Dick Clark

Care era valoarea netă a lui Dick Clark?

Dick Clark a fost un gazdă american de televiziune și radio, care avea o avere netă de 200 de milioane de dolari la momentul morții sale, în 2012. Dick Clark a fost cel mai faimos pentru găzduirea „American Bandstand” și „Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve”. În timpul carierei sale îndelungate, Clark a prezentat audiențelor de televiziune și radio americane sute de trupe și artiști solo care vor deveni foarte populari. Dick Clark s-a stins din viață pe 18 aprilie 2012 în Santa Monica, California, la vârsta de 82 de ani. A suferit un accident vascular cerebral debilitant în 2004, ceea ce i-a făcut dificil pentru Clark să-și continue îndatoririle de găzduire în noaptea de Revelion. După accident vascular cerebral, Clark a fost înlocuit de Ryan Seacrest.

Pe lângă munca sa ca gazdă pentru emisiuni de televiziune, radio și jocuri, a fost și CEO al Dick Clark Productions. Dick Clark Productions are sediul în Santa Monica, California, și a produs sute de programe populare de când a fost fondată în 1957. Dick Clark Productions a fost implicată în spectacole, inclusiv Globurile de Aur, Country Music Awards și American Music Awards. În 2007, Dick Clark și-a vândut compania proprietarului Washington Redskins, Dan Snyder, pentru 175 de milioane de dolari.

Tinereţe

Richard Augustus Wagstaff Clark Jr. s-a născut pe 30 noiembrie 1929 în Mount Vernon, New York, fiul lui Richard Augustus Clark Julia Fuller Clark. El este de etnie engleză. Singurul său frate, Bradley Clark, a fost un pilot al celui de-al Doilea Război Mondial care a fost ucis în mod tragic în Bătălia Bulge. Clark a fost un student mediu care a urmat liceul AB Davis din Mount Vernon, NY.

La vârsta incredibil de tânără de 10 ani, Clark și-a anunțat visul de a deveni prezentator de emisiuni radio și l-a urmărit de-a lungul adolescenței. La 16 ani, Clark și-a început primul loc de muncă la WRUN, un post de radio din Roma, New York, care era deținut de unchiul său, în camera de corespondență. Clark a fost rapid promovat meteorologic și crainic radio la WRUN înainte de a pleca la facultate. A urmat cursurile Universității din Syracuse, unde a absolvit cu o diplomă în publicitate și o diplomă în radio în 1951. În timpul mandatului său de facultate, a lucrat la postul de țară WOLF-AM și a fost, de asemenea, membru al fraternității Kappa Epsilon.

Cariera de divertisment

După absolvire, Clark s-a întors pentru scurt timp la WRUN, sub numele de Dick Clay. Clark a lucrat apoi la mai multe posturi de radio și televiziune înainte de a accepta un loc de muncă ca disc jockey la WFIL, un post de radio din Philadelphia, Pennsylvania, în 1952. În perioada petrecută la WFIL, Clark a lucrat și ca gazdă înlocuitoare obișnuită pentru Bob Horn’s Bandstand. În cele din urmă, el a preluat funcția de gazdă permanentă după arestarea lui Bob Horn la conducerea în stare de ebrietate în 1956.

Bandstand a fost preluat de rețeaua de televiziune ABC și redenumit în American Bandstand, unde a debutat la nivel național pe 5 august 1957. Spectacolul a câștigat rapid popularitate, în mare parte datorită imaginii curate și a abilităților naturale de comunicare ale lui Clark pentru a face muzica actuală la timp prezentabil părinților. Clark a avut un succes uriaș atât pentru publicul adolescent, cât și pentru părinți.

În 1958, The Dick Clark Show a fost adăugat la programul ABC de sâmbătă seara, unde a depășit 20 de milioane de vizualizări până la sfârșitul primului său an. Artiștii prezentați în emisiune erau cunoscuți că au avut un impuls masiv în cariera lor după ce au apărut și în emisiunea lui Clark. A existat o audiență estimată la aproximativ 50 de milioane de oameni.

În 1964, Clark a mutat spectacolul din Philadelphia în Los Angeles, unde a rulat zilnic de luni până vineri până în 1963. A început să fie difuzat săptămânal sâmbăta până în 1988. Spectacolul a fost în cele din urmă anulat, deși a fost restabilit pentru scurt timp cu noul gazdă David Hirsch. , în 1989.

În 1981, Clark a creat și găzduit The Dick Clark National Music Survey pentru Mutual Broadcasting System, care a numărat în jos primele 30 de hituri contemporane ale săptămânii.

Clark a lucrat, de asemenea, ca gazdă de spectacole de jocuri în timpul carierei sale. El l-a înlocuit pe Ed McMahon ca gazdă a emisiunii Missing Links în 1964 și mai târziu a devenit prima gazdă a The $10.000 Pyramid, un joc de asociere de cuvinte, care a avut premiera pe 26 martie 1973 la CBS.

Kevin Winter/Getty Images

Clark a câștigat trei premii Emmy pentru cel mai bun prezentator de jocuri în timpul perioadei sale la Piramida de 10.000 USD, care a avut mai multe spin-off și a câștigat nouă premii Emmy pentru cel mai bun spectacol de jocuri, depășit doar de versiunea sindicalizată a lui Jeopardy. În 1988, Clark și-a încheiat perioada de gazdă pentru Pyramid, deși s-a întors ca invitat în spinoff-urile ulterioare.

Clark a mai găzduit The Challengers (1990-1991), Scattergories (1993), It Takes Two (1997) și Winning Lines (2000). De asemenea, a co-produs Let’s Make A Deal, găzduit de Bob Hilton în perioada 1990-1991 și a lucrat ca producător executiv la emisiunea de jocuri TV Greed de la Fox, găzduită de Chuck Woolery, între 1999-2000.

Revelionul Rockin’ Eve al lui Dick Clark a fost produs pentru prima dată de Clark în 1972. Emisiunea a fost difuzată pe NBC ca o specială muzicală care a inclus și acoperire a festivităților din New York și a fost găzduită de George Carlin și Three Dog Night. În 1974, programul a fost mutat la ABC și Clark a preluat funcția de gazdă. Emisiunea a cunoscut un mare succes și popularitate și a devenit cea mai urmărită emisiune de Revelion.

Clark a găzduit o varietate de alte programe speciale și concursuri TV. Clark a făcut, de asemenea, mai multe apariții în invitați, inclusiv o apariție notoriu de umor în serialul TV Perry Mason.

Câștiguri/Investiții

În perioada de glorie a succesului American Bandstand, Clark nu câștiga prea mulți bani. Cel puțin, nu aproape de mulți bani pe care i-ai câștiga astăzi ca gazda unui show de succes mega sindicalizat la nivel național (exemplu: Ryan Seacrest câștigă peste 60 de milioane de dolari pe an ca prezentator și prezentator de televiziune). Pentru a-și suplimenta câștigurile, Clark a investit masiv în mai multe domenii profitabile ale afacerii muzicale, inclusiv publicarea muzicală, managementul talentelor, mărfuri pentru artiști și distribuția de discuri. Aceste investiții au făcut ca valoarea netă a lui Dick Clark să se ridice. Într-un exemplu care a apărut în timpul audierilor din Congres, Clark a recunoscut că o investiție de 125 de dolari a companiei de discuri i-a plătit peste 30.000 de dolari în aproximativ doi ani. Din pacate, Congresul Statelor Unite a văzut în cele din urmă aceste afaceri secundare ca un conflict de interese ca parte a investigațiilor lor asupra payola (DJ-ii sunt plătiți pentru a cânta anumite discuri). Chiar dacă Clark a negat vehement că ar fi împins vreodată pe unul dintre artiștii săi în mod nedrept, a fost forțat să-și vândă toate interesele în industria muzicală în 1960.

Cariera de afaceri

Clark deținea mai multe posturi de radio. Din 1964 până în 1978, a deținut KPRO (acum KFOO) în Riverside, California, sub numele de Progress Broadcasting. În 1967, a achiziționat KGUD-AM-FM în Santa Barbara, California.

Clark a produs, de asemenea, American Music Awards în 1973 și a devenit public sub numele de Dick Clark Productions în 1987.

În 1982, Clark și-a lansat propriul grup de sindicare radio numit United Stations Radio Network, care mai târziu a fuzionat a devenit Unistar și a vândut Westwood One Radio în 1994.

În 1995, Clark și fostul partener de afaceri Nick Verbitsky au început o nouă versiune a United Stations Radio Network, care a dat naștere celebrului Dick Clark’s Rock, Roll & Remember.

Clark avea, de asemenea, proprietate parțială într-un lanț de restaurante cu tematică muzicală (Dick Clark’s American Bandstand Grill), la care mai există locații în Newark, New Jersey, Phoenix, Arizona, Cranbury, New Jersey și Branson, Missouri.

Viata personala

Prima căsătorie a lui Clark a fost cu Barbara Mallery în 1952. Cuplul a avut un fiu, Richard A. Clark, și a divorțat în 1961. S-a căsătorit cu Loretta Martin în 1962. Au avut doi copii, Duane și Cindy, și au divorțat în 1971. Al treilea și căsătoria finală a fost cu Kari Wigton cu care s-a căsătorit în 1977. De asemenea, a avut trei nepoți.

Clark a suferit de diabet de tip 2 și a suferit un accident vascular cerebral în decembrie 2004. Clark a murit pe 8 aprilie 2012, la vârsta de 82 de ani, în urma unui atac de cord în timp ce era supus unei proceduri de corectare a prostatei mărite.

Imobiliare

Dick și Kim dețineau mai multe case în zona LA. Proprietatea lor cea mai notabilă a fost un complex îndepărtat de 23 de acri din Malibu, care a fost modelat după desenul său preferat, The Flintstones. Chiar înainte de a muri, casa a fost scoasă la vânzare pentru 3,35 milioane de dolari. S-a vândut un an mai târziu pentru 1,778 milioane de dolari.

Din anii 1970 până la moartea sa, Dick a deținut o proprietate pe malul oceanului în Malibu. Această proprietate este una dintre puținele din Malibu care are o piscină pe partea de plajă a lotului. Majoritatea proprietăților de pe malul mării din Malibu nu au piscine deloc, doar o mică parte are piscine pe nisip.

În 2002, Dick a cumpărat un bluff de 11 acri în Malibu, deasupra plajei Latigo, de la Universitatea Pepperdine, pentru 15 milioane de dolari. Proprietatea avea o casă principală de 6.600 de metri pătrați și o casă de oaspeți de 2.000 de metri pătrați. Astăzi, proprietatea, cunoscută sub numele de „Gulls Way” este un loc de nuntă și evenimente extrem de dorit. Astăzi, această proprietate este probabil în valoare de cel puțin 30 de milioane de dolari.

Articolul precedentDaniel Cormier
Articolul următorJohn DeLorean

Related Articles

Ultimele articole