Eddie Money

Care a fost valoarea netă a lui Eddie Money?

Eddie Money a fost un cântăreț și compozitor american care avea o valoare netă de 20 de milioane de dolari la momentul morții sale în 2019. Eddie a devenit popular în anii 1970 și a rămas popular în anii 1980 cu o serie de cântece de succes precum „Baby Hold On”. „Două bilete la Paradis” și „Take Me Home Tonight”. Money a fost un obișnuit pe MTV, cu videoclipuri pentru „Think I’m in Love” și „Shakin’”.

Din păcate, Eddie a murit pe 13 septembrie 2019, la vârsta de 70 de ani. Cu o lună înainte de moartea sa, familia sa a anunțat că fumătorul de multă vreme are cancer esofagian în stadiul 4. Eddie și soția lui Laurie s-au căsătorit în 1989 și au fost împreună până la moartea sa. Au avut cinci copii împreună. Familia avea case în Manhattan, Los Angeles și San Francisco Bay Area.

Tinereţe

Edward Joseph Mahoney s-a născut în Brooklyn, New York City, la 21 martie 1949, într-o familie numeroasă de catolici irlandezi. Mama lui, Dorothy Elizabeth, era în primul rând casnică, în timp ce tatăl său, Daniel Mahoney, era ofițer de poliție. Mahoney a crescut în Levittown, dar și-a petrecut o mare parte din anii adolescenței în Queens. A început să cânte ca cântăreț de stradă la vârsta de 11 ani și a cântat în trupe rock în adolescență. Deși a fost dat afară din liceu la un moment dat, a absolvit liceul Island Trees în 1967.

Apoi a decis să se alăture Departamentului de Poliție al orașului New York ca stagiar, urmând pașii tatălui, fratelui și bunicului său. Cu toate acestea, în cele din urmă, nu a fost interesat de o carieră în poliție și a decis să urmeze o carieră în muzică. În 1968, s-a mutat la Berkeley, California și a început să studieze cu antrenoarea vocală Judy Davis.

Carieră

Money și-a schimbat curând numele de spectacol în Eddie Money și a început să cânte regulat la diferite cluburi din zona golfului San Francisco. El și-a asigurat un contract de înregistrare cu Columbia Records după ce i-a atras atenția lui Bill Graham. El și-a lansat albumul de debut în 1977 și două dintre single-urile de pe acesta s-au clasat în topuri, inclusiv unul dintre cele mai cunoscute hituri ale sale „Two Tickets to Paradise”.

Cariera sa a început cu adevărat să descopere după lansarea albumului său și a deschis pentru Santana în 1978. La începutul anilor 1980, a început să apară și la televiziune și în film în producții precum „The Midnight Special”, „Solid Gold”. și „American Bandstand”. După albumul său din 1983, „Where’s the Party?” Money a cunoscut un declin în carieră din cauza dependenței sale de droguri. Cu toate acestea, a reușit să revină în 1986 cu albumul său, „Can’t Hold Back”. Albumul a fost certificat cu disc de platină și a prezentat single-ul, „Take Me Home Tonight”, care a ajuns pe locul 4 în topul Billboard Hot 100 din Statele Unite.

Rob Kim/Getty Images

În 1987, Money a fost nominalizat la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală rock masculină pentru „Take Me Home Tonight”, deși nu a câștigat. În 1988, a lansat un alt album, „Nothing to Lose”. Acest album conținea single-urile „Walk on Water” și „The Love in Your Eyes”. Money a început să lucreze la cântece pentru filme și în această perioadă. A lucrat la muzică pentru „Americathon” în 1979, „Over the Top” și „Back to the Beach” în 1987, „Kuffs” în 1992 și „Hardball” în 1989 și 1990.

Money a apărut în filmul documentar „Țara Minunilor” în 1997, care s-a concentrat pe orașul său de liceu, Levittown. De asemenea, a jucat o versiune fictivă a lui însuși într-un episod din 1999 din „The Drew Carey Show”. El a apărut și într-un episod din „The King of Queens” în 2002. Money a obținut o poziție de gazdă la „Money in the Morning”, o emisiune radio de la WSRV în 2011, deși poziția a durat doar aproximativ șase luni. De asemenea, a apărut într-o reclamă GEICO în 2012.

În 2018, a apărut în „Metoda Kominsky”. În același an, „Bani reali” a avut premiera la AXS TV. Spectacolul a fost un serial de televiziune reality care îi înfățișa pe Money și familia lui.

El a revenit la cariera muzicală în 2019, lansând piesa „Brand New Day” de pe viitorul său album cu același nume, în mai. Albumul nu a fost lansat luna următoare, așa cum trebuia, având în vedere starea de sănătate a lui Money. Albumul „Brand New Day” a fost lansat în cele din urmă în aprilie 2020 ca un EP cu cinci melodii.

Viata personala

În 1980, Money a supradozat cu un barbituric sintetic, ceea ce l-a determinat să sufere leziuni ale nervului sciatic la unul dintre picioare. Nu a putut să meargă luni de zile și apoi a șchiopătat permanent. Money a început să se întâlnească cu Margo Lee Walker, o studentă din Los Angeles, la începutul anilor 1980. Cuplul s-a căsătorit de Ziua Îndrăgostiților în 1984 la Moraga, California. Au divorțat nu prea mult după aceea, iar Money a început să se întâlnească cu Laurie Harris. Money și Harris s-au căsătorit în 1989 și au avut cinci copii împreună și au fost căsătoriți timp de treizeci de ani.

Banii au continuat să se lupte cu drogurile și alcoolul și s-au alăturat unui program în 12 pași în 2001. El a raportat în 2003 că era treaz. Money și familia lui aveau case atât în ​​California, cât și în Florida.

În 2019, în mijlocul unui turneu, Money a trebuit să aibă o operație la inimă și a contractat pneumonie, făcându-l să anuleze unele date de turneu. La scurt timp după aceea, a fost dezvăluit că Money a fost diagnosticat cu cancer esofagian în stadiul 4, cauzat parțial de anii săi de fumat. A murit pe 13 septembrie 2019, la vârsta de 70 de ani, din cauza unor complicații legate de cancerul său în Los Angeles.

Articolul precedentJimi Hendrix
Articolul următorDrew Scott

Related Articles

Ultimele articole