Esti prea sensibil sau este sensibilitatea puterea ta?

Unii oameni simt lucrurile mai mult decat altii, sunt mai profund afectati. Este aceasta o slabiciune sau o forta? Mass-media ne-ar face sa credem ca este bine sa fim duri – se refera la ,,generatia fulgului de zapada” care nu poate rezista suferintelor vietii. Sau cuiva care este ,,dur cu  crima „. Punctul de vedere alternativ, care este al meu, este ca persoanele sensibile sunt mai acut armonizate cu propriul raspuns emotional si, de asemenea, cu cel al altora. Nu se plimba cu armura impotriva emotiilor si, intr-adevar, trebuie sa fie atenti sa se protejeze intr-o oarecare masura.

Deseori oamenii care sunt mai sensibili actioneaza ca ,,canarii din mina de carbune”. Ei sunt primii oameni care reactioneaza atunci cand lucrurile merg prost. Au o intuitie excelenta si tind sa preia mai multe indicii fizice expuse de altii. Ceva la fel de subtil ca incrucisarea bratelor sau o ridicare mica din umeri ii poate alerta pe cei care sunt mai sensibili la suferinta sau rezistenta altuia. Acesti oameni fac mari asistenti medicali, medici, personal cu resurse umane si terapeuti! Cu toate acestea, ei trebuie sa se fereasca de anxietate si depresie , care pot merge impreuna cu a fi acordati cu atentie propriilor emotii sau celor ale altora. Acesti oameni se descriu adesea ca fiind ,,crude” sau expuse „si, intr-adevar, sunt.

Cu toate acestea, a fi rezistenti emotional nu inseamna sa nu ne simtim emotiile. Este vorba de a ne simti sentimentele si de a putea sa le tratam intr-un mod sanatos. Trebuie sa impartasim modul in care ne simtim cu ceilalti, trebuie sa impartasim modul in care ne afecteaza comportamentul si trebuie sa stabilim limite pentru cei care ne-ar folosi sa se simta mai bine. Persoanele sensibile sunt foarte atractive pentru cei carora le lipseste sensibilitatea, deoarece actioneaza ca o conducta pentru ca acei oameni sa se exprime sau sa se descarce. Persoana sensibila nu trebuie sa permita acest lucru, deoarece poate deveni usor coplesita si anxioasa .

Este bine sa poti asculta pe ceilalti si sa manifesti bunatate si compasiune, dar nu este in regula sa actionezi ca un burete pentru emotiile scurse ale celorlalti. Acestia sunt oameni care nu isi regleaza propriile emotii, dar va descarca in speranta ca le veti regla emotiile pentru ei. Acest lucru nu este sanatos si trebuie protejat impotriva. Poti fi amabil si empatic fara a-ti asuma emotiile; trebuie sa va feriti sa nu simtiti nimic, cu exceptia propriilor emotii, care pot fi sa va simtiti trist sau fericit pentru altul, dar nu in numele altuia.

Din fericire, lumea isi schimba opinia despre ceea ce inseamna a fi ,,dur”. Nu mai apreciem sefii care ignora emotiile si opiniile oamenilor; ne incalzim mult mai mult pentru cei care pot empatiza si identifica cu ceilalti. Indiferenta si lipsa de empatie nu reprezinta un atu in niciun fel de viata. Domnul Biden a reusit sa impartaseasca evenimentele emotionale din viata sa si modul in care l-au afectat, iar publicul american nu a vazut acest lucru ca pe o slabiciune, ci ca pe un punct forte. Emotiile exprimate in mod corespunzator sunt foarte atractive si permit celorlalti sa-si simta sentimentele. A fi om inseamna a ,,simti” atat emotii greu de experimentat, cum ar fi frica , furia si tristetea, cat si emotii vesele, cum ar fi fericireasi minune. Fara minime, este greu sa apreciezi gloria maximelor. A fi sensibil este un cadou care, daca este folosit bine, poate imbunatati propria noastra viata si a altora.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole