Acestea sunt cele 5 infectii cu transmitere sexuala (ITS) fara nici un simptom

Cand vine vorba de infectii cu transmitere sexuala (ITS) sau boli cu transmitere sexuala (STD), majoritatea oamenilor nici macar nu stiu ca sunt infectati. De aceea, astazi, sa aruncam putina lumina asupra anumitor tipuri de ITS care prezinta putine sau deloc simptome. Si daca sunt lasate netratate, acestea pot chiar sa va impiedice sanatatea reproductiva si chiar fertilitatea.

Ce ITS pot trece fara simptome?

Exista numeroase tipuri de ITS care pot prezenta sau nu simptome. Infectiile cu simptome pot fi usor detectate si vindecate. Cu toate acestea, ITS fara simptome ar putea fi chiar dificil de diagnosticat, deoarece aceste infectii pot exista fara a prezenta niciun simptom.

Aflati mai multe informatii despre tipurile de ITS care nu provoaca aproape nici un simptom si, prin urmare, sunt greu de recunoscut.

Iata 5 ITS fara niciun simptom, conform specialistilor:

1. Gonoree

Gonoreea este una dintre cele mai frecvente ITS si este cauzata de o bacterie cunoscuta sub numele de Neisseria gonorrhoeae. Un numar mare de femei cu gonoree nu prezinta semne evidente, iar acest lucru poate cauza probleme grave. Un specialist spune: „Poate duce la boli inflamatorii pelvine, tesuturi cicatrice care blocheaza trompele uterine, dificultati in timpul sarcinii si dureri abdominale cronice.”

Desi este complet vindecabil, va puteti proteja de bolile cu transmitere sexuala precum gonoreea prin practicarea sexului sigur. 

Aceasta infectie se poate transmite de la o persoana la alta prin sex oral, vaginal si anal neprotejat. Este posibil sa aveti drojdie vaginala, dureri in gat, secretii vaginale, urinare frecventa, dureri abdominale inferioare, febra, pete si perioade mai grele.

2. Chlamydia

Chlamydia este o infectie cu transmitere sexuala frecvent intalnita la majoritatea oamenilor. Se raspandeste prin sex oral, anal si vaginal si este cauzata de bacteria Chlamydia trachomatis. Se intampla la grupa de varsta 15-24 de ani. Un specialist spune: „Este cunoscuta ca o boala tacuta, deoarece poate duce la cicatrizarea trompelor uterine, a ovarelor si a mucoasei endometriale. Invita chiar infertilitatea tubara si sarcina extrauterina.” Femeile insarcinate cu aceasta infectie risca sa o transmita copiilor nenascuti in timpul nasterii.

3. Virusul imunodeficientei umane (HIV)

Este un virus transmis prin sange, transmisibil sexual. „Virusul imunodeficientei umane (HIV) este o boala cu transmitere sexuala care poate ramane nedetectata pentru o lunga perioada de timp. Persoanele cu HIV pot avea simptome asemanatoare gripei care nu sunt observate de o persoana care nu le cunoaste”, spune specialistul . Daca o persoana se imbolnaveste cu HIV si nu primeste tratament, atunci el sau ea se poate imbolnavi mai tarziu de SIDA.

4. Herpes genital

O ITS numita herpes genital se poate raspandi in timpul sexului oral, anal si vaginal. Cu toate acestea, sansele de transmitere a acestui tip de herpes sunt relativ scazute. O persoana cu herpes genital poate sa nu aiba niciun simptom sau poate avea doar unele minore. Din acest motiv, multe persoane nu sunt in masura sa identifice si sa vindece afectiunea. rani si ulcere mici si dureroase, urinarea dureroasa si scurgerile vaginale atipice sunt toate efectele posibile ale acestei infectii.

5. Trichomonaza

Trichomonaza apare din cauza unui parazit protozoar care este frecvent intalnit la femei. Uneori, cateva femei pot avea dureri la urinare sau la actul sexual, roseata, o senzatie de arsura, mancarime sau chiar scurgeri vaginale mirositoare. Cu toate acestea, „Trihomoniaza la un numar mare de barbati si femei nu va duce la niciun simptom”, spune specialistul .

Daca aveti simptome cum ar fi scurgeri vaginale neobisnuite, urinari crescute, urina urat mirositoare, dureri abdominale inferioare, durere in timpul actului sexual, urinare dureroasa, sangerare intre menstruatii, mancarime acolo jos, miros vaginal puternic si umflaturi sau rani la nivelul organelor genitale zona, rezervati imediat o programare la medicul dumneavoastra.

Articolul precedentBecky G
Articolul următorHuey Lewis

Related Articles

Ultimele articole