Huey Lewis

Care este valoarea netă a lui Huey Lewis?

Huey Lewis este un cântăreț, compozitor și actor american care are o netă de 25 de milioane de dolari. El este cel mai bine cunoscut pentru cariera sa muzical alaturi de trupa sa, Huey Lewis and the News. Anterior, a mai fost activ cu trupa Clover.

Tinereţe

Hugh Anthony Cregg III, mai cunoscut sub numele său profesional Huey Lewis, sa născut în New York City la 5 iulie 1950. Tatăl său, Hugh Anthony Cregg Jr., era din Boston și provine dintr-o familie irlandeză-americană. Mama lui, Maria Magdalena Barcinski, era din Varșovia, Polonia. Deși sa născut în New York City, Lewis a fost de fapt crescut în California. Acolo, el și familia lui au locuit în diferite locuri din jurul județului Marin, inclusiv Valea Tamalpais, Căpșună și Valea Mill. Părinții lui au divorțat când el avea treisprezece ani. Tatăl său vitreg este Lew Welch, un poet Beat Generation. Lewis la creditat pe Welch drept una dintre inspirațiile sale, mai ales în timpul adolescenței.

Pentru liceu, Lewis a urmat școala pregătitoare pentru bărbați Lawrenceville School din New Jersey. Acolo, el a fost un jucător de baseball din toate statele membre și un student splendid. Se pare că a obținut chiar și un scor perfect la secțiunea de matematică a SAT când a luat-o în 1967.

După liceu, a făcut autostopul prin Statele Unite înapoi la New York City, apoi a plecat într-o călătorie în Europa. În Europa, a călătorit în jur și a cântat muzică, chiar și a cântat cu armonică lui. Când sa întors în SUA, sa înscris la Universitatea Cornell în programul de inginerie. Cu toate acestea, a renunțat la facultatea în timpul anului junior pentru a cânta muzică. El a lucrat, de asemenea, o serie de slujbe ciudate, făcând totul, de amenajarea teritoriului și tâmplărie până la planificarea evenimentelor.

Carieră

În 1971, Lewis sa alăturat trupei Clover. A cântat la armonică și, de asemenea, cânta ocazional vocea principală pe cântece selectate. În 1976, Clover a părăsit zona Bay pentru a merge la Los Angeles, unde au avut marea lor vacanță și au fost descoperiți de producătorul muzical englez Nick Lowe. Nick a convins trupa să se mute în Marea Britanie, unde au lansat două albume, „Unavailable” (1977) și „Love on the Wire” (1977). Din păcate, ambele albume nu au avut succes, iar trupa sa întors în California în 1978 și sa desființat în același an.

Apoi a format trupa Huey Lewis and the News, care avea să devină în curând unul dintre cele mai populare concerte muzicale ale anilor 1980. Trupa a avut zeci de single-uri de succes și o serie de videoclipuri extreme de populare.

Au lansat primul lor album împreună, „Huey Lewis and the News”, în 1980. Au urmat cu „Picture This” în 1982 și „Sports” în 1983. „Sports” a vândut peste 10 milioane de albume în întreaga lume, făcându- l unul dintre cele mai populare albume pop din toate timpurile. În plus, „Sports” a avut patru melodii diferite care au devenit hituri de top zece, iar albumul a devenit al doilea cel mai bun album din 1984, în spatele „Thriller” al lui Michael Jackson.

Huey Lewis and the News au urmat succesul „Sports” cu al patrulea album de studio, „Fore!”, în 1986. A ajuns să fie o altă lansare multi-platină. — Înainte! De fapt, conține cinci single-uri din top-10 (unul mai mult decât obținuse „Sports”), iar albumul în sine sa clasat pe primul loc în topurile Billboard.

(Fotografia de David Redfern/Redferns)

Pe lângă albumele lor de mare succes, Huey Lewis and the News au atins un nou nivel de faimă când single-ul lor, „The Power of Love”, a fost prezentat în popularul film de succes din 1985 „Back to the Future”. Trupa a creat melodia specială pentru a fi folosită în film. Single-ul a devenit probabil cea mai faimoasă melodie a trupei. Au avut o altă melodie, „Back in Time”, care a fost prezentată în continuarea filmului „Back to the Future Part II” (1989). Deși nu au lansat muzică, trupa a petrecut cea mai mare parte a anilor 1980 și 1990 în turnee. Celelalte albume de studio ale lor includ „Small World” (1988), „Hard at Play” (1991), „Four Chords & Several Years Ago” (1994), „Plan B” (2001), „Soulsville” (2010) și „Vremea” (2020).

Alte Obiective

Pe lângă cariera sa muzicală profitabilă, lui Lewis ia plăcut și actoria. A apărut în filme precum „Duets” (2000) cu Gwyneth Paltrow, „Short Cuts” (1993) și „Sphere” (1998). De asemenea, a apărut ca invitat la emisiuni de televiziune „One Tree Hill” (2004), „The King of Queens” (2006), „Hot in Cleveland” (2010-2015) și „The Cleveland Show” (2011) . .

Huey a făcut o scurtă cameo în primul film „Înapoi în viitor” ca judecător de audiție al trupei. În film, Marty joacă o versiune timpurie a „Power of Love” pentru audiția sa. Lewis, jucând rolul unui judecător, îl întrerupe pe Marty devreme în audiție cu acum celebrul vers „You’re just too darn loud”. Interesant este că atunci când scena a fost filmată, melodia nu a fost încă scrisă sau înregistrată complet. Huey și trupa au trebuit să ofere lui Michael J. Fox, actorul care îl interpretează pe Marty, o mostră timpurie a ceea ce avea să devină un riff foarte faimos.

Viata personala

În 1983, Lewis sa căsătorit cu Sidney Conroy, secretarul managerului său. Au doi copii împreună. În 2018, Lewis a fost diagnosticat cu boala Meniere. Această boală afectează urechea internă și poate duce la simptome precum vertij, tinitus și pierderea auzului. Din cauza dificultăților sale cu auzul, Lewis a fost de fapt forțat să anuleze restul spectacolelor muzicale pe care el și trupa sa le programează în turneul lor din 2018. Înainte de diagnosticul său, Huey și News au susținut în mod constant 80-100 de emisiuni pe an.

Imobiliare

Huey și-a petrecut o mare parte din viața de adult trăind în Marin County, California, deținând și o a doua casă în Montana. El și-a cumpărat primul teren la sfârșitul anilor 1980 și în cele din urmă a doritonat șapte proprietăți suplimentare pentru a crea ceea ce este acum ferm de peste 500 de acri în Stevensville, Montana, care îi servește drept reședință principală.

Prima dată a cunoscut Montana după ce prietenii l-au introdus în lumea pescuitului cu muscă. Astăzi este un practicant avid al acestui sport. El a luat vecini precum Tom Brokaw în excursii de pescuit cu muscă.

Related Articles

Ultimele articole