George W. Bush

Care este valoarea netă a lui George W. Bush?

George W. Bush este un politician, om de afaceri și autor american care are o netă de 50 de milioane de dolari. Deși este cel mai bine cunoscut drept al 43-lea președinte al Statelor Unite, George W. Bush a fost implicat în mai multe afaceri înainte de cariera sa politică. A fost implicat și în armată. Este fiul lui George HW Bush, care a fost cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite. Deoarece cei doi președinți au nume foarte asemănătoare, fiul este adesea numit Bush Junior. Președintele Bush Junior este bine cunoscut pentru lansarea Războiului împotriva terorii după 9/11, precum și pentru gestionarea recesiunii din 2008.

Tinereţe

Bush Junior sa născut pe 6 iulie 1946, în Connecticut. La aceea vreme, tatăl său a studiat la Yale. Mama lui, Barbara Bush, era căsătorită cu Bush Senior de un an. A fost crescut alături de patru frați, inclusiv Jeb Bush. Un alt frate a murit de leucemie la vârsta de trei ani. Carierele politice se desfășoară în familia Bush, iar bunicul lui Bush Junior, Prescott Bush, a fost senator din Connecticut.

După ce a urmat școlile pregătitoare, George W. Bush a fost trimis la un internat din Massachusetts. Deși dosarul său academic a fost destul de nedistins, el acționat ca majorete șef. Apoi a trecut la Yale, unde a studiat istoria, a continuat să joace ca majorete și a făcut echipa de start pentru echipa de rugby. De asemenea, sa alăturat societății Skull and Bones în ultimul său an. Bush Junior era un student mediu și a fost respins de Facultatea de Drept de la Universitatea din Texas. Harvard Business School la acceptat însă pe viitorul politician și el a reușit să-și obțină MBA la această instituție – o diplomă pentru care niciun alt președinte american nu a obținut-o.

Alex Wong/Getty Images

Serviciu militar

Înainte de a merge la Harvard Business School, Bush Senior sa alăturat Gărzii Naționale Aeriene din Texas. Acest lucru a fost în perioada războiului din Vietnam, deși Bush Junior nu a văzut niciodată luptă activă în acest conflict. În schimb, a înregistrat un număr de ore de zbor și a făcut exerciții cu paznicul, bucurându-se ulterior de a promova. După ce sa implicat în activități politice, nu a participat la exerciții și a lipsit de la examenele fizice programate, Bush Junior a fost extern onorabil.

Obiective de afaceri

După ce a absolvit Harvard, Bush era gata să-și folosească MBA. În 1977, viitorul președinte a lansat Arbusto Energy, care mai târziu a devenit Bush Exploration. Junior sa concentrat asupra industriei petroliere în următorii câțiva ani, călărind urcurile și coborâșurile prețurilor petrolului și fiind acuzat de tranzacții privilegiate pe parcurs. În următorii câțiva ani, Bush Junior a fost implicat în companii petroliere precum Spectrum 7, care mai târziu a devenit HKN, inc. El acționat ca președinte și membru al consiliului de administrație pentru aceste companii.

Poate cea mai profitabilă investiție a lui Bush a fost în echipa de baseball Texas Rangers. După ce a investit 500.000 de dolari în echipă și a condus un grup de alți investitori în domeniul francizei pentru 89 de milioane de dolari, Bush a devenit partenerul general director. Junior a fost implicat activ în activitățile echipei și a participat la multe dintre jocuri – alegând să stea alături de fani în loc să fie într-o cutie privată. În cele din urmă, Bush Junior a ales să-și vândă acțiunile în 1998 pentru 15 milioane de dolari. Acest lucru a reprezentat un profit masiv, având în vedere că Bush a investit personal doar 800.000 de dolari în echipă.

(Fotografia de Roger L. Wollenberg-Pool/Getty Images)

Cariera politica

George W. Bush sa implicat pentru prima dată în politică în 1978, când a candidat pentru Camera Reprezentanților într-unul dintre districtele din Texas. Bush Junior a pierdut cu 46% din voturi. Zece ani mai târziu, Bush Junior și-a ajutat tatăl cu campania electorală și a călătorit la Washington, DC În cele din urmă, Junior avea să călătorească prin țară pentru a-și ajuta tatăl să obțină sprijin. Situația sa jucat din nou în 1991, iar tatăl său a fost numit consilier de campanie pentru campania de realegere.

În 1994, George W. Bush a candidat pentru guvernatorul Texasului. El a câștigat în 1995 cu 53% din voturi. Cele mai importante momente ale timpului său ca guvernator includ permisiunea texanilor să obțină un permis de transport de arme ascunse, reduceri de taxe de 2 miliarde de dolari și ajutarea Texasului să devină cel mai mare furnizor de energie electrică eoliană la națiuni. Până în anul 2000, mass-media evalua potențialul lui Bush Junior de a deveni următorul președinte și el a căutat nominalizarea prezidențială republicană la scurt timp după ce a fost reale ca guvernator al Texasului.

George W. Bush a anunțat planuri de extindere a armatei SUA și a sugerat că este mai mult un centrist în comparație cu alții conservatori. De asemenea, sa angajat să reducă taxele. Până în iulie, el îl alesese pe Dick Cheney drept partener de candidatură și nu mult după aceea câștigase nominalizarea republicană. Mai târziu în acel an, el la învins pe Al Gore într-un scrutin strâns.

Preşedinţie

George W. Bush avea inițial planuri ambițioase pentru politica internă a Statelor Unite, dar acestea au fost în curând deraiate de atacurile teroriste din 11 septembrie. Curând după aceea, au venit războaiele în Irak și Afganistan, care au devenit punctele centrale ale președinției lui Bush Junior. Acestea războaie s-ar dovedi un punct de discuție importantă și benefică în campania de realegere de succes a lui Bush Junior. Deși George W. Bush a început puternic în ochii poporului american, ratele sale de aprobare au scăzut constant, atingând pragul de jos în timpul prăbușirii și recesiunii imobiliare din 2008.

Viata personala

În 1977, George W. Bush a cunoscut-o pe Laura Welch la un grătar din curte. Mai târziu în acel an, s-au căsătorit. În 1982, Laura a născut gemene. După ce a părăsit Casa Albă, George W. Bush a devenit un pictor pasionat. De asemenea, este interesat de golf și baseball.

Tom Pennington/Getty Images

Imobiliare

Casa principală a președintelui George W. Bush este situată în cartierul din nordul Dallas din Preston Hollow. Președintele George W. Bush și doamna Bush și-au împărțit timpul între această casă și ferma lor de 1.500 de acri, lângă Crawford, Texas. Casa lor din Dallas se află într-un cul-de-sac cu puțin trafic care oferă securitate pentru fostul președinte.

Sa zvonit că câteva dintre casele din apropiere au fost cumpărate și de familia Bush, asigurând o locație și mai sigură pentru fostul președinte. Casa lui din Dallas este o casă cu un singur etaj, din cărămidă roșu deschis, cu o suprafață totală de 8.500 de metri pătrați și este situată la doar câțiva mile de locul bibliotecii sale prezidențiale.

Controversă

Serviciul militar al lui George Bush Junior a fost analizat de-a lungul anilor, mai ales în timpul campaniilor prezidențiale. Unii au sugerat că i sa acordat un tratament preferențial din cauza tatălui său, subliniind înregistrările sale inconsecvente de prezență și fapt că nu a fost niciodată chemat să lupte în Vietnam. George W. Bush a avut probleme legate de abuzul de alcool de-a lungul anilor. I sa eliberat DUI în 1976 și a fost amendat. Acest lucru a dus la suspendarea permisului său. Mulți au pus la îndoială legitimitatea președinției sale, deoarece Bush nu a câștigat votul popular. Mai exact, a existat o controversă considerabilă în jurul renumărării voturilor în Florida înainte de a învestirea sa.

Articolul precedentSammy Davis, Jr.
Articolul următorDoug Flutie

Related Articles

Ultimele articole