Sammy Davis, Jr.

Care a fost valoarea netă a lui Sammy Davis, Jr.?

Sammy Davis, Jr. a fost un animator american care avea o avea netă egală cu 5 milioane de dolari la momentul morții sale în 1990. Valoarea netă a lui Sammy ar fi putut fi mult mai mare, dar situația sa financiară nu a fost ajutată de faptul că era căsătoria de trei ori și a avut patru copii. Mai important, la momentul morții sale, el avea datorii către Internal Revenue Service în valoare de 7 milioane de dolari (echivalent cu 13 milioane de dolari după ajustarea pentru inflație). Moșia lui Davis a fost, de asemenea, subiectul multor bătălii legale.

Cunoscut sub numele de „Mr. Show Business”, Sammy a fost un cântăreț, dansator, muzician, actor și impresionist desăvârșit, care a lansat zeci de album și a jucat în peste 70 de proiecte de film și televiziune. El a câștigat o nominalizare la Tony pentru cel mai bun actor într-un muzical pentru interpretarea sa din „Golden Boy” (1964) de pe Broadway și a apărut în filme notabile precum „Porgy and Bess” (1959), „Ocean’s 11” (1960) și „Alerta de ghiulea” (1981). Din păcate, Davis a murit de cancer la gât în ​​mai 1990, la vârsta de 64 de ani.

Tinereţe

Sammy Davis, Jr. sa născut Samuel George Davis, Jr. la 8 decembrie 1925, în Harlem, New York City. Părinții săi, Sammy Davis Sr. și Elvera Sanchez erau ambii dansatori de vodevil și s-au despărțit când Sammy avea 3 ani. Sammy Sr. a primit custodia fiului său, la dus în turneu și la învățat să danseze, alături de Will Mastin, care a fost nașul lui Davis. Sammy, tatăl său și Mastin au interpretat rolul Will Mastin Trio, când Davis avea 7 ani, el a obținut rolul principal în filmul din 1933 „Rufus Jones for President”. Sammy a fost recrutat în armată la 18 ani și a servit în armată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A suferit abuzuri din partea soldaților albi din sud, ceea ce a dus la ruperea nasului de mai multe ori.

Carieră

În 1949, Davis a înregistrat cântece de blues sub numele lui Charlie Green și Shorty Muggins pentru Capitol Records, când Will Mastin Trio sa deschis pentru Janis Paige la Ciro’s în 1951, publicul plin de stele ia plăcut impresiile lui Sammy și în curând, a început să găsească succesul. pe cont propriu. În 1955, și-a lansat albumul de studio de debut, „Starring Sammy Davis Jr.”, iar în anul următor, a jucat în „Mr. Wonderful” de pe Broadway. Davis a devenit membru al celebrului grup de șobolani în 1959; Frank Sinatra a fost liderul haitei, iar Dean Martin, Peter Lawford și Joey Bishop au fost, de asemenea, membri. The Rat Pack a cântat în Las Vegas și a făcut împreună filmul din 1960 „Ocean’s 11”, urmat de „Sergenții 3” din 1962 și „Robin și cele 7 Cape” din 1964. Davis a jucat în serialul special din 1959 „Sammy”

În 1969, cântecul său „I’ve Gotta Be Me” a ocupat primul loc în topul single-urilor Easy Listening și a lansat single-ul de succes „The Candy Man” în 1972. În anii 1970, Sammy a jucat în mai multe emisiuni TV, inclusiv „All in the Family” (1972) și „Charlie’s Angels” (1977), iar interpretarea lui în rolul lui Chip Warren din „One Life to Live” (1979) ia adus o nominalizare la Emmy la zi. În 1985, Davis a sponsorizat Institutul Național al Ficatului Sammy Davis Jr. de la Universitatea de Medicină și Stomatologie din New Jersey, după ce a suferit de ciroză. El a declara: „„Nu am băut de un an și jumătate pentru că este ceva înspăimântător când un doctor spune: „Dacă bei, vei muri”. În 1988, Sammy trebuia să meargă în turneu cu Frank Sinatra și Dean Martin, dar Frank nu era mulțumit de Dean, care nu părea atât de interesat să cânte, așa că Liza Minnelli la înlocuit pe Martin în „The Ultimate Event”. În timpul turneului, Sammy a fost diagnosticat cu cancer la gât și nu a putut performa din cauza tratamentelor sale. Davis și-a publicat autobiografia, „Yes I Can: The Story of Sammy Davis, Jr.”, în 1965 și a urmat-o cu „Why Me?: The Sammy Davis, Jr. Story” în 1980. A treia sa autobiografie , „Sammy: Autobiografia lui Sammy Davis, Jr.”, a fost lansat în 2000.

Ballard/Daily Express/Getty Images

Viata personala

Sammy a avut o relație cu actrița Kim Novak în 1957, dar președintele Columbia Pictures, Harry Cohn, era îngrijorat de reacții rasiste, iar în curând Davis a fost amenințat de mafioți apropiați de Cohn. Se pare că, în ianuarie 1958, mafiotul Mickey Cohen ia spus tatălui lui Sammy că, dacă „Davis nu sa căsătorit cu o femeie de culoare în 48 de ore, i-ar scoate celălalt ochi și i-ar rupe ambele picioare”. Sammy ia oferit cântăreței Loray White (cu care se întâlnise anterior) 25.000 de dolari să se căsătorească cu el, promițându-i că vor putea desface căsătoria după un an. S-au căsătorit la hotelul Sands din Las Vegas pe 10 ianuarie 1958 și au divorțat în aprilie 1959. Davis sa căsătorie cu actrița de origine suedeză May Britt pe 13 noiembrie 1960 și i-au întâmpinat fiica Tracey pe 5 iulie 1961. și fiii adoptivi Mark (născut în 1960) și Jeff (născut în 1963) înainte de a divorța în 1968 din cauza aventurilor lui Sammy cu cântăreața Lola Falana. După ce Davis și Britt s-au despărțit, Sammy a început să abuzeze de droguri și alcool. Sa căsătorie cu dansatorul Altovise Gore pe 11 mai 1970 și l-au adoptat pe fiul Manny (născut în 1978) în 1989.

În noiembrie 1954, Sammy și-a pierdut ochiul stâng într-un accident de mașină în San Bernardino, California. El a purtat o plastură pentru ochi timp de șase luni înainte de ai se potrivi un ochi de sticlă. Deși Davis a fost crescut de o tată baptist, sa convertit la iudaism în 1961. Sammy era democrat, dar sa împrietenit cu Richard Nixon și la susținută la Convenția Națională Republicană din 1972. În timpul războiului din Vietnam, a călătorit în Vietnam pentru a se. distra. trupele și, în calitate de membru al Biroului de Acțiune Specială pentru Prevenirea Abuzului de Droguri al lui Nixon, Davis a observat și a programelor militare de reabilitare a drogurilor. În 1973, Sammy și Altovise au devenit primii afro-americani invitați să doarmă la Casa Albă. Davis a fost implicat în Mișcarea pentru Drepturile Civile în anii 1960,

Moartea și Moșie

În august 1989, Davis și-a pierdut capacitatea de a gusta mâncare și a început să simtă o gâdilă în gât din cauza unei tumori canceroase. Medicii i-au recomandat să facă o laringectomie, dar Sammy a preferat să-și păstreze vocea, așa că a fost tratat cu chimioterapie și radiații. După ce cancerul a revenit, i sa extirpat laringele, dar a murit la casa sa din Beverly Hills la două luni după operație, pe 16 mai 1990. Davis a fost înmormântat la Glendale’s Forest Lawn Memorial Park, lângă tatăl său și Will Mastin, și la două zile. după ce a murit, luminile de neon din Las Vegas Strip au fost estompate timp de 10 minute în onoarea lui.

Averea lui Sammy valorează aproximativ 4 milioane de dolari, iar cea mai mare parte a lăsat-o văduvei sale. Cu toate acestea, el datora 7 milioane de dolari către IRS (5,2 milioane de dolari plus dobânzi și penalități), iar din moment ce Altovise a semnat împreună cu declarațiile fiscale ale lui Davis, ea a fost răspunzătoare pentru datoria lui și a trebuit să fie. scoată la licitație bunurile și bunurile lui Sammy pentru a strânge banii. Altovise a ajuns la o înțelegere cu IRS în 1997, iar după moartea ei în 2009, fiul lor, Manny, a devenit executorul proprietății, precum și deținătorul majoritar al drepturilor asupra operelor creative ale tatălui său.

Imobiliare

În anii 1970, Sammy a cumpărat o proprietate de 1,25 acri în Beverly Hills, care includea o casă de 11.000 de metri pătrați plus o casă de oaspeți. A locuit acolo până la moarte. La aproximativ șase luni după moartea sa, familia sa a scos la vânzarea acestui conac pentru 4,25 milioane de dolari. Iată un tur video al casei de la o vânzare recentă:

Premii si onoruri

Davis a câștigat un premiu postul Grammy pentru viață în 2001 și „What Kind of Fool Am I?” a fost inclus în Grammy Hall of Fame în 2002. El a câștigat, de asemenea, nominalizări pentru Interpretarea vocală masculină solo și Recordul anului pentru „What Kind of Fool Am I?” în 1962 și vocalist masculin pop pentru „Candy Man” în 1972. „Celebrarea a 60-a aniversare a lui Sammy Davis Jr.” a câștigat un Emmy pentru cea mai bună varietate, muzică sau comedie în 1990 și a primit nominalizări pentru „The Swinging World of Sammy Davis” Jr.”, „One Life to Live” și „The Cosby Show”. American Guild of Variety Artists la numit pe Sammy Man of the Year în 1961 și a primit premiul NAACP Spingarn Medal Award în 1968. A primit un premiu special de citare a Academiei Naționale de Arte și Științe Televizoare în 1974 și o stea pe Hollywood Walk of Fame în 1960. Davis a primit o distincție Kennedy Center Honor în 1987 și a fost inclus în NAACP Image Awards Hall of Fame (1989), Las Vegas Walk of Stars (2006), International Civil Rights Walk of Fame (2008) și National Rhythm & Blues Hall of Fame (2017). În 1981, Sammy a primit un doctorat onorific în literatura de la Universitatea din Atlanta.

Articolul precedentAdam Clayton
Articolul următorGeorge W. Bush

Related Articles

Ultimele articole