Doug Flutie

Care este valoarea netă și câștigurile din carieră ale lui Doug Flutie?

Doug Flutie este un jucător de fotbal profesionist american pensionat, care are o avere netă de 10 milioane de dolari. După ce a captat atenția lumii sportului în timpul carierei sale universitare, Doug sa impus în cele din urmă în NFL și USFL cu echipe precum Los Angeles Rams, New Jersey Generals, Chicago Bears și New England Patriots.

După ani în NFL, Flutie sa mutat în Canadian Football League și a jucat pentru BC Lions. După ce a jucat pentru Calgary Stampeders și Toronto Argonauts, Doug sa întors în NFL pentru a-și încheia cariera cu Buffalo Bills, San Diego Chargers și New England Patriots din nou. Cariera sa de 20 de ani sa încheiat în 2006.

Deși Flutie a avut cu siguranță o carieră profesională incredibilă, el va fi amintit în mare măsură pentru o piese specială în timpul acestor zile de facultate. Cunoscut printre fanii de fotbal pur și simplu ca „The Pass”, Doug a aruncat pasa de touchdown „Hail Flutie” într-un joc legendar împotriva Miami. A câștigat premii Boston College, inclusiv râvnitul Trofeu Heisman.

După ce sa retras din fotbal, Doug Flutie a devenit analist pentru ESPN și NBC, acoperind mai ales jocurile de fotbal din colegiu. În 2011, la început să se concentreze mai mult pe muncă cu NBC. În 2014, a devenit comentator de culoare pentru Notre Dame cu NBC.

Tinereţe

Douglas Richard Flutie sa născut pe 23 octombrie 1962 în Manchester, Maryland. Flutie are moștenire libaneză prin străbunicii săi paterni, care au fost imigranți în Statele Unite. La vârsta de șase ani, sa mutat împreună cu familia la Melbourne Beach, Florida, tatăl și-a luat luând un loc de muncă ca inginer aerospațial. Doug a crescut cu fratele său mai mic, Darren, care a devenit și un fotbalist de succes.

În timpul anilor de liceu ai lui Doug, potențialul său atletic a devenit imediat clar. Și-a condus echipa la două campionate din județul Brevard înainte ca familia să se mute înapoi la Natick, Massachusetts, în 1976. Înapoi la Natick, Flutie sa dovedit încă o dată a fi o figură influentă în echipa de fotbal a școlii sale. De asemenea, a jucat fotbal, baschet și baseball.

Cariera universitară

Flutie a jucat fotbal la colegiu pentru Boston College – singura școală care părea interesată să-l recruteze. Timp de trei ani, la începutul anilor 80, Flutie a devenit o figură legendară în echipă, câștigând Trofeul Heisman, Premiul Maxwell și Premiul Național Quarterback Davey O’Brien. Momentul său cel mare a împotriva lui Miami Hurricanes în 1984, când a aruncat a venit de câștigător cu doar șase secunde la cronometru.

Deși Flutie a atins faima pe scară largă ca urmare a trecerii sale „Hail Flutie”, observatorii s-au întrebat dimensiunea relativ mică a lui Doug la făcut potrivit pentru fotbalul profesionist. USFL la atras imediat, deoarece liga avea mare nevoie de o vedetă de nume. A jucat pentru New Jersey Generals, semnând o înțelegere care a făcut cel mai bine plătit fotbalist profesionist și cel mai bine plătit începător din orice sport.

Cariera profesionala

În 1986, sa alăturat NFL cu Chicago Bears după o mai ușor neimpresionantă în USFL (care a renunțat la scurt timp după ce sa alăturat). Apoi a jucat pentru New England Patriots mulți ani înainte de a pleca la CFL. Apoi, Doug a petrecut opt ​​​​ani în CFL, stabilindu-se drept unul dintre cei mai mari jucători care care au împlinit vreodată liga. El a câștigat o serie de onoruri în CFL, inclusiv multe cupe gri, 270 de aterizări și peste 40.000 de yarzi prin trecere.

Flutie și-a încheiat apoi cariera înapoi în NFL, jucând pentru Buffalo Bills, dovedindu-și valoarea cu o serie de performanțe stelare. În 2001, a început o perioadă de patru ani cu San Diego Chargers. În 2005, sa întors la New England Patriots, devenind rezervarea pentru Tom Brady. El și-a încheiat cariera cu un punct de drop-kick de succes împotriva Miami Dolphins, lucru care nu a mai fost făcut din 1941. Numeroși observatori au susținut că a fost un „cadou de pensie” pentru Doug.

Getty

Alte Venturi

Doug a creat odată o cereală numită Flutie Flakes, veniturile fiind destinate organizațiilor de caritate pentru autism. În 2018, Flutie a anunțat că se asociază cu Spear Interactive pentru a lansa un nou joc video de fotbal. Intitulat „Jocul maxim de fotbal al lui Doug Flutie”, jocul a fost lansat în 2019.

Viata personala

Doug sa casatorit cu iubita lui de liceu, Laurie. Cuplul a avut doi copii împreună de-a lungul anilor.

Fiul lor Doug Jr. are autism. Părinții săi au fondat The Doug Flutie Jr. Foundation for Autism, Inc., în onoarea lui. Doug a creat o marcă de cereale numită „Flutie Flakes” pentru a strânge bani pentru autism. Brandul ar continua să vândă milioane de cutii de cereale.

Contract

În 1985, Flutie și-a făcut debutul în fotbalul profesionist cu New Jersey Generals, semnând un contract de trei ani în valoare de 3,1 milioane de dolari. După ce a părăsit NFL pentru CFL, Doug a semnat un contract foarte profitabil cu BC Lions în valoare de 350.000 de dolari pe sezon, făcându-l cel mai mare jucător din CFL.

Imobiliare

În 2007, sa raportat că Doug Flutie a cumpărat o casă de 2,1 milioane de dolari în Melbourne Beach, Florida. Casa cu cinci dormitoare este situată nu departe de locul în care a crescut în copilărie și a fost construită în 2003. La 60 de mile cu mașina de Orlando, reședința este dotată cu o piscină, jacuzzi și vederi spectaculoase ale oceanelor din jur. și râuri. În mod oarecum excentric, proprietatea este cunoscută de localnici drept „casa cu ananas”, în mare parte din cauza prevalenței imaginilor legate de ananas în întreaga reședință. De exemplu, aleea are un mozaic de plăci care are forma unui ananas.

În 2013, a fost raportat că Flutie îi vindea proprietăți în Natick, Massachusetts. Reședința are șase dormitoare și se întinde pe 7.233 de metri pătrați de spațiu de locuit. Situată la capătul unei cul-de-sac, reședințe oferă, de asemenea, precum o zonă încălzită, un teren de baschet și un subsol extins, cu masă de biliard și sală de exerciții. El cumpărase inițial terenul brut în 1994 pentru un preț de 212.000 de dolari, care se întinde pe 1,4 acri. Deși casa a fost evaluată la 1,5 milioane de dolari, Flutie a listat-o ​​​​pentru 1,7 milioane de dolari – un profit considerabil din investiția sa inițială cu toți acești în urmă. Se pare că nu mai avea nevoie de această reședință, deoarece și familia lui se mută în noua casă din Florida.

Articolul precedentGeorge W. Bush
Articolul următorTerry Dubrow

Related Articles

Ultimele articole