Francis Ngannou

Care este valoarea netă a lui Francis Ngannou?

Francis Ngannou este un artist marțial mixt din Camerun, care are o netă de 5 milioane de dolari. Francis Ngannou concurează în divizia de greutate grea a Ultimate Fighting Championship. În ianuarie 2022, a devenit campion UFC la categoria grea prin decizie unanimă după ce la învins pe Ciryl Gane. Ngannou este, de asemenea, implicat în filantropie și conduce prima sală de MMA din Camerun.

Tinereţe

Francis Ngannou sa născut pe 5 septembrie 1986 în orașul Batie din Camerun. A fost sărac în creștere și a avut o educație formală slabă. Când Ngannou avea șase ani, părinții lui au divorțat, iar ulterior a fost trimis să locuiască cu mătușa lui. La vârsta de 10 ani, a început să lucreze într-o carieră de nisip pentru a câștiga bani. Deși a fost presat să se alăture mai multor bande de stradă, Ngannou a rezistat și a ales să-și canalizeze energia către exercitarea boxului.

Începuturile carierei

Când avea 22 de ani, Ngannou a început să se antreneze în box; cu toate acestea, după un an, a fost nevoit să se oprească din cauza bolii. După ce a lucrat câteva slujbe ciudate în anii următori, a ales să călătorească la Paris, Franța, pentru a-și continua cariera de box profesionist. Inițial, Ngannou a fost împiedicat de o pedeapsă de două luni de închisoare în Spania pentru trecerea ilegală a graniței. Când a ajuns în sfârșit la Paris, a ajuns să trăiască o vreme în cei fără adăpost. În cele din urmă, Ngannou a fost prezentat artistului marțial mixt camerunez Fernand Lopez și MMA Factory, o sală de sport din Paris. Lopez ia oferit lui Ngannou niște echipamente de MMA și la lăsat să se antreneze și să doarmă la Fabrică fără niciun cost.

Ngannou și-a făcut debutul în carieră în MMA în noiembrie 2013. A luptat mai ales în promoția franceză 100% Fight, dar a participat și la alte promoții regionale din Europa. În acest timp, Ngannou a înregistrat un record de 5-1.

Ultimate Fighting Championship, 2015-2020

După ce a semnat cu Ultimate Fighting Championship, Ngannou și-a făcut debutul la UFC în decembrie 2015 împotriva unui alt nou venit, Luis Henrique. Ngannou a câștigat lupta în runda a doua printr-un knockout. Următoarea sa luptă a venit împotriva noului venit Curtis Blaydes la UFC Fight Night 86 în aprilie 2016; de data aceasta, a câștigat prin TKO în urma unei opriri medicale în turul doi. Câteva luni mai târziu, Ngannou sa confruntat cu un alt nou venit, Bojan Mihajlovic, pe care la învins prin TKO în primul tur. În următoarea sa luptă de la UFC Fight Night 102 în decembrie, nu la învins pe Anthony Hamilton prin trimiterea în prima rundă și primul său bonus UFC Performance of the Night. Și-a continuat succes la începutul lui 2017,

Ngannou a avut cea mai mare luptă din cariera sa până acum în decembrie 2017 la UFC 218, înfruntându-se cu veteranul Alistair Overeem. În meciul memorabil, Ngannou la învins pe Overeem în primul tur printr-un knockout care este considerat în general unul dintre cele mai brutale din istoria sportului. În urma acestei lupte, el a semnat un nou contract de opt lupte cu UFC. El a continuat să piardă următoarea sa luptă la începutul lui 2018 la UFC 220, unde Stipe Miocic a luat campionatul UFC Heavyweight. Ngannou a pierdut din nou în iulie la UFC 226 împotriva lui Derrick Lewis. În noiembrie, el a revenit pentru al învinge pe Curtis Blaydes prin TKO la UFC Fight Night 141. Apoi, în februarie 2019, Ngannou a fost titularul UFC pe ESPN 1 și la învins pe Cain Velasquez prin knockout în primul tur. în iunie, la învins pe Junior dos Santos la UFC pe ESPN 3, și a câștigat încă o onoare Performance of the Night. După mai multe amânări ale evenimentelor la începutul lui 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, Ngannou a revenit în mai la UFC 249 pentru al învinge pe Jairzinho Rozenstruik prin knockout, lucru pe care să-l realizeze în doar 20 de secunde în primul tur.

(Fotografia de Matt Winkelmeyer/Getty Images)

Campion UFC la categoria grea

La UFC 260 în martie 2021, Ngannou sa confruntat cu Stipe Miocic într-o revanșă pentru Campionatul UFC la greutatea grea. În cele din urmă, Ngannou a câștigat lupta prin knockout în runda a doua; el a mai câștigat încă un titlu de Performance of the Night. Mai târziu, la începutul lui 2022, Ngannou sa confruntat cu campionul interimar UFC la categoria grea, Ciryl Gane, la UFC 270, pentru a determina campionul incontestabil la categoria grea. Ngannou a câștigat lupta prin decizie unanimă, oferindu-i prima victorie prin decizie din cariera sa.

Cariera de film

În 2021, Ngannou a făcut o apariție cameo în continuarea filmului de acțiune „F9”. În anul următor, a apărut ca el însuși în filmul de comedie reality „Jackass Forever”.

Viața personală și filantropia

Datorită călătoriilor sale globale ca artist marțial mixt, Ngannou vorbește o serie de limbi diferite, inclusiv Ngemba și franceza. După ce sa semnat cu UFC, a învățat și engleză.

Pe partea filantropică a lucrurilor, Ngannou și-a înființat propria Fundație Francis Ngannou, care conduce prima sală de MMA din Camerun. Sala de sport are scopul de a oferi tinerilor un spațiu nu numai pentru a se antrena, ci și pentru a simți un sentiment de grijă și apartenență.

Related Articles

Ultimele articole