Ghid util alegere costume de baie

Indiferent dacă faceti doar plaja sau înotați la piscină, veți dori un costum de baie care să se potrivească bine, să va faca sa va simtiti cat mai confortabil si sa ramana la locul lui. Găsirea costumelor de baie potrivite va depinde de o serie de alegeri personale: cât de activ intenționați să fiți, cât de mult sprijin aveți nevoie sau cât de multă piele doriți să arătați. Din fericire, gama de stiluri de costume de baie, modele și siluete disponibile face ușoară găsirea unui costum care să măgulească și sa fie si functional totodata.

Atunci când alegeți un costum de baie pentru activitățile dvs. preferate de apă, luați în considerare următorii patru factori:

Alegeți-vă stilul de costume de baie în funcție de activitatea dvs.: modul în care vă veți deplasa și cât de mult vă veți confrunta cu expunerea la soare vă vor ajuta să vă ghidați alegerile. Dacă petreceți mult timp scufundându-vă sub valuri, de exemplu, alegeți un costum dintr-o bucată sau un bluză cu spate sau curele groase încrucișate, astfel încât costumul dvs. să rămână sigur. Decideți câta acoperire doriti: De exemplu, dacă intenționați să vă petreceți ziua la plajă făcând plajă, trebuie sa alegeti un costum cat mai decupat pentru a va putea bronza in voie.

Decideți ce țesături și caracteristici de design doriți: țesăturile cu uscare rapidă facilitează trecerea de la jocul în apă până la relaxarea la piscină. 

Găsiți un stil confortabil: doriți să petreceți mai mult timp concentrându-vă asupra activității dvs. de apă și mai puțin timp pe plaja? Ori de câte ori puteți, cel mai bine este să încercați costumul și să va miscati pentru a vedea cat de confortabil este acesta si cat de mult va permite sa va miscati in voie.

Țesătură cu uscare rapidă. Dacă intenționați să petreceți mult timp în și în afara apei, luați în considerare alegerea costumelor de baie care se usucă rapid. Costumele cu uscare rapidă ajută, de asemenea, la prevenirea frecării, deoarece elimină umezeala de pe piele. Este posibil ca țesăturile mai groase sau costumele cu amestecuri de bumbac să nu se usuce la fel de repede.   

Țesătură de protecție solară. Țesătura de protecție solară vă ajută să vă protejați de razele ultraviolete dăunătoare care pot duce la arsuri solare. Îmbrăcămintea este evaluată pe o scară UPF (factor de protecție ultravioletă) de la 15 la 50+ pe baza eficienței sale împotriva luminii ultraviolete A (UVA) și ultraviolete B (UVB). Cu cât numărul UPF este mai mare, cu atât este mai protector. 

Căptușeală interioară: Unele costume de baie pentru bărbați sunt prevăzute cu slip interior din plasă sau cu altă căptușeală pentru a preveni frecarea și pentru a oferi o acoperire suplimentară. Costumele pentru femei pot include căptușeli pentru o mai mare opacitate atunci când sunt umede, iar unele au căptușeli speciale care ajută costumul să se agațe de pielea ta și să-l împiedice să alunece.

Cupe de sutien detașabile: Unele femei preferă o siluetă îmbunătățită și o acoperire modestă pe care le obțin cu cupe de sutien căptușite, dar cele care nu le plac le pot îndepărta cu ușurință.

Related Articles

Ultimele articole