Jimmie Walker

Care este valoarea netă a lui Jimmie Walker?

Jimmie Walker este un actor și comedian american care are o netă de 800 de mii de dolari. Walker este cel mai faimos pentru rolul lui James Evans Jr. („JJ”) în sitcomul CBS „Good Times” (1974–1979), de unde a generat popular slogan „Dyn-O-Mite!” Jimmie a început să interpreteze stand-up comedy la sfârșitul anilor ’60 și are peste 50 de credite de actorie în numele său, inclusiv filmele „Let’s Do It Again” (1975) și „Airplane!” (1980), filmul TV „The Greatest Thing That Almost Happened” (1977) și emisiunile de televiziune „At Ease” (1983) și „Bustin’ Loose” (1987–1988). În 2012, Walker a publicat cartea „Dynomite!: Good Times, Bad Times, Our Times–A Memoir”.

Tinereţe

Jimmie Walker sa născut James Carter Walker Jr. pe 25 iunie 1947, în Brooklyn, New York. A crescut în Bronx cu mama Lorena, tatal James Sr. și sora Beverly. James Sr. a lucrat ca portar Pullman, iar Lorena era șefa secției de asistență medicală la un spital. Jimmie a urmat liceul Theodore Roosevelt și a luat parte la programul SEEK (Search for Education, Evaluation, and Knowledge), care a fost finanțat de statul New York. Prin SEEK, Walker a aflat despre ingineria radio și a fost angajat de postul de radio din New York WRVR. Începând cu World Series 1964, Jimmie a lucrat ca vânzător la Yankee Stadium când era adolescent, iar Mickey Mantle ia dat odată un dolar de argint.

Carieră

Walker și-a început cariera de stand-up comedy în 1969, după ce a apărut la „Jack Paar Show” și „Rowan & Martin’s Laugh In”, directorul de casting pentru „Good Times” la văzut pe Jimmie și la ales în rolul lui James „JJ” Evans Jr. Serialul a difuzat 133 de episod în șase sezoane și ia adus lui Walker două nominalizări la Globul de Aur. Sloganul „Dy-no-mite!”, care este atribuit lui John Rich, unul dintre regizorii emisiunii, a fost prezentat în specialul TV Land „The 100 Greatest TV Quotes and Catch Phrases”. În timp ce juca în „Good Times”, Jimmie a lansat albumul de comedie stand-up „Dyn-o-mite” (1975). Co-starurile lui Walker, John Amos și Esther Rolle, au devenit frustrați de direcție în care a urmat serialul din cauza popularității lui JJ, Rolle afirmând: „El” s 18 și nu lucrează. Nu stie sa scrie sau sa citeasca. El nu se gândește. Spectacolul nu a început să fie așa… Încetul cu încetul – cu ajutorul artistului, presupun, pentru că nu mi-au putut face asta – l-au făcut pe JJ mai prost și au mărit rolul.” Amos a mai spus nemulțumirea lui, spunând: „Scriitorii ar prefera să-i pună o pălărie de găină pe JJ și să-l pună să se ridice spunând „DY-NO-MITE”, și astfel ar putea pierde câteva minute și să nu fie nevoiți să scrie dialoguri semnificative”.

(Fotografia de Mark Davis/Getty Images pentru TV Land)

În 1975, Walker a apărut în filmul regizat de Sidney Poitier „Let’s Do It Again”, urmat de „Rabbit Test” din anii 1978 și „The Concorde… Airport ’79” din 1979. Walker a jucat împreună cu James Earl Jones și Debbie Allen în filmul de televiziune din 1977 „The Greatest Thing That Almost Happened”, iar în acel an, a jucat pentru prima dată în „The Love Boat”; va continua să apară în încă cinci episoade ale serialului. În 180, Jimmie a apărut în filmul de parodie „Airplane!”, care a încasat 171 de milioane de dolari la box office, și în filmul TV „Murder Can Hurt You”, apoi a jucat în „Fantasy Island” (1982) și „Cagney”. & Lacey” (1983). El a jucat în rolul Sgt. Val Valentine în sitcomul ABC „At Ease” în 1983 și din 1987 până în 1988, la jucat pe Sonny Barnes în serialul sindicalizat „Bustin’ Loose”. Walker a jucat în filmul din 1987 „Going Bananas” alături de Dom DeLuise și a apărut în filmul științifico-fantastic din 1991 „The Guyver”. A jucat în „The Larry Sanders Show” (1994), „In the House” (1995), „Space Ghost Coast to Coast” (1996), „Scrubs” (2001; 2002) și „Everybody Hates Chris” (2006; 2008), iar în anii ’90, a găzduit emisiuni radio la WOAI, WHIO, KKAR și WLS.

Jimmie a avut o cameo în filmul din 2010 „Big Money Rustlas”, apoi a apărut în filmul „Super Shark” (2011) și în comedia „What Goes Around Comes Around” (2012). În 2015, a apărut în filmul „Sweet Lorraine”, iar în 2016, a jucat alături de Robert De Niro, Leslie Mann, Harvey Keitel, Edie Falco și Danny DeVito în „The Comedian”. În 2019, Walker a apărut ca el însuși „Live in Front of a Studio Audience: Good Times”, care a recreat episodul din 1975 „The Politicians”, cu Jay Pharoah jucând rolul lui JJ The special, care a jucat și pe Andre. Braugher, Viola Davis și Tiffany Haddish, au câștigat un Primetime Emmy pentru cea mai remarcabilă variantă specială (live). În 2020, Walker a apărut în filmul „A Wrestling Christmas Miracle”. Jimmie a apărut și la „The $10,

Frederick M. Brown/Getty Images

Viata personala

Într-un episod din 2012 din „The Wendy Williams Show”, Jimmie a declarat că a avut multe iubite, dar nu sa căsătorit și nici nu a avut copii. În 2017, sa zvonit că Walker se întâlnește cu expertul conservator Ann Coulter, dar Coulter a abordat zvonurile trimițând pe Twitter „Cei mai buni prieteni, iubește-l, fără dragoste”. Din punct de vedere politic, Jimmie sa descris ca fiind un „realist independent” și a spus că se opune acțiuni afirmative. Într-un interviu din 2012 pentru CNN, el a declarat că se opune din punct de vedere moral căsătoriei homosexuale, dar că „ar trebui aprobată pentru că bătălia nu merită războiul”. În 2017, Walker a apărut la „Fox News” și și-a exprimat sprijinul pentru Donald Trump, spunând „Sunt pentru probabilitatea 90 la sută din lucrurile pe care le face”.

Premii și nominalizări

În 2006, Jimmie și co-starurile lui din „Good Times” John Amos, Ralph Carter, Ja’net DuBois și BernNadette Stanis au primit un Impact Award la TV Land Awards. Serialul a câștigat, de asemenea, nominalizări la Globul de Aur Walker pentru cel mai bun actor în rol secundar – televiziune în 1975 și 1976.

Articolul precedentHopsin
Articolul următorCum poate afecta o relatie lipsa de afectiune?

Related Articles

Ultimele articole