Daniel Cormier

Daniel Cormier Valoare netă și salariu: Daniel Cormier este un artist marțial mixt american pensionar și fost luptător olimpic, care are o netă de 6 milioane de dolari. În timpul carierei sale în MMA, Cormier a devenit al doilea luptător din istoria UFC care deține titluri în două clase diferite de greutate, simultan. De asemenea, a devenit primul luptător care a apărat cu succes titluri în două divizii separate.

În afara octogonului UFC, Daniel este un luptător internațional care a făcut parte din Echipa Mondială sau Olimpică a SUA de șase ori. Acest lucru a dus la o medalie mondială de bronz. De asemenea, a devenit vicecampion la Cupa Mondială de Lupte și a câștigat medalii de aur și bronz la Jocurile Panamericane. Este de două ori campion panamerican. Înainte de a se alătura UFC, Cormier a concurat în Strikeforce și King of the Cage, devenind campion la categoria grea în ambele organizații. După ce sa retras din UFC, Daniel a devenit analist și comentator pentru organizație.

Viața timpurie: Daniel Ryan Cormier sa născut pe 20 martie 1979 în Lafayette, Louisiana. Crescut alături de patru frați, Daniel a trăit o tragedie la o vârstă fragedă. Când avea doar șapte ani, tatăl său a fost împușcat și ucis de Ziua Recunoștinței. În anii de liceu ai lui Daniel, a devenit un luptător pasionat. Cormier a câștigat în cele din următorul 3 campionat de stat Louisiana, pierzând doar de două ori după ce a părăsit clasa a 9-a. Și-a părăsit anii de liceu cu un record incredibil de 101-9.

După absolvire, Daniel a urmat Colegiul Comunitar Colby din Kansas. Și-a continuat călătoria la lupte, devenind de două ori campion național la colegiu de juniori, înainte de a se transfera la Oklahoma State University pentru a lupta în Divizia I. Sa dovedit a fi destul de eficient, deși a pierdut de șase ori în fața lui Cael Sanderson și nu a ajuns să ajungă la toate… Statutul american.

Carieră: După ce a părăsit Universitatea de Stat din Oklahoma cu o diplomă în sociologie, Daniel Cormier a intrat în lumea luptei libere. În cele din urmă, a ocupat locul patru în timpul Jocurilor Olimpice din 2004. Apoi a concurat în evenimente precum Campionatele Mondiale de Lupte, Jocurile Panamericane și Liga Real Pro Wrestling. Mai în 2008, Cormier și-a pus ochii pe o carieră în artele marțiale mixte. A început să se antreneze ca kickboxer pentru a-și câștiga lovitura, iar Daniel a câștigat ulterior primele meciuri în Australia.

Până în 2010, Daniel Cormier a fost unul dintre luptătorii emergenti de la Strikeforce. El a învins un număr de luptători în acest timp la Strikeforce, inclusiv Jason Riley, Devin Cole, Jeff Monson, Antonio Silva și Josh Barnett.

Prima luptă a lui Daniel în UFC a venit împotriva lui Frank Mir în 2013. Victorii ulterioare au venit din nou luptători precum Roy Nelson, Patrick Cummins și Dan Henderson. Până în acest moment, Cormier era una dintre cele mai faimoase figuri din MMA. A debutat cu un nou tip de pantof de luptă și sa bucurat de alte oferte de susținere a produselor.

În 2014, Cormier a suferit o înfrângere împotriva lui Jon Jones. Deși Jones și-a păstrat titlul de campionat la categoria grea ușoară după această luptă, el a fost rapid depusă a acestei onoare după ce sa confruntat cu acuzații de infracțiune în New Mexico. Cormier a fost apoi plasat într-o luptă împotriva lui Anthony Johnson pentru titlul de categorie grea ușoară, acum vacant. Deși Daniel a fost aruncat imediat de o mână dreaptă vicioasă de Johnson, a rămas în luptă și în cele din urmă și-a supus rivalului. Cormier era acum noul campion la categoria grea ușoară.

După ce la învins pe Alexander Gustafsson în 2015, Daniel a anunțat că a semnat un contract de opt lupte cu UFC pentru o taxă nedezvăluită. În următorii câțiva ani, Cormier la învins pe Anderson Silva, dar a fost forțat să se retragă din mai multe lupte din cauza rănilor, inclusiv o revanșă împotriva lui Jon Jones. În 2017, Cormier sa confruntat în cele din urmă cu Jones din nou. A pierdut lupta și campionatul la categoria grea ușoară după ce a fost eliminat de o lovitură în cap.

Steve Marcus/Getty Images

Cu toate acestea, Jones a fost semnalat pentru utilizarea potențială a steroizilor anabolizanți, ceea ce a fost confirmat ulterior. Drept urmare, lui Cormier i sa redat vechiul titlu. Daniel și-a apărat apoi titlul împotriva luptătorilor precum Volkan Oezdemir. A câștigat apoi titlul la categoria grea după ce la învins pe Stipe Miocic. Apoi a învins acest al doilea titlu împotriva lui Derrick Lewis, dar a pierdut împotriva lui Miocic într-o revanșă în 2019. În 2020, Daniel a pierdut împotriva lui Miocic pentru a doua oară și-a anunțat retragerea la scurt timp după aceea.

După ce sa retras din MMA, Daniel sa concentrat pe munca ca antrenor de lupte. În prezent, el acționează ca antrenor principal de lupte la Gilroy High School din California. A ocupat pentru prima dată această funcție înainte de pensionare și antrenează studenții din 2018.

Probleme de sănătate: Daniel Cormier a suferit o dată insuficiență renală în timpul său ca luptător olimpic, iar acest lucru a fost cauzat de tăierea excesivă. Din cauza acestor probleme, mulți observatori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea lui Cormier de a crește în greutate în timpul zilelor sale UFC.

Relații: Daniel Cormier are un număr de copii cu diverse femei. Unul dintre acești copii a murit într-un accident de mașină în 2003. În 2011, el și logodnica sa de atunci, Salina Deleon, au primit un fiu pe lume. Fiul său este acum un luptător amator, Cormier fiind antrenor asistent. În 2012, el și Deleon au primit un al doilea copil pe lume. În 2017, cei doi au fost căsătoriți.

Câștiguri UFC: În iulie 2018, Cormier la învins pe Stipe Miocic la UFC 226 din Las Vegas, aducând recordul său la 21 – 1. El a câștigat o rata fixă ​​​​de 500.000 USD pentru victorie. Pe 18 august 2019, Daniel a pierdut în fața lui Stipe într-o revanșă la UFC 241. Daniel a câștigat 750.000 USD pentru luptă, în timp ce Stipe a câștigat 500.000 USD. Amândoi probabil au câștigat sume aproximativ similare din reducerea veniturilor Pay Per View.

Articolul precedentHuey Lewis
Articolul următorDick Clark

Related Articles

Ultimele articole