Cat de periculoase sunt jocurile de noroc online?

Desi dependenta de jocurile de noroc online („jocuri de noroc patologice” in termeni clinici) este in esenta diagnosticata folosind aceleasi criterii ca si jocurile de noroc „obisnuite”, exista unele caracteristici ale jocurilor de noroc online care pot face sa creeze dependenta si mai periculoasa decat jocul intr-un cazinou :

 • Daca un jucator cu probleme petrece doua sau trei zile jucand la un cazinou, este probabil ca cineva sa observe (de exemplu, prietenii, familia, personalul cazinoului etc.). In schimb, jucatorii online pot juca de la serviciu, acasa sau chiar prin intermediul smartphone-urilor fara ca nimeni sa stie ca de fapt joaca jocuri de noroc .
 • O parte foarte importanta a tratamentului dependentei de jocuri de noroc este de a avea o strategie pentru a evita jocurile de noroc. Pentru jocurile de noroc traditionale, acest lucru inseamna de obicei evitarea cazinourilor, VLT-urilor, barurilor sau a altor locatii fizice in care sunt disponibile jocuri de noroc. Cu jocurile de noroc online, evitarea acestei tentatii este mult mai dificila. Fiecare computer cu acces la Internet (fie la serviciu, acasa sau in alta parte) devine un cazinou virtual care asteapta urmatorul pariu .
 • In cazul jocurilor de noroc online, accesul la contul dvs. bancar este intotdeauna la doar un clic distanta , ceea ce face probabilitatea de a pariuri impuls si de a „a pierde” mult mai mult in comparatie cu locurile in care trebuie sa retrageti bani fizic de la o banca.
 • Jocurile de noroc online sunt ilegale in multe tari . Prin urmare, un procent mare de site-uri de jocuri de noroc online sunt inregistrate in tari in care jocurile de noroc online sunt legale . Nu este de mirare ca aceste companii de jocuri de noroc online nu sunt bine reglementate. Poate fi dificil sa determinati exact cine conduce un cazinou online, daca cotele declarate sunt corecte si pot exista putine optiuni legale de urmat daca cineva a fost fraudat .
 • Unul dintre cele mai frecvente „trucuri” folosite de cazinourile online este sa ofere o versiune „free to play” a jocurilor lor. Desigur, scopul este de a introduce noi jucatori in jocurile de noroc online si de a-i face sa se simta confortabil sa plaseze pariuri reali pe bani reali dupa ce au avut ceva succes cu versiunea gratuita . Si cum se asigura site-urile de pariuri pe internet ca jucatorii noi au succes? Simplu, cotele sunt umflate pentru a favoriza jucatorul atunci cand el sau ea joaca pentru bani de joc. Procedand astfel, jucatorul presupune in mod incorect ca succesul pe care l-a avut cu versiunea gratuita se va traduce in succes atunci cand foloseste bani reali. Desigur, sansele in favoarea casei vor reveni imediat ce vei juca pe bani reali .
 • Pe internet, uneori este usor sa uiti ca banii electronici sunt inca bani reali (intrebati orice utilizator eBay cat de usor este sa urmariti o afacere cu mult peste pretul rezonabil) . Jucatorii pot folosi carti de credit pentru a depune bani intr-un cont online pe care il pot accesa deoarece fondurile se epuizeaza inevitabil.
 • Site-urile de jocuri de noroc online pot folosi programe de calculator pentru a reprezenta ceea ce se poate crede a fi jucatori umani reali . Acesti „boti de poker” pot fi programati atat pentru un joc optim, cat si pentru a creste suma pe care jucatorii umani o pariaza .
 • Jucatorii online pot cadea, fara sa stie, victimele practicilor inselatoare ale adversarilor . De exemplu, o tehnica comuna implica coluziunea intre jucatorii de poker online. Adica, mai multi jucatori se afla de fapt in aceeasi locatie fizica si impartasesc informatii pentru a le oferi un avantaj fata de ceilalti jucatori .
 • In timp ce cazinourile terestre pot interzice jucatorii problematici, putin se poate face pentru a impiedica un jucator compulsiv sa acceseze site-urile de jocuri de noroc online dupa bunul plac . Site-urile de jocuri de noroc online au adesea politici de restrictie a accesului (de exemplu, pentru jucatorii minori si pentru cei care au renuntat), dar capacitatea lor de a aplica acest lucru este foarte discutabila. In plus, un jucator interzis de pe un site se poate inscrie pur si simplu pe altul cu doar cateva clicuri de mouse.
 • Jocurile de noroc online de acasa ofera o mai mare comoditate decat jocul intr-un cazinou, permite plasarea pariurilor fara controlul altora, ofera o interfata mai scufundata si permite jucatorilor sa plaseze pariuri dupa consumul intens de droguri sau alcool . Mariti atat durata timpului de joc, cat si suma de bani pariata.
 • Jucatorii care furnizeaza fara sa stie informatii personale sau detalii despre cardul de credit catre site-uri web de jocuri de noroc online nesecurizate (si sunt multe) si se pot expune riscului de furt de identitate si frauda cu cardul de credit.
Articolul precedentDJ Khaled
Articolul următorKenny Rogers

Related Articles

Ultimele articole