel Bay. La vârsta de 15 ani, a început să lucreze la o fermă pentru o familie albă pe nume Bellamy. După ce a văzut că Jim Bellamy a bătut un băiat negru care a avariat accidental unul dintre tractoarele familii, Frazier și-a dat seama că trebuie să părăsească Beaufort. A mers la lucru la fabrica locală de Coca-Cola pentru a câștiga niște bani, iar mai târziu a urcat într-un autobuz care călătorește spre nord. Frazier sa stabilit în cele din urmă în Philadelphia, Pennsylvania.

Frazier a avut o carieră de amatori de succes în box, câștigând trei campionate la categoria grea Gloves de Aur din 1962 până în 1964. În general, recordul său de amatori a fost 38-2. În 1964, Frazier a avut succes la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. Trimis ca înlocuitor pentru accidentatul Buster Mathis, acesta a câștigat medalia de aur în finala împotriva germanului Hans Huber.

Începutul carierei profesionale

În 1965, Frazier a devenit profesionist când la învins pe Woody Goss printr-un knockout tehnic în primul tur. El a continuat să câștige încă trei lupte în acel an, toate prin knockout. Mai târziu, în 1965, un accident de antrenament la lăsat pe Frazier orb legal la ochiul stâng.

Frazier a fost trimis la Los Angeles în 1966 pentru a se antrena cu Eddie Futch, sub care a adoptat tehnica sa defensivă bob-and-weave. Frazier a avut cel mai bun an al său de până acum în 1967, câștigând toate cele șase lupte ale sale. În plus, el a câștigat printr-un knockout într-un meci din statul New York împotriva lui Buster Mathis, deschizând calea pentru pretenția sa la Heavyweight Championship. Frazier și-a apărat afirmația învingându-l pe mexicanul Manuel Ramos și apoi învingându-l pe Oscar Bonavena. În 1969, Frazier și-a apărat titlul New York State Athletic Commission învingându-l pe Dave Zyglewicz într-un KO în primul tur și pe Jerry Quarry într-o oprire din runda a șaptea.

Campionatul Mondial și lupta secolului

Pentru a începe 1970, Frazier a înfruntat campionul WBA Jimmy Ellis la Madison Square Garden și a câștigat printr-un knockout tehnic. Pentru prima sa apara a titlului, Frazier a luptat si la invins pe campionul mondial la categoria grea usoară Bob Foster.

În martie 1971, Frazier la înfruntat pe Muhammad Ali în ceea ce a fost numit „Lupta secolului”. Concursul extrem de competitiv la văzut pe Frazier pierzând primele două runde, dar venind puternic după runda a treia cu cârlige puternice de stânga. În cele din urmă, Frazier a câștigat o decizie unanimă de 15 runde de a revendica titlul. Și-a apărat de două ori titlul cu succes anul următor, eliminând atât Terry Daniels, cât și Ron Stander.

Cameron Spencer / Getty Images

Luptă continuă și retragere

În ciuda faptului că era favorit, Frazier și-a pierdut atât recordul de neînvins 29-0, cât și campionatul mondial la începutul anului 1973, când a fost învins de George Foreman la Kingston, Jamaica. Cu toate acestea, Frazier a câștigat următoarea luptată într-o decizie de 12 runde împotriva lui Joe Bugner la Londra. După aceasta, în 1974, el sa înfruntat pentru a doua oară împotriva lui Muhammad Ali în New York City, aceasta fiind o luptă fără titlu. Ali a câștigat în cele din urmă o decizie unanimă în 12 runde. Mai târziu, Frazier a obținut victorii împotriva lui Jerry Quarry și Jimmy Ellis pentru a se impune din nou drept cel mai mare challenger la categoria grea.

Frazier și Ali au luptat pentru a treia și ultima oară în Manila, Filipine, în octombrie 1975. Supranumit „Thrilla în Manila”, Ali a câștigat meciul brutal prin knockout tehnic. Anul următor, Frazier la înfruntat pe George Foreman pentru a doua oară într-o luptă istovitoare. În urma a două căderi de la Foreman, lupta a fost oprită în runda a cincea; la scurt timp după aceea, Frazier și-a anunțat retragerea.

Revenire și ani mai târziu

Chiar dacă sa retras din punct de vedere tehnic, Frazier a încercat să revină în 1981. A remizat peste zece runde cu Floyd Cummings, apoi sa retras definitiv. După aceasta, Frazier și-a ajutat să-și antreneze copiii Marvis și Jacqui, ambii boxeri. Ultimul copil a devenit campion mondial la categoria grea ușoară WIBA.

Tot după pensionare, Frazier și-a împrumutat vocea la două episoade din „The Simpsons”, în care sa jucat pe sine. A continuat să locuiască în Philadelphia, unde a deținut și a gestionat o sală de box. Înainte de a scoate sala de sport la vânzare în 2009, a înființat Fundația Smokin Joe Frazier cu ajutorul lui Peter Bouchard. Scopul Fundației este de a da înapoi tinerilor care au probleme și au nevoie.

Cariera muzicala

În anii 70, Frazier a format un grup de soul-funk numit Joe Frazier and the Knockouts. A făcut turnee pe scară largă în SUA și Europa și a înregistrat o serie de single-uri, inclusiv „Knock Out Drop”, „You Got the Love”, „First Round Knock-Out” și „Little Dog Heaven”.

Viata personala

Frazier sa căsătorit cu Florence Smith în 1963; cuplul a divorțat în 1985. Frazier a avut cinci copii cu Smith, precum și alții cu femei din relații anterioare. Copiii sunt Marvis, Jacquelin, Weatta, Natasha, Jo-Netta, Derek, Brandon, Joseph Rubin și Joseph Jordan.

La sfârșitul anului 2011, Frazier a fost diagnosticat cu cancer la ficat. A fost plasat rapid sub îngrijire la hospice, unde a murit la vârsta de 67 de ani. La scurt timp a avut loc o înmormântare privată; pe lângă familie și prieteni, la ea au participat Muhammad Ali, Don King, Magic Johnson și Dennis Rodman, printre alți mari mari ai sportului.

Articolul precedentCum sa faci fata persoanelor narcisiste?
Articolul următorTarek el Moussa

Related Articles

Ultimele articole