Fapte științifice surprinzătoare despre dragoste

De Ziua Îndrăgostiților, unii dintre noi bucură oportunitatea de a le arăta celor dragi cât de mult îi apreciem, în timp ce pentru alții singurul lucru pe care să-l iubească în această zi este să subliniem cât de comercială și inutilă este.

Indiferent în ce tabără te încadrezi, nu se poate nega aceste 10 fapte despre dragoste, așa cum au dovedit știința.

  1. Când doi îndrăgostiți se privesc unul în ochii celuilalt, ritmul cardiac se sincronizează.
  2. Îndrăgostirea are asupra organismului efecte similare cu consumul de cocaină.
  3. Privind o poză cu persoana iubită poate ameliora durerea. Așa că s-ar putea să doriți să plasați o poză cu cealaltă jumătate deasupra acelui dulap pe care să vă puneți mereu degetul de la picior.
  4. Spărgerea inimii este reală! Cercetările au arătat că stresul emoțional intens de la despărțiri, divorț sau pierderea unei persoane dragi eliberează substanțe chimice care slăbesc inima. Acesta este cunoscut sub numele de sindromul inimii frânte și atunci când se manifestă ca dureri în piept și dificultăți de respirație, este adesea diagnosticat greșit ca un atac de cord.
  5. Ați avut vreodată fluturi în stomac în timp ce vă îndrăgostiți de cineva? Acest lucru este cauzat de adrenalină și este același sentiment pe care l-ați putea avea atunci când sunteți nervos din alte motive, cum ar fi înainte de a face un test.
  6. Contactul vizual este bine, dar ai grijă, privirea în ochii unui străin te poate face să te îndrăgostești de el. Acum știm de ce oamenii vorbesc despre „a face ochi” unul la altul, se dovedește că „dragoste la prima vedere” nu este doar un clișeu .
  7. Găsim mai atractive persoanele cu un tip de sistem imunitar diferit de al nostru. Romantismul nu este mort.
  8. Pericolul poate juca un rol în a-i face pe oameni să se îndrăgostească unii de alții. Cercetările au arătat că, dacă un bărbat întâlnește o femeie într-o situație periculoasă sau invers, este mai probabil să se îndrăgostească decât dacă s-ar întâlni într-un cadru monden. Deci o carte de Valentine de la instructorul meu auto pare probabilă.
  9. Totul tine de chimie. Oamenii aleg parteneri al căror machiaj chimic îl complimentează pe al lor. Deci, cineva cu niveluri ridicate de estrogen este probabil să se îndrăgostească de cineva cu niveluri ridicate de testosteron.
  10. Iubește mult și prosperă – potrivit medicilor, petrecerea timpului cu oameni care te iubesc reduce riscul unei morți premature cu 50%.

Citeste mai multe despre femei aici: femei.cf, femei.ga, femei.gq, femei.ml.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole