In capitala poti sa schiezi – Parc transformat în casa Mosului – muntele a venit in Bucuresti

In capitala poti sa schiezi – muntele a venit in Bucuresti

Anul acesta centrul distracţiei din oraş se va muta în parcul din sectorul 4, unde se va deschide prima pârtie din Capitală. Bucureştenii vor putea folosi gratuit pârtia de schi care are o lungime de 200 de metri, dar şi patinoarul de 1.800 de metri pătraţi deschis lângă aceasta.

Lucrările la pârtia de schi din Tineretului sunt pe ultima sută de metri .
Pentru bucureştenii care nu vor avea cum să meargă la munte în acestă iarnă, Primăria Sectorului 4 a găsit o soluţie: o pârtie artificială chiar în mijlocul oraşului, ce va fi deschisă până pe 30 martie anul viitor.

Pârtia şi celelalte puncte de atracţie sunt situate pe platoul din spatele Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului.

Cele două tunuri de zăpadă vor intra în funcţiune în această dimineaţă, astfel încât la ora 18.00, când este programată deschiderea oficială a pârtiei, aceasta să fie numai bună de schiat.

Bucureştenii vor putea schia şi noaptea, întrucât pista este dotată cu o instalaţie nocturnă.

Parc transformat în casa Moşului

Pe lângă distracţiile oferite iubitorilor de sporturi de iarnă, autorităţile au amenajat „Acasă la Moş Crăciun“, un târg de brazi şi câteva căsuţe, de unde vizitatorii vor putea degusta vin fiert, turtă dulce şi alte produse specifice Sărbătorilor de iarnă.

„Costurile amenajării acestor spaţii – pârtia, patinoarul, miniorăşelul «Ţara lui Moş Crăciun», dar şi cele aproximativ 30 de căsuţe – nu au fost suportate de către Primărie, ci provin din sponsorizări”, a spus primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Edilul sectorului face mare petrecere diseară. Vor fi focuri de artificii şi concerte susţinute de Bere Gratis, Direcţia 5, Fly Project, Iris, Simplu, Andreea Bălan şi Alex.

Schiuri şi sănii, închiriate contra cost

Pe pârtie şi patinoar, intrarea va fi gratuită, iar săniile şi schiurile se vor închiria fără bani, pe baza buletinului, în limita stocului disponibil. „Sperăm ca vremea să nu ne dea peste cap planurile pentru această seară.

Tunurile de zăpadă artificială funcţionează şi la temperaturi de 10 grade, însă consumul de curent electric ar fi mult mai mare”, a mai adaugat primarul sectorului 4.

Atât la pârtia de schi, cât şi la patinoar, vor fi şi instructori pentru copii, iar personalul care se va ocupa de organizarea distracţiilor este format din voluntari.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole