Kenny Rogers

Care a fost valoarea netă a lui Kenny Rogers?

Kenny Rogers a fost un cântăreț, compozitor, actor, producător, fotograf și antreprenor american de country, care avea o valoare netă de 250 de milioane de dolari la momentul morții sale, pe 20 martie 2020. Cunoscută în întreaga lume ca una dintre adevăratele legende ale gen muzical country, Rogers a vândut peste 165 de milioane de discuri în lume și a lansat peste 65 de albume.

Deși a murit, Kenny a avut un impact de durată asupra lumii muzicii, devenind unul dintre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile de-a lungul carierei sale. De-a lungul deceniilor, Rogers a lansat albume care au cuprins mai multe genuri diferite, inclusiv jazz, folk, pop, rock și country. În afara muzicii, Kenny Rogers sa bucurat de o carieră de actorie considerabilă.

Tinereţe

Kenneth Ray Rogers sa născut pe 21 august 1938 în Houston, Texas. Tatăl său era dulgher, iar mama sa asistentă asistentă. A urmat liceul din Houston și a început să câștige spectacole de talent de la o vârstă fragedă. În timp ce a crescut, a lucrat la o serie de slujbe ciudate – uneori câștigând chiar și 9 USD pe săptămână. După ce a absolvit liceul, Rogers a urmat Universitatea din Houston.

Carieră

Kenneth Rogers și-a început cariera muzicală în anii 1950 și a experimentat cu o gamă largă de stiluri muzicale înainte de a câștiga un loc în industrie. El a câștigat o atenție considerabilă timpurie pentru hit-ul său din 1957 „That Crazy Feeling”, înainte de a experimenta jazz, country-pop și rock psihedelic în următorii câțiva ani. În anii 60, Rogers sa alăturat unui grup de jazz numit „Bobby Doyle Three”. Deși grupul sa desființat în cele din urmă după câțiva ani, au câștigat o expunere semnificativă cu hit „Here’s That Rainy Day”.

Spre sfârșitul anilor 60, Rogers a început să lucreze ca producător, scriitor și muzician de sesiune pentru alți artiști. Sa alăturat apoi grupului New Christy Minstrels ca contrabasist – dar a plecat la scurt timp după ce trupa nu a reușit să aibă succes. El și câțiva membri ai grupului au creat ulterior Prima Ediție, un grup care a fost redenumit mai târziu „Kenny Rogers și Prima Ediție”. Această trupă a lansat cu succes o serie de hituri, inclusiv „Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In).” Piesa a fost renumită în timpul unei secvențe de vis memorabile din filmul „The Big Lebowski”, cu Jeff Bridges în rol principal.

Kenny Rogers și Prima ediție au lansat și multe alte informații în această activitate, inclusiv „But You Know I Love You”, „Ruby, Don’t Take Your Love to Town „Tell It All, Brother”, „Rueben James, „ și „Ceva arde.” Când grupul sa desființat în 1976, Kenny Rogers a început o carieră solo și a atras cu succes atât publicul pop, cât și publicul country.

Primul său album ca artist solo a fost „Love Lifted Me”. Piesa de titlu și multe altele s-au clasat bine, iar Rogers a continuat cu un album omonim mai târziu în 1976. Single-ul său „Lucille” a fost un hit major și a ajuns în fruntea topurilor din 12 țări. Datorită acestui succes popular, multe dintre albumele lui Rogers au ajuns pe discul de plată în următorii câțiva ani. Spre sfârșitul anilor 1970, Kenny Rogers a început să colaboreze cu Dottie West la o serie de proiecte, inclusiv piese precum „Every Time Two Fools Collide”, „Anyone Who Isn’t Me Tonight”, „What Are We Doin’ in Dragoste” , „Tot ce am nevoie de tine” și „Până o pot face pe cont propriu”. Acest mișcare de succes a luat sfârșitul în 1991, când West a fost ucis într-un accident de mașină.

De-a lungul anilor 1980, Rogers a făcut echipă cu cântăreți Dolly Parton, Kim Carnes, Sheena Easton, Lionel Richie și Lynda Carter pentru o serie de hituri de succes. Richie a colaborat cu Rogers la piese precum „Lady” și albumul „Share Your Love”. Sheena Easton a apărut în hit-ul lui Rogers „We’ve Got Tonight”, care sa clasat extrem de bine. Spre sfârșitul deceniului, a câștigat un premiu Grammy pentru cea mai bună colaborare country cu voce pentru piesa sa „Make No Mistake, She’s Mine”, cu Ronnie Milsap.

După ce a semnat cu Capitol Records în anii 2000, Rogers a revenit și a început să creeze hituri din nou. De asemenea, a făcut un turnee în această activitate. În 2013, a fost inclus în Country Music Hall of Fame. După ce a lansat albumul „You Can’t Make Old Friends” în 2013, Rogers a anunțat că se va retrage la sfârșitul turneului său „The Gambler’s Last Deal” în 2015.

(Fotografia de Kevin Winter/Getty Images)

Capra Smitty

Kenny Rogers era faimos pentru că avea sau capră de companie pe nume Smitty. A ținut capra de la un prieten în 2008, iar în următorii câțiva ani, cei doi au devenit incredibil de apropiați. Sa spus că Smitty îl ajută pe Rogers să ajungă la o stare de liniște după perioade lungi și stresante pe drum în timpul turneelor.

Relații

Kenneth a fost căsătoria de cinci ori în total de-a lungul vieții. Prima sa căsătorie a fost cu Janice Gordon în 1958 și au divorțat în 1960, după ce au avut un copil împreună. În același an în care a fost finalizat divorțul, Rogers sa căsătorie cu a doua sa soție, Jean. Căsătoria a durat trei ani înainte de a se termina prin divorț în 1963. Apoi a fost căsătorit cu Margo Anderson din 1964 până în 1976. Pe căsătoria lor, cuplul a avut un copil împreună.

Până în 1977, Kenneth Rogers se recăsătorise cu Marianne Gordon. Această căsătorie a durat până în 1993, iar cuplul a avut împreună un copil înainte de a divorța. A cincea și ultima sa căsătorie a fost cu Wanda Miller în 1997. Wanda a născut gemeni, iar cuplul a rămas împreună timp de 22 de ani până la moartea lui Roger.

Trecere

Pe 20 martie 2020, Kenneth Rogers a murit din cauze naturale. Și-a trăit ultimele zile sub îngrijire în hospice în Sandy Springs, Georgia. După moartea muzicianului, familia sa anunțat intenția de a organiza un memorial public după ce restricții privind coronavirusul au fost ridicate.

Imobiliare

În 2018, Rogers și-a vândut casa de 13.000 de metri pătrați din suburbiile de nord a Atlanta pentru 2.383 milioane de dolari. El a cumpărat proprietatea de 1,5 milioane de dolari în 2012 pentru 1,5 milioane de dolari și a scos-o pentru prima dată la vânzare în 2014 pentru 4,8 milioane de dolari. Casa de inspirație mediteraneană sunt șase dormitoare și 10 șeminee. În plus, portofoliul imobiliar al lui Rogers a inclus odată două proprietăți luxoase din California, în Bel-Air și, respectiv, Beverly Hills.

Related Articles

Ultimele articole